This version of the page http://kiev.usembassy.gov/main_ukr_archive-2006.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-09. The original page over time could change.
Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні - архів новин за 2006 р.
 

Архів новин Посольства США в Україні - 2006

8 - 9 грудня 2006 р.
Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні підтримує щорічний конкурс робіт з прав людини


8 та 9 грудня Міжнародне товариство прав людини - Українська Секція (МТПЛ-УС) провело конференцію, яка підвела підсумки Сьомого щорічного конкурсу учнівських та студентських робіт з питань демократії та прав людини. Конкурс, який адмініструє МТПЛ-УС та підтримують багато інших правозахисних організацій, є міжнародним проектом, в якому взяли участь роботи українських, білоруських, російських та молдовських учнів та студентів. Теми, запропоновані на цьогорічний конкурс, включали: права дітей; міжнародні механізми захисту прав людини; питання тероризму; права людини в контексті відносин між Україною та НАТО; членство України в Раді Європи і права людини.

Повний текст


4 грудня 2006 р.
Підписано угоду про "порогову" програму Корпорації "Виклики нового тисячоліття" для України


Україна і Сполучені Штати підписали 4 грудня у Вашінгтоні угоду про "порогову" програму Корпорації "Виклики нового тисячоліття" для України вартістю майже 45 мільйонів доларів, спрямовану на зменшення корупції.

Посол Джон Данилович, Виконавчий директор Корпорації, повідомив, що дворічна програма передбачає посилення моніторингу і викриття корупції у публічному секторі в Україні структурами громадянського суспільства, фінансування зусиль з судової реформи, покращення урядового моніторингу і дотримання етичних і адміністративних стандартів, спрощення нормативно-правового регулювання та боротьбу з корупцією у вищій освіті.

Повний текст прес-релізу



1 грудня 2006 р.
"Наближення" - документальний фільм розповідає про ВІЛ/СНІД


З нагоди міжнародного дня СНІДу 1 грудня центр "Вікно в Америку" в Ужгороді організував презентацію під назвою "ВІЛ/СНІД - Знати, щоб жити". 120 студентів і викладачів Закарпатського слов’янського університету зібралися подивитися документальний фільм Роберта Більгеймера "Наближення" ("A Close Walk").

Перед переглядом фільму, за модераторства координатора "Вікна в Америку" Майї Тарасової, відбулася активна дискусія про проблеми ВІЛ/СНІД в Україні - країні з найвищим у Європі темпом поширення захворювання. Майя також провела коротку презентацію про ресурси центру "Вікно в Америку" з питання ВІЛ/СНІД.


28 листопада 2006 р.
Виступ Президента Буша у Ризі, Латвія


Сьогодні Хорватія, Македонія і Албанія беруть участь у Плані дій щодо членства у НАТО, і Сполучені Штати підтримують їхнє прагнення приєднатися до Атлантичного альянсу. Грузія також хотіла б отримати членство у НАТО і, у міру того як вона продовжуватиме рухатися шляхом реформ, ми будемо підтримувати прагнення Грузії стати союзником у НАТО.

Ми також підтримуємо керівництво України у його роботі з приборкання корупції, утвердження верховенства права і служіння справі миру. Наша позиція чітка: за утвердження в Україні демократії і проведення її керівництвом життєво важливих реформ, членство у НАТО буде відкритим для українського народу, якщо таким буде його вибір.

Повний текст (англійською)



28 листопада 2006 р.
Обговорення проблем добробуту родини і дитини за участі заступника Держсекретаря США


У зв’язку із Національним тижнем усиновлення у Сполучених Штатах Посольство США провело в Києві 28 листопада інформаційний захід, присвячений питанням добробуту родини і дитини. Головним промовцем була заступник Державного секретаря США з консульських питань пані Мора Гарті -- по цифровому відеозв’язку з Вашінгтону.

На заході було висвітлено політику США із сприяння добробуту родини і дитини та надано слово партнерам у цій сфері -- організації "Холт Інтернешнл" та Міністерству України у спавах сім’ї, молоді та спорту. Представники кожної з інституцій виступили перед журналістами та представниками громадськості. Було переглянуто відеокліпи соціальної реклами, що пропагують усиновлення у рідній країні.


14-15 листопада 2006 р.
Фонд сприяння демократії організовує заключну конференцію «Участь жінок у громадсько-політичному житті України»


14 та 15 листопада «Жіночий консорціум України» провів заключну конференцію під назвою «Участь жінок у громадсько-політичному житті України». Конференція підвела підсумок роботи 28 громадських організацій з 18 областей України. Результатом їх позапартійних проектів, підтриманих Фондом сприяння демократії Посольства США, стало створення національної мережі недержавних організацій. Метою діяльності цієї мережі є забезпечення рівних прав для чоловіків та жінок та сприяння розвитку середовища, в якому жінки мають можливості брати участь в громадсько-політичному житті.

В офіційному відкритті конференції взяли участь народні депутати України та Посол США в Україні Вільям Тейлор. Учасниками заходу стали понад 100 представників громадських організацій та депутатів різних рівнів, які розробили спільні механізми для підвищення рівня кількості жінок, які залучаються до процесів прийняття рішень по всій країні. Конференція продемонструвала важливість співпраці між громадськими організаціями та органами державними влади, а також створення коаліцій громадських організацій задля досягнення гендерної рівності і більшого представництва жінок у владі. Наприкінці конференції її учасники розробили ряд рекомендацій для підтримки мережі та визначили пріоритетні сфери для подальшої роботи в 2007 році.

Фотогалерея



14 листопада 2006 р.
Посол Тейлор передає ветеринарне устаткування для боротьби з пташиним грипом


У вівторок, 14 листопада, Посол США в Україні Уїльям Тейлор передав устаткування для діагностики і біологічної безпеки в Центральну ветеринарну лабораторію в Києві. Устаткування, надане Сполученими Штатами Америки є частиною відповіді американського уряду на прохання України про сприяння в боротьбі з пташиним грипом.

