This version of the page http://ic.km.ua/~izrda/business.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-14. The original page over time could change.
Підприємництво - Офіційний web-сайт Ізяславської районної державної адміністрації Хмельницької області

 

 


Підприємництво

За січень-грудень 2006 року зареєстровано 10 новостворених малих підприємств. Припинено діяльність та виключено з державного реєстру 6 підприємства.
    За останні роки суб’єктами підприємництва введені в експлуатацію магазини “Ромашка”, “Орхідея”, “Оселя”, перукарня “Влада”, стоматологічний кабінет “Всі 32”, медичний центр.
    Активізуються зовнішньоекономічні відносини, налагоджується співробітництво підприємців Ізяславщини з іншими регіонами України та іноземними державами. Економічні партнери малих підприємств знаходяться в США, Німеччині, Польщі, Росії.
    На даний час 2 підприємства мають в своєму складі засновників – фізичних осіб, громадян інших держав. Це товариства з обмеженою відповідальністю “Віра”, “Бартнік”.
    Незважаючи на те, що в малому підприємництві району за минулі роки було чимало позитивних зрушень, таких як збільшення обсягів виробництва, створення нових малих підприємств та додаткових робочих місць, в той же час, залишається багато проблем у подальшому розвитку цієї сфери.
    Кількість малих підприємств в розрахунку на 10 тис. осіб наявного населення становить 24 одиниці. Даний показник значно відстає від середньо обласного – 44 підприємства.
    По місту Ізяслав цей показник становить 49 підприємств, в сільській місцевості – 10.
    Станом на 1 січня 2006 року в районі було зареєстровано 1107 підприємців-фізичних осіб, що на 17,3% більше, ніж на початок 2005 року.  На протязі 2006 року кількість підприємців-фізичних осіб збільшилась на 12,7 % і становить 1248 осіб. В середньому по району на 10 тис. населення припадає 248 фізичних осіб.
    Одним із пріоритетних напрямків роботи служби зайнятості є заохочення та підтримка безробітних в започаткуванні власної справи шляхом виплати одноразової допомоги по безробіттю. В 2006 році таку допомогу отримали 60 осіб на суму 111,9 тис.грн.
    Другим не менш важливим видом допомоги є навчання і перенавчання безробітних за професіями, що дають можливість працювати у сфері підприємництва. За січень - грудень 2006 року навчалось 39 безробітних, з яких 35 відкрили власну справу. Це продавці, водії, столяри, спеціалісти з ремонту автомобілів та ряд інших.
    Важливим напрямком є створення дотаційних місць, на які в основному працевлаштовують осіб, що потребують соціального захисту. Протягом 2006 року створено 31 дотаційне робоче місце у сфері малого бізнесу.
    Одним із напрямків діяльності районного центру зайнятості є реєстрація угод між підприємцями і найнятими особами, що дає можливість забезпечити виконання трудового законодавства. В 2006 році зареєстровано 199 угод, розірвано – 177. Станом на 1 січня 2007 року на обліку знаходилось 422 діючих договорів.
    У вирішенні проблеми зайнятості сільського населення велике значення має створення і функціонування фермерських господарств. Станом на 1 січня 2007 року в районі зареєстровано 50 фермерських господарств, у користуванні яких знаходилось 2,4 тис. га земель. Фермерський рух на території району має досить строкатий розвиток. Якщо на території Білогородської сільської ради працює 8 фермерських господарств, Клубівської с/р – 6, Теліжинецької с/р – 5, то у Білівській, Борисівській, Двірецькій, Дертківській та ряду інших сільських рад взагалі відсутні фермерські господарства.
    До Пенсійного фонду України за 9 місяців 2006 року до Пенсійного фонду України надійшло 1195,8 тис.грн., що становить 7,8% власних надходжень.
    Забезпечено рівний доступ суб’єктів малого бізнесу до матеріальних та фінансових ресурсів.
    За даними установ банків в 2006 році суб’єктам підприємницької діяльності надано кредитів на суму 1,959 млн.грн.
    Протягом 2006 року суб’єктам підприємництва передано в оренду 1,03 тис. кв. м. вільних площ, що не використовувались, та 0,86 тис. кв. метрів у власність.
    Запроваджено порядок реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності за принципом “єдиного вікна”, створено центр з видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності.
    Активно проводилась робота з впровадження державної регуляторної політики у сфері підприємництва.
    Райдержадміністрація сприяє участі малих підприємств у місцевих та регіональних виставках та ярмарках. Ряд малих підприємств (за їх бажанням) залучено до формування різноманітних каталогів-довідників продукції підприємств області та України в цілому для торговельно-економічного співробітництва, інвестиційного паспорту району.

Перелік земельних ділянок, приміщень району, які можуть бути  надані в оренду; родовищ, які можуть бути використані в підприємницькій діяльності

Інформація щодо інвестиційних об’єктів району

Перелік дозволів та погоджень, що надаються в Єдиному дозвільному офісі м. Ізяслав субєктам господарської діяльності

Порядок реєстрації та ліцензування окремих видів діяльності

- Перелік документів, що подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичної особи-підприємця. (zip)

- Реєстраційна картка на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи. (zip)

- Реєстраційна картка на проведення державної реєстрації фізичної особи-підприємця. (zip)

 

Матеріали надали:
начальник управління економіки
В.П. Клімчук
державний реєстратор
І.Г.Ставнійчук









 

Пошук по сайту

 

© Ізяславська районна державна адміністрація, 2003-2007
© Розробка та підтримка: Ганна Кирик - головний спеціаліст Ізяславської районної державної адміністрації