This version of the page http://kiev.usembassy.gov/networkofterrorism/02.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-09. The original page over time could change.
Defeating Terror, Defending Freedom


“Іслам, релігія толерантності, високо цінує людську душу й розцінює напад на невинні людські істоти як смертний гріх. Я категорично заперечую проти участі мусульман у подібних нападах. Іслам ніколи не дозволить мусульманину вбити невинного й безпомічного”.

Шейх Юсуф аль-Карадаві, мусульманський науковець, Доха, Катар “IslamOnline & News Agencies”, 13 вересня, 2001
Стор.   Початок     2     3     4     5     6     7     8     9     10     11     12     13     14    



Перемагаючи терор, захищаючи свободу

Американська та
міжнародна кампанія проти глобального тероризму

Сьогодні Сполучені Штати разом з державами усього світу докладають тривалих зусиль, щоб виявити та знищити глобальну мережу терористів. З нашою непорушною вірою в людське життя та свободу ми переможемо тих, хто, цинічно використовуючи острах інших, не несуть нічого, крім страждань і смерті.

“Наша війна проти тероризму не має нічого спільного з різницею у вірі, – сказав Президент Буш. – Вона стосується людей усіх віросповідань, які єдині у своєму вирокові ненависті, злу, вбивствам і забобонам."

Ця світова кампанія проти тероризму має багато граней, одні з яких чітко видимі, а інші – ні:

  • В Афганістані збройні сили Сполучених Штатів за підтримки країн коаліції проводять військові операції, спрямовані на викриття та знищення терористичної мережі аль-Каїда та режиму Талібан, що її підтримує.

  • Міжнародні організації з надання допомоги за підтримки США надають продукти харчування, медикаменти й притулок афганським біженцям, що зазнали гуманітарної катастрофи, відповідальність за яку несе Талібан.

  • Правоохоронні організації виявляють і арештовують підозрілих терористів, а уряди заморожують фінансові рахунки терористів і тих, хто їх підтримує.

  • В Сполучених Штатах і по всьому світі родини збираються, щоб оплакувати загиблих 11 вересня і дбати про сім'ї, які втратили синів і дочок, братів і сестер, матерів і батьків.

  • У Всесвітньому торгівельному центрі та Пентагоні робітники продовжують розчищати завали й уже розпочинають відбудову.

Поза всіма цими стражданнями та втратами ми вже можемо бачити поновлену рішучість відшукати відповідальних за ці акти й захищати цінності гуманізму, різноманіття та свободи, які об'єднують світову спільноту. Як ми дійшли до цього часу скорботи й рішучості, болю й надії?


Сторінка: День крові й вогню