Разом із епідеміологічним і діагностичним тренінгами, що проводить Міністерство оборони США, це устаткування підсилить здатність України виявляти, діагностувати і боротися із спалахами інфекційних хвороб - таких як пташиний грип - швидко, безпечно і точно

Текст прес-релізу



9 листопада 2006 р.
Заява трьох послів


У четвер, 9 листопада, посол Німеччини в Україні Райнгард Шеферс, посол США в Україні Вільям Тейлор і посол Нідерлвндів в Україні Рон Келлер провели спільну прес-конференцію в інформаційному агентстві «Інтерфакс».

Посли розповіли про реакцію своїх країн на обмеження, запроважені Україною на експорт зерна, і намагалися спонукати уряд України зняти експортні заборони.

Текст заяви



23 жовтня 2006 р.
Посольство США придбало ділянку для нової будівлі Посольства


Посол США Вільям Тейлор і мер Києва Леонід Черновецький сьогодні, 23 жовтня, завершили процедуру купівлі Посольством земельної ділянки для будівництва нового комплексу Посольства. Ділянка, що знаходиться в Києві за адресою вул. Танкова 4, була придбана за 27 мільйонів гривень.

Тепер, коли купівлю завершено, процес переходить у проектну стадію. На новому місці підрозділи Посольства розташуються у єдиному, безпечнішому комплексі, що дозволить працювати ефективніше і надавати послуги кращої якості.


26 вересня 2006 р.
Посол підписує два гранти для збереження культурної спадщини


26 вересня Посол Вільям Б. Тейлор взяв участь у церемонії підписання угоди про надання двох грантів з Посольського фонду збереження культурної спадщини. Церемонія проходила у приміщенні Державної академії керівних кадрів культури і мистецтв у м. Києві. Посольський фонд збереження культурної спадщини, започаткований Конгресом США у 2001 році, має на меті допомогти іншим країнам у збереженні музейних колекцій, стародавніх та історичних пам'яток і традиційних мистецьких форм. У 2006 році буде надано підтримку 87 проектам такого характеру у 76 країнах, включаючи відновлення покрівлі історичної дерев'яної церкви Св. Миколая у закарпатському селі Колодному та розкопки козацьких укріплень Микитинської Січі на території міста Нікополь Дніпропетровської області. Більш як 50 студентів та викладачів Академії, представники Міністерства культури і мистецтв, а також місцевої влади Колодного та Нікополя взяли участь у церемонії підписання, яка транслювалася націнальними телевізійними каналами.

Українські проекти вже вигравали у цьому великому конкурсі на отримання грантів й у минулі роки. У 2002 році недержавна організація "Співдружність" створила та розповсюдила мульти-медійні компакт диски про історичну спадщину Кримських татар. У 2004 році Хмельницький обласний державний історичний архів придбав аркушодоливну машину для збереження тисяч історичних документів, що були пошкоджені під час пожежі у Кам'янець-Подільському.

Прес реліз

Промова Посла
Фотогалерея


20 вересня 2006 р.
Завершено важливий етап у реалізації проекту програми НАТО "Партнерство заради миру" з ліквідації зайвої зброї в Україні


Цього тижня небо над планетою стало трохи безпечнішим, після того, як 20 вересня було завершено заплановану ліквідацію 1000 українських переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) у м. Шостка Сумської області.

Ця партія знищеної зброї, яку Україна вважала надлишковою з погляду своїх оборонних потреб, є лише першою у розрахованому на 12 років спільному проекті України і НАТО з ліквідації зброї та боєприпасів у рамках Трастового фонду Програми НАТО «Партнерство заради миру» – найбільшому в світі багатосторонньому ліквідаційному проекті такого роду.

Прес реліз

Фотогалерея


17-18 вересня 2006 р.
Посол Тейлор спостерігає за багатонаціональними навчаннями зі швидкого реагування в Одесі


17-18 вересня Посол США в Україні Вільям Б. Тейлор відвідав Одесу. Він спостерігав за одним із трьох навчальних сценаріїв реагування на надзвичайні ситуації, під час якого команди швидкого реагування з України, Молдови, Грузії, Азербайджану та США евакуювали потерпілих від вибуху штучної радіоактивної "брудної бомби" у пасажирському потязі.

Навчання "Раф енд Реді 2006" - четверті подібні навчання, що поводяться в Україні, зосереджені на міжвідомчій співпраці, готовності до катастроф та плануванні допомоги населенню в надзвичайних ситуаціях. В Одесі Посол Тейлор також зустрівся з випускниками американських програм обміну, представниками влади та місцевої преси.

Фото галерея



14 вересня 2006 р.
Посол Тейлор слухає враження випускників програми "Відкритий світ"


14 вересня близько 20 учасників програми "Відкритий світ", які є керівниками недержавних організацій та представниками мас медіа, і які щойно повернулися із поїздки до США, зібралися на зустріч з Послом Вільямом Б. Тейлором. Вони поділилися своїми враженнями від програми, які стереотипи розвіяли під час перебування у Сполучених Штатах, та розповіли про плани втілювати знання, отримані під час участі у програмі, у своїй праці в Україні.

Багато з учасників були позитивно вражені діяльністю НДО в США, відмічаючи здивування активним залученням до роботи громадян похилого віку. Один з учасників сказав, що змагання у США допомагають в роботі - люди більше працюють, аби досягти успіху, замість того, щоб намагатися зруйнувати успіхи інших. Інші учасники зауважили, що американці люблять виклики (є агресивними у хорошому розумінні) та беруть на себе відповідальність за свої вчинки. Дякуючи програмі "Відкритий світ", багато з учасників висловили бажання стати більш активними у діяльності в НДО, аби приносити користь своїм співгромадянам.


12-13 вересня 2006 р.
У Посольстві США проходить засідання робочої групи зі зменшення біологічної загрози


12 та 13 вересня представники Офісу Міністра оборони США у справах співпраці зі зменшення загроз, Агентства зменшення загроз Міноборони США та Відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні зустрічалися з представниками уряду України, аби сприяти впровадженню Програми зі зменшення біологічної загрози (Програма ЗБЗ) в Україні.

Метою зібрання було обговорення багатьох аспектів теперішніх та майбутніх ініціатив згідно Програми ЗБЗ, включаючи біологічний захист та безпеку, а також спільні дослідження.

Текст новини повністю

Виступ Посла


11 вересня 2006 р.
Посол Вільям Б. Тейлор вшанував пам'ять жертв терористичних нападів 11.09.2001


У понеділок, 11 вересня, об 11:00, Посол США в Україні Вільям Тейлор поклав вінок на відзначення п'ятих роковин терористичних нападів 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку, штаті Пенсільванія та Пентагоні. Покладання вінка відбулося біля пам'ятника "Жертвам тероризму".

Пам'ятник "Жертвам тероризму" було відкрито 11 вересня 2005 року. Це 4,5-метрова металева скульптура у формі розбитого серця, на якому багатьма мовами викарбовано біблійну заповідь "Не вбивай!" Цією церемонією були вшановані всі невинні жертви терористичних нападів. Після покладання вінка Посол Тейлор виголосив коротку промову.

Виступ Посла



10 вересня 2006 р.
Убийте нас також: ми теж американці

Стаття передруковується з дозволу автора

Лідер Аль-Каїди в Іраку, Абу Хамза аль-Мухаєр, нещадавно виголосив своїм прибічникам наказ: вбийте хоча б одного американця протягом наступних двох тижнів, "використовуючи снайперську гвинтівку, вибухівку або будь-яку іншу зброю".

Добре, Абу Хамза аль-Мухаєр, я також американець. Вважайте мене одним із тих, кого ви наказали вбити своїм прибічникам.

Текст статті повністю



8-10 серпня 2006 р.
Посол Тейлор представляє медикаменти, зустрічається з лідерами НДО та відвідує футбольний матч під час першого візиту до Донецької області


З 8 по 10 серпня 2006 р. Посол США в Україні Вільям Б. Тейлор відвідав Донецьку область. Він передав медикаменти, що надійшли для міської лікарні № 7 міста Макеєвка за фінансової підтримки США.

Посол Тейлор також зустрічався з лідерами НДО, профспілок, правозахисниками та молодими політичними лідерами; волонтерами Корпусу Миру; представниками місцевої влади, а також випускниками американських програм обміну у Донецьку. Пан Посол дав інтерв'ю газеті "Донецкие новости", а також взяв участь у круглому столі для преси. На завершення свого візиту до Донецької області Посол Тейлор відвідав завод зернопереробки "Каргілл Інтернешнл", а також повболівав за команду "Шахтар" під час футбольного поєдинку з варшавською командою "Легія" (Польща).

Фотогалерея



3 серпня 2006 p.
Реєстр судових рішень робить судову систему більш відкритою та справедливою


3 серпня Посол США в Україні Вільям Б. Тейлор, виконуючий обов'язки Голови Вищого господарського суду Сергій Демченко та директор Центру комерційного права Валентина Данішевська говорили про важливість введення в дію Єдиного державного реєстру судових рішень. Дякуючи підтримці USAID, бульше 47 тисяч судових рішень відтепер доступні для пошуку на веб сайті Вищого господарського суду.

"Реєстр судових рішень дозволяє зробити систему та практику судочинства прозорою й доступною для широкого загалу завдяки оприлюдненню таких рішень через інтернет мережу", зазначив Посол Тейлор. "Доступність судової системи сприятиме зміцненню довіри інвесторів та керівників підприємств і компаній до судів, забезпеченню більш послідовної судової практики."

Виступ Посла



16 липня 2006 р.
Посол Тейлор відвідав Крим, щоб побачити результативність американської допомоги


Посол США в Україні Вільям Тейлор 14-16 липня відвідав Крим. Він взяв участь у церемоніях презентації відремонтованого даху пологового відділення Бахчисарайської районної лікарні та нової системи водопостачання у Новожилівці. Обидва проекти були профінансовані грантами від уряду США.

Перебуваючи в Криму, посол Тейлор також мав зустрічі з лідерами меджлісу кримськотатарського народу і з мером Ялти Сергієм Брайком, відвідав конференцію “Ялтинська європейська стратегія” (YES) і дав інтерв’ю Чорноморській телерадіокомпанії.

Фото галерея



14 липня 2006 р.
Навчальний семінар в Києві сприяє дотриманню прав людини в Україні


13-14 липня Харківська правозахисна група провела навчальний семінар для одинадцяти переможців конкурсу "Права людини-2006", що отримали підтримку від Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Учасники семінару є членами національної правозахисної мережі, яка здійснює моніторинг і захист прав людини та сприяє прозорості діяльності уряду. Під час семінару учасники обговорили методологію проведення моніторингу, підготовку регіональних звітів з дотримання прав людини, а також власну роль у покращенні стану прав людини в Україні. Результати роботи учасників семінару ввійдуть до національної доповіді про дотримання прав людини в Україні, яку буде оприлюднено навесні 2007 року.


10 липня 2006 р.
USAID надає 1 мільйон доларів на розвиток ефективного енергоспоживання в Україні


10 липня Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надало 1 мільйон доларів на Програму промислової енергоефективності України, що впроваджуватиметься в Одесі.

USAID надасть Україні технічну допомогу та запропонує високорентабельні фінансові рішення, що мають забезпечити більш ефективне використання енергоресурсів у промисловості. Компанії-учасниці Програми значно скоротять свої рахунки за використання природного газу, збільшать свою глобальну конкурентноспроможність та будуть прикладом для наслідування ефективного енергоспоживання для інших українських компаній.

Прес реліз USAID



5 липня 2006 р.
Американська торгівельна палата приймала Посла Тейлора


Американська торгівельна палата в Україні приймала у себе Посла США Вільяма Б. Тейлора на Загальних зборах членів палати, що проходили 5 липня. Посол Тейлор зазначив, що він очікує на постійний діалог з представниками ділових кіл, зокрема з питань, що стосуються економічного зростання в Україні.

Відзначивши, що приклади успішного провадження бізнесу в Україні справили на нього сильне враження, посол закликав членів Торгівельної палати ділитися з ним інформацією як про успіхи так і про турботи. Посол Тейлор наголосив, що Сполучені Штати залишатимуться потужним партнером для України та готові надати допомогу, а також поради експертів. У зборах взяли участь керівники бізнес структур та дипломати. Зустріч висвітлювалися місцевими журналістами.


6 липня 2006 р.
Літній інститут для викладачів англійської мови підтримує зусилля національної тестової реформи


З 26 червня по 6 липня шістдесят викладачів англійської мови середніх шкіл та університетів зі східної України, Азербайджану, Молдови та Білорусі взяли участь у Літньому інституті розвитку викладачів за програмою TESOL-Україна /IATEFL-Україна (Міжнародна асоціація викладачів англійської мови як іноземної), що проходив в Алушті, Крим.

Спеціаліст з викладання англійської мови та член правління TESOL-США проф. Крістін Кумбі з Дубайського чоловічого коледжучоловіків провела тренінг із групою оцінки рівня англійської мови - однією з трьох тематичних груп конференції -,де розглядався найкращий досвід укладання мовних тестів. Дякуючи таким дискусіям, група уклала проект офіційного документу з рекомендаціями стосовно формату та адміністрування українського національного шкільного випускного іспиту з англійської мови.

Фотогалерея



21 червня 2006 р.
Посол Тейлор передає вірчі грамоти Президенту Ющенку


Посол Вільям Б. Тейлор, новопризначений Посол США в Україні, передав вірчі грамоти Президенту Віктору Ющенку під час офіційної церемонії 21 червня. Під час зустрічі Посол Тейлор та Президент Ющенко обговорювали питання нової урядової коаліції та українсько-американських двосторонніх відносин.

Посол Тейлор зауважив, що Сполучені Штати підтримують прагнення України приєднатися до Світової організації торгівлі та інтегрувати свої ринки до міжнародних структур, посилити свою та європейську енергетичну безпеку та покращити процес енергозбереження. Він додав, що з нетерпінням чекає, коли зможе почати допомагати Україні втілювати реформи у політичній, економічній, оборонній сферах та сфері безпеки, необхідні для членства у Євро-Атлатичному товаристві спільних цінностей. Він привітав Президента з перемогою Національної збірної України на нещодавньому матчі Чемпіонаті світу з футболу та побажав подальших успіхів.

Біографія Посла Тейлора

Транскрипт прес-конференції з Послом Тейлором
Подивитись прес-конференцію


16 червня 2006 р.
Літня школа зі стандартів академічного письма підвищує професійний рівень

З 5 по 16 червня п'ятнадцять викладачів англійської мови та випускників вузів з України, Росії та Білорусі взяли участь у Другій міжнародній літній школі з академічного письма, що проходила в Миколаївському Державному університеті за фінансової підтримки Посольства США.

Кетлін Савіль, спеціаліст з англійської мови Американського університету міста Каїр (Єгипет) проводила практичні заняття зі стандартів американського академічного письма, включаючи вимоги до цитування та переказу, аби уникнути плагіату. Вона також проводила індивідуальні консультації з кожним учасником, в ході яких у останніх покращувались письмові навички з англійської мови.


10 червня 2006 р.
Викладачі з американознавства збираються у Ялті на сьомий щорічний літній інститут


З 5 по 10 червня двадцять вісім вчителів зі всіх регіонів України зібралися у Кримському університеті гуманітарних наук, що у Ялті, на сьомий щорічний літній інститут з американознавства, тема якого цього разу була: "Розвиток громадянського суспільства через призму американських студій".

Професор Джеффрі Седгвік, директор Бюро юридичної статистики Міністерства юстиції США, виступив із лекцією на тему демократії, громадської діяльності та громадянського суспільства в історичному Лівадійському палаці. Інші доповідачі, включаючи американських і українських науковців та викладачів за програмою Фулбрайта, аташе з питань викладання англійської мови, стипендіантів-викладачів англійської мови, спеціалістів зі США та Білорусі, проводили лекції та дискусії на теми американської іміграції, ідентичності, політичних партій та культури. Вони надали безцінну інформацію українським викладачам, які представили свої нові модулі занять під час роботи інституту.


7 червня 2006 р.
США намагаються зберігати "двері Америки відкритими та безпечними"


Дебора Сперо, заступник комісара США з питань митниці та захисту кордону, 7 червня у Балтиморському міжнародному аеропорті, штат Меріленду, дала старт просвітницькій кампанії для подорожуючих на знак початку літнього туристичного сезону.
"Сполучені Штати - гостинна нація", говорить Сперо. "У той час, коли місія офісу США з питань митниці та захисту кордону полягає у недопущенні терористів та їхньої зброї на територію США, ми доклали багато зусиль, аби залишити двері Америки відкритими та безпечними". Понад 86 мільйонів подорожуючих прибуватимуть до міжнародних аеропортів США цього року.

Відвідайте США - відео



6 червня 2006 р.
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) підписує з Україною Угоду про надання гранту на виконання стратегічного завдання - боротьбу з корупцією


6 червня Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) підписало з українським урядом Угоду про надання гранту на виконання стратегічного завдання. Угода має на меті зміцнення верховенства права в Україні шляхом допомоги у реформуванні нормативно-правової бази, процедур та практики, аби підвищити прозорість та об'єктивність у всіх сферах діяльності влади.

"Ця Угода про надання гранту на виконання стратегічного завдання відрізняється від Меморандуму взаємопорозуміння, щороку підписуваного USAID та Міністерством економіки України. Вона є першою деталізованою Угодою з Міністерством юстиції, що має на меті протидіяти корупції та розвивати принципи верховенства права", пояснив Директор Місії USAID Ерл Ґаст. "Дякуючи нашим сьогоднішнім підписам, обидва уряди разом активно плануватимуть, проводитимуть моніторинг та покращуватимуть усі ці важливі заходи", додав він.

Перед підписанням Угоди, у травні 2006 року, розпочався новий проект у сфері антикорупційної діяльності та забезпечення верховенства права, який розрахований на наступні 5 років та має загальну вартість 12 млн. доларів США. Цей проект покликаний сприяти утвердженню верховенства права шляхом підтримки законодавчих та адміністративних реформ, навчання суддів, забезпечення кращого доступу громадян до правосуддя, а також антикорупційних програм, які запроваджуються громадським сектором та органами влади.


5 червня 2006 р.
Державний секретар США Кондоліза Райс представляє шосту щорічну Доповідь про торгівлю людьми


5 червня Держсекретар США Кондоліза Райс представила шосту щорічну Доповідь Державного Департаменту США про торгівлю людьми під час прес-конференції у Вашінгтоні, округ Колумбія. У Доповіді зазначається, що країни в усьому світі більше стали ухвалювати закони про попередження торгівлі людьми та переслідувати тих, хто причетний до створення рабства ХХІ століття.

Україна покращила свою позицію у Доповіді 2006 року, перейшовши з 2-ї групи країн, що підлягають нагляду, до просто 2-ї групи, і це дякуючи зусиллям, які країна доклала до розширення можливостей правоохоронних органів, активного розкриття злочинів, пов'язаних із торгівлею людьми, та до посилення законодавства стосовно боротьби з таким видом злочину.

Виступ Державного секретаря

Доповідь про торгівлю людьми повністю (англ.)
Витяг з Доповіді стосовно України


2 червня 2006р.
Дельта Ейрлайнз розпочинає польоти Київ - Нью-Йорк

2 червня компанія "Дельта Ейрлайнз" почала здійснювати безпересадкові авіарейси між Києвом та Нью-Йорком. Прилетівши першим прямим рейсом з Нью-Йорка, управляючий компанії "Дельта" Джим Уайтгерст приєднався до Тимчасово Повіреної у справах США в Україні Шіли Гволтні, заступника Голови Державного управління авіації України Віктора Настасієнка та Генерального директора аеропорту "Бориспіль" Петра Липовенка під час церемонії перерізання стрічки у аеропорті "Бориспіль" на знак події.

"Компанія "Дельта" пишається тим, що стала першою авіакомпанією США в Україні", сказав пан Уайтгерст. "Ми обіцяємо бути довгостроковим партнером, сприяти економічному зростанню та розвитку України, полегшуючи нашим 120 мільйонам клієнтів щороку обирати Київ з-поміж довгого списку міжнародних напрямків польотів, що здійснює компанія "Дельта", додав він. Тимчасово Повірена у справах США в Україні Шіла Гволтні привітала компанію "Дельта" з її "далекоглядністю щодо входу до цього ринку та до регіону" і зауважила, що "нові послуги компанії "Дельта" стимулюватимуть розвиток ділових, культурних та освітніх відносин між нашими двома країнами".

Виступ Тимчасово Повіреної у справах США в Україні



30 травня 2006 р.
Перша леді Лора Буш зустрічається з Першою леді Катериною Ющенко


30 травня у Білому Дом відбулася зустріч Першої леді Катерини Ющенко з Першою леді Лорою Буш. Вони обговорили проекти співпраці Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" пані Ющенко і медичних та навчальних закладів США.

Перша леді України також відвідає Вашінгтон, Філадельфію, Сан-Франциско та Лос-Анджелес. Вона зустрінеться з представниками ділових, громадських та медичних кіл з метою залучення допомоги у покращення охорони здоров'я українських дітей.


29 травня 2006 р.
Делегація Конгресу США відвідує Київ


29 травня лідер більшості у Палаті представників Рой Блант (республіканець від штату Місурі), лідер меншості у Палаті представників Стені Гойєр (демократ від штату Меріленд), голова групи конгресменів-демократів Джеймс Клайберн (демократ від штату Південна Кароліна), конгресмен Родні Фрелінгузен (республіканець від штату Нью-Джерсі) та конгресмен Сем Грейвс (республіканець від штату Місурі) відвідали Україну аби допомогти у зміцненні двосторонніх відносин Україна - США та підтримати демократичні та економічні реформи, що зараз відбуваються в Україні.

Конгресмени зустрілися з Президентом Віктором Ющенком, іншими провідними політиками, членами правління Американської комерційної палати, вченими та лідерами неурядових організацій.


29 травня 2006 р.
Міністр охорони здоров'я та соціальних послуг США підписує Заяву про співпрацю з Україною


29 травня Міністр охорони здоров'я та соціальних послуг США Майкл О. Левіт зустрівся з Першою леді України Катериною Ющенко для обговорення питань співпраці у галузі охорони здоров'я.

Під час зустрічі Міністр Левіт та Міністр охорони здоров'я України Юрій Поляченко підписали Заяву про співпрацю, що затверджує партнерство між Сполученими Штатами Америки та Україною у сфері біомедичних досліджень, доступу до медичної допомоги та суспільної системи охорони здоров'я.

Заява по співпрацю
Фотогалерея


22 травня 2006 р.
Новий інтернет-центр для широкої громадськості відкривається у м. Ямпіль, Україна


22 травня у невеличкому місті Ямпіль (населення 5 тис. мешканців, розташоване на північному сході Сумської області) відкрито новий інтернет-центр за підтримки Проекту "Інтернет для читачів публічних бібліотек" Посольства США.


Близько 40 представників місцевої влади, бібліотекарів, викладачів, керівників бібліотек, представників НДО та преси зібралися біля Ямпільської бібліотеки аби відкрити центр з п'ятьма комп'ютерами. Валентина Пашкова, директор Інформаційно-ресурсного центру Посольства США, виступила з промовою перед церемонією розрізання стрічки, а представники української влади подякували уряду США за внесок у покращення доступу до інформації в Україні.



21 травня 2006 р.
Українські правозахисники представили Доповідь про права людини в Україні за 2005 рік


20-21 травня Українська Гельсінська спілка з прав людини провела Третій форум правозахисних організацій, який зібрав понад 200 активістів та експертів з прав людини. Під час форуму Українська Гельсінська спілка представила Доповідь про права людини в Україні в 2005 році, яка ґрунтується на дослідженнях недержавних правозахисних організацій.

Форум надав можливість проаналізувати стан дотримання прав людини в Україні та сприяв подальшому зміцненню національної мережі правозахисних організацій. Захід відбувся за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та Міжнародного Фонду "Відродження".

Вітальне слово заступника Посла США Шили Гволтні
Фотогалерея


Травень 2006 р.
Українця обрали учасником Всесвітньої програми обмінів Єльського університету


Щороку за Всесвітньою програмою обмінів Єльського університету 18 чоловіків та жінок з різних країн світу, які відбулися як професіонали у своїх галузях діяльності, запрошуються до Єля для створення глобальної мережі молодих лідерів та поширення міжнародного взаєморозуміння.

Учасники Всесвітньої програми перебувають в університеті протягом семестру та вивчають важливі проблеми за індивідуальною академічного програмою, беручи участь у семінарі Всесвітньої програми обмінів та у тренінгах з набуття лідерських навичок, користуючись усіма ресурсами Єльського університету. Ігор Шевченко, засновник та управляючий партнер юридичної фірми "Шевченко, Дідковський та партнери", президент Асоціації правників України, представлятиме Україну у цій престижній програмі.


30 квітня 2006 р.
Перша леді США Лора Буш зустрічається з жінками бізнес-лідерками


З 30 квітня по 25 травня Державний департамент США та рейтинг найвпливовіших жінок журналу "Форчун" приймають жінок-лідерок за Міжнародною програмою індивідуального навчання жіночому лідерству. Згідно цієї ініціативи, жінки бізнес-лідерки проходять навчальну тритижневу програму сам-на-сам з найвпливовішими жінками згідно рейтингу журналу "Форчун". Учасниці програми матимуть унікальну нагоду розвинути свої ділові та управлінські здібності під час набуття досвіду в самій середині світу американського бізнесу.

Учасниці, віком від 26 до 41 року, приїхали з Європи, Африки, Близького Сходу, Південної Азії, Латинської Америки та Східно-азійського тихоокеанського регіону. Пані Олена Лазоренко, управляючий партнер Міжнародної консалтінгової компанії (ICC Ltd.) представляє Україну у цій престижній програмі. Міжнародна консалтінгова компанія працює під керівництвом самих жінок, надає консультаційні послуги у сфері управління кадрами, розвитку компаній, навичок управління, міжкультурної свідомості та бізнес можливостей в Україні.


27 квітня 2006 р.
Викладачі англійської підвищують свій професійний рівень на конференції TESOL-Україна


З 25 по 27 квітня викладачі англійської мови з України та Молдови приїхали у Кам'янець-Подільский для того, щоб взяти участь в роботі XI щорічної національної конференції асоціації викладачів англійської мови України TESOL-Ukraine. Конференція була організована за підтримки Посольства США в Україні, Кам'янець-Подільского державного університету та TESOL-Ukraine асоціації.

Більше ніж 280 викладачів мали змогу вдосконалити свої професійні знання. Було проведено понад 40 семінарів та практичних класів. Велику увагу викликали семінари та лекції доктора Пітера Мастера з державного університету міста Сан-Хосе, Каліфорнія, автора довідника "Граматика англійської мови та технічне письмо", який був надрукований відділом англійських програм Державного Департаменту США.

Фотогалерея



20 квітня 2006 р.
Фонд "Діти Чорнобиля" споряджає 32 гуманітарний вантаж з нагоди 20-х роковин Чорнобильської катастрофи


Перша Леді України Катерина Ющенко, Посол США в Україні Джон Гербст та інші високопосадовці зібралися в міжнародному аеропорту "Бориспіль" у четвер, 20 квітня, щоби привітати важливий вантаж медикаментів - пожертву американського Фонду допомоги та розвитку "Діти Чорнобиля". Доставку цієї гуманітарної допомоги було організовано та фінансовано Державним департаментом США у співпраці з Фондом допомоги та розвитку "Діти Чорнобиля".
"Цей вантаж стане наріжним каменем наших 17 років допомоги Україні", - зазначив Виконавчий директор Фонду допомоги та розвитку "Діти Чорнобиля" Олександр Кузьма. Цей 32-ий медичний авіавантаж вартує 1,7 мільйонів доларів США. Разом з морським вантажем, який Державний Департамент США щойно доставив до Одеси, загальна вартість медичної допомоги від Фонду допомоги та розвитку "Діти Чорнобиля" на відзнаку 20-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС до лікарень, з якими Фонд співпрацює, складає 2,7 мільйонів доларів США. З 1989 року Фонд допомоги та розвитку "Діти Чорнобиля" у співпраці з програмою Держдепартаменту США "Дати надію" забезпечив медичні центри майже в кожній із областей України медичним обладнанням, лікарняним устаткуванням та медикаментами на загальну суму понад 55 мільйонів доларів США. Основні зусилля Фонд зосередив на інтенсивній допомозі новонародженим та педіатричній онкології, а також на додаткових програмах дитячої кардіохірургії та допомоги сиротам.

Інформаційна довідка: Гуманітарна допомога Сполучених Штатів Америки після Чорнобильської аварії
Прес-реліз: Технічна, соціальна, економічна допомога Сполучених Штатів Америки у зв'язку із Чорнобильською катастрофою 1986 року
Промова Посла Гербста
Фотогалерея



19-20 квітня 2006 р.
Візит заступника радника з національної безпеки США до України


19-20 квітня помічник Президента Сполучених Штатів Америки та заступник радника з питань національної безпеки Дж. Д. Крауч перебуває з візитом в Україні. Пан Крауч зустрівся з Президентом України Ющенком, Прем'єр-міністром Єхануровим, іншими українськими урядовцями та лідерами "Партії регіонів" і блоку Юлії Тимошенко (БЮТ) для обговорення співпраці між Сполученими Штатами Америки та Україною.

Пан Крауч раніше працював Послом США в Румунії, де займався поширенням демократії в регіоні, посиленням співпраці між США та Румунією у глобальній війні з тероризмом, а також прискоренням інтеграції Румунії у західні інституції, включаючи НАТО та Європейський Союз.


13 квітня 2006 р.
Лідер більшості у Сенаті США Білл Фрист відвідав Україну на чолі делегації Конгресу


Лідер більшості Сенату США Білл Фрист (республіканець від штату Тенессі) очолив делегацію Конгресу, яка 7-13 квітня відвідала Україну, Польщу, Грузію та Росію. У поїздці сенатора Фріста супроводжували сенатори Джад Ґреґґ (республіканець, штат Нью-Гемпшир) і Річард Бурр (республіканець, Північна Короліна).

Перебуваючи у Києві, делегація зустрілася з Президентом Віктором Ющенком, лідером БЮТ Юлією Тимошенко та лідером Партії регіонів Віктором Януковичем, з лідерами громадянського суспільства та представниками преси аби глибше, на основі інформації з перших рук скласти розуміння питань, що впливають на двосторонні відносини США і України, довідатись про те, що США можуть зробити для посилення демократичних інститутів в Україні, та сформувати бачення тих викликів, що стоять перед регіоном.

Подивитись прес-конференцію
Транскрипт прес-конференції

Фотогалерея



23 березня 2006 р.
Буш підписує закон про скасування поправки Джексона-Веніка для України


23 березня у Вашінгтоні Президент США Джордж Буш підписав Закон про запровадження з Україною режиму нормальних торговельних відносин. "Зростання економічної свободи та приватної власності в таких країнах, як Україна, зміцнює звичку до свободи та демократії та надає громадянам можливість бути напряму причетними до успіху своєї нації", сказав Президент Буш.

На церемонії підписання були присутні члени Конгресу, а також Посол України у Сполучених Штатах Америки Олег Шамшур.
Промова Президента Буша: текст промови (англ); відео (англ)
Текст новини повністю



21 березня 2006 р.
"Майбутнє вже тут!" в Центральній бібліотеці для сліпих м. Києва


21 березня 2006 року в Центральній бібліотеці для сліпих м. Києва відбулася урочиста церемонія відкриття Інтернет-центру та презентація трьох нових комп'ютерних робочих станцій для людей із обмеженнями зору. Це стало можливим завдяки гранту від уряду Сполучених Штатів, наданому Центральній бібліотеці для сліпих на придбання програмного забезпечення та обладнання, які дозволяють людям із обмеженнями зору користуватися Інтернетом. Відповідно до гранту бібліотека отримала три робочих станції, брайлевський і звичайний принтери, брайлевський дисплей і сканер.

Посол США в Україні Джон Е. Гербст взяв участь у церемонії відкриття Інтернет-центру разом із представниками українського уряду, працівниками бібліотеки, майже 50 читачами та гостями. Під час церемонії бібліотечний працівник продемонстрував нові технології та роздрукував на брайлевському принтері сторінку з Інтернету, а один із сліпих студентів зголосився прочитати вголос для всіх присутніх щойно роздруковану інформацію. Коли він закінчив, аудиторія гаряче аплодувала. Після урочистої церемонії студенти з обмеженнями зору дуже жваво сіли за робочі станції, часом по чотири чоловіки за комп'ютером, і почали знайомитися з новими технологіями. Про цю подію чудово сказав Директор бібліотеки Юрій Миколайович Вишняков: "Дякуючи допомозі американського уряду, майбутнє України вже тут".

Фотогалерея



20 березня 2006 р.
Посол США схвально відгукнувся про демократичний поступ України, закликав і надалі обстоювати чесні вибори


Посол США в Україні Джон Е. Гербст сьогодні сказав студентам Вісконсінського міжнародного університету в Україні, що парламентська виборча кампанія, на даний момент, є найбільш вільною у короткій історії України з часу здобуття незалежності. Він відзначив, що виборча кампанія дотепер проводилася в атмосфері живих політичних дебатів і висвітлюється загалом вільною пресою. У той же час він закликав українську владу розв'язати проблеми з виборчими списками і порадив українцям бути пильними стосовно їхніх демократичних прав. Сполучені Штати, заявив посол Гербст, працюватимуть із тими, кого український народ обере на вільних і чесних виборах. Повний текст промови, як він був підготовлений до виголошення, подається нижче.

Посол виступав на тему "Демократія і вільні вибори" на запрошення університету, який після виступу присвоїв йому почесний науковий ступінь.

Промова Посла Гербста

Фотогалерея


20 березня 2006 р.
США надають українським правоохоронним органам технічну допомогу на суму близько 4,9 мільйона доларів


20 березня представники Посольства США підписали угоду з Міністерством внутрішніх справ України про передачу американською стороною технічної допомоги на суму майже п'ять мільйонів доларів США для правоохоронної діяльності та посилення верховенства права.

Гроші будуть спрямовані на проекти з реформування української системи правоохоронних органів у відповідності до європейських стандартів, допомагатимуть у боротьбі з корупцією, зміцненні незалежності судової системи та посиленні боротьби з торгівлею людьми.

Прес-реліз

Промова заступника Голови Місії


10-19 березня 2006 р.
Українські курсанти в Одесі приймали двох курсантів з Вест Пойнту


Два курсанти Американської військової академії, Вест Пойнт, взяли участь у Програмі закордонного академічного обміну - 2006, що тривала в Одесі з 10 по 19 березня.

Програма, призначена сприяти порозумінню та добрій волі між Американською військовою академією та подібними навчальними закладами інших країн, дозволила американським курсантам вільно обмінюватися думками про роль професійної армії в демократичному суспільстві зі своїми українськими колегами.

Фотогалерея



9-10 березня 2006 р.
Посол Гербст зустрічається з журналістами, студентами та лідерами Закарпатської області


9 та 10 березня Посол США Джон Е. Гербст відвідав Закарпаття. Він обговорив питання українсько-американських відносин з журналістами в Ужгородському прес-клубі та важливість свободи преси зі студентами журналістики Ужгородського Національного університету. Близько 100 постійних вілвідувачі ужгородського центру "Вікно в Америку" прийшли на розмову з послом у приміщенні Закарпатської обласної дослідницької бібліотеки.

Посол також зустрівся з губернатором Олегом Гаваші, представниками Державної служби охорони кордонів, керівництвом юридичної клініки Карпатської агенції з прав людини та волонтерами Корпусу Миру.

Фотогалерея



9-10 березня 2006 р.
Президент Буш і Державний Секретар Райс зустрічаються з Міністром закордонних справ України Тарасюком


9 та 10 березня у Вашінгтоні відбулися зустрічі Президента США Джорджа Буша і Державного Секретаря США Кондолізи Райс з Міністром закордонних справ України Борисом Тарасюком, на яких обговорювалися останні досягнення у двосторонніх україно-американських відносинах, зокрема проголошення 17 лютого України країною з ринковою економікою та підписання 6 березня двосторонньої угоди про взаємний дотуп на ринки в рамках СОТ.

Держсекретар Райс та Міністр закордонних справ Тарасюк висловили подяку Конгресменам США за ухвалення 8 березня закону H.R. 1053, що дозволяє Президенту США встановити постійні нормальні торговельні відносини з Україною шляхом скасування додатку до Глави IV "Акту про торгівлю" від 1974 року (поправка Джексона-Веніка).

Президент Буш, Держсекретар Райс та Міністр закордонних справ Тарасюк також обговорили поточну політичну ситуацію в Україні і зійшлися на думці, що важливим є, щоби прийдешні Парламентські вибори та вибори до місцевих Рад відповідали міжнародним стандартам. На додаток обговорювалося багато інших питань, зокрема підтримка Сполученими Штатами прагнення України наблизитися до Євро-Атлантичних установ після демократичних виборів, а також спільне прагнення підтримувати демократію та свободу в регіоні.

Фотогалерея



6 березня 2006 р.
Сполучені Штати і Україна підписують двосторонню угоду про взаємний доступ до ринків, необхідну для вступу України до СОТ


6 березня Сполучені Штати Америки і Україна офіційно підписали двосторонню угоду з питань взаємного доступу на ринки, що є частиною переговорів про вступ України до Світової організації торгівлі (СОТ).

Торговельний представник США Роб Портман, який разом із Міністром економіки України Арсенієм Яценюком брав участь у церемонії підписання угоди, заявив: “Вірність України масштабним реформам та економічній лібералізації забезпечуватиме сприятливе середовище для інвестицій, як зовнішнього так і внутрішнього походження. Ця угода також демонструє вірність України міжнародній торговельній системі".

Прес-реліз Посольства США

Прес-реліз Офісу торговельного представника США


4 березня 2006 р.
Доброволець Корпусу Миру США в Україні нагороджується медаллю Кеннеді


4 березня у Бостоні, штат Масачусетс, доброволець Корпусу Миру в Україні Барбара Шліпер отримала одну з перших нових медалей у США - медаль Кенеді. Медалі випущені на честь 45-річної служби Корпусу Миру на користь світовій спільноті; кожні 5 років цією відзнакою нагороджуватимуться шість видатних добровольців Корпусу Миру та працівників цієї організації.

Барбара має найкращі риси добровольця Корпусу Миру: живий оптимізм, альтруїзм, глибоку повагу до іншої культури та працьовитість. Барбара Шліпер значно покращила роботу проекту Корпусу Миру США в Україні з викладання англійської мови як іноземної. Близько 250 вчителів взяли участь у її курсах підвищення кваліфікації. У своїй промові з нагоди церемонії нагороди Барбара Шліпер сказала наступне: "Ця нагорода - честь для мене та для України. Я хочу подякувати Президенту Кеннеді. Він вірив у нас. Дякую Вам, пане Президент, за те, що дали мені таку можливість."

Прес реліз



2 березня 2006 р.
США передають обладнання вартістю 1 мільйон 890 тисяч доларів Державній службі охорони кордонів України


2 березня в Одесі Сполучені Штати Америки передали Державній службі охорони кордонів України обладнання вартістю близько двох мільйонів доларів. Нове обладнання - мікроавтобуси, джипи, мотоцикли, автомобілі, прилади нічного бачення, біноклі, приймачі системи глобального позиціонування, радіоприймачі - є частиною українсько-американської Ініціативи з попередження розповсюдження зброї масового знищення в рамках Програми зменшення загрози Воно підвищить мобільність та технічну спроможність Державної служби охорони кордонів України у попередженні розповсюдження зброї масового знищення, а також небезпечних матеріалів і технологій.

Прес-реліз

Промова полковника повітряних сил (у відставці) Біла Сміта
Фотогалерея


28 лютого 2006 р.
Семінар з питань енергозбереження дає можливість обговорити гарячу тему


28 лютого близько 70 представників державних, наукових, медіа, громадських та приватних установ обговорювали стратегії енергетичної безпеки України через підвищення рівня енергозбереження.

Посол США в Україні Джон Гербст відкрив семінар, експерти з Ради Національної безпеки та оборони України, Агентства з раціонального використання енергії та екології, Комісії з питань енергозбереження при Раді промисловців і підприємців та Відділу відновлюваної енергії компанії Каргіл Інтернешнл поділилися своїми ідеями, успішними історіями та відповідали на питання, як найкраще зберігати енергію в Україні.

Про подію

Фотогалерея


28 лютого 2006 р.
Україно-Американська група співпраці з питань забезпечення виконання законодавства у сфері інтелектуальної власності проводить першу зустріч


28 лютого заступник Голови місії США в Україні Шіла Гволтні та заступник Міністра освіти та науки України Борис Жебровський провели першу зустріч групи з питань забезпечення виконання законодавства у сфері інтелектуальної власності.

Група, до складу якої входять українські та американські урядовці та виробники, буде регулярно зустрічатись з метою співпраці у здійсненні перевірок підприємств, експертного аналізу та налагодження механізмів ефективнішої боротьби з піратством.

Виступ заступника Голови місії

Фотогалерея


24-25 лютого 2006 р.
Програма демократичних грантів започатковує проект "Участь жінок у громадсько-політичному житті"


24 та 25 лютого "Жіночий консорціум України" провів тренінг для представників 27 недержавних організацій, які отримали гранти за підсумками проведеного Посольством США конкурсу проектів на тему "Участь жінок у громадсько-політичному житті". Такі позапартійні проекти за фінансової підтримки Програми демократичних грантів Посольства США сприятимуть кращим можливостям для жінок брати участь у парламентських та місцевих виборах в якості кандидатів, представників кандидатів, виборців та спостерігачів. Проектом також передбачено підняття рівня професійності жінок-кандидаток, обраних представниць влади, працівниць державних установ та громадських лідерок.

27 організацій, які отримали гранти, сформують національну мережу організацій, напишуть загальнонаціональний звіт про участь жінок у виборах 2006 року до парламенту та місцевих рад, дослідять гендерні питання в партійних платформах перед виборами та після них, а також розповсюдять видання про допомогу жінкам, обраним до державних установ.

Фотогалерея



22 лютого 2006 р.
Посол США дарує дніпропетровській школі іграшкову модель залізниці своїх дітей


22 лютого Посол США в Україні Джон Е. Гербст відвідав Дніпропетровськ, аби подарувати дітям школи-інтернату №6 електричну модель залізниці, яку він особисто сконструював для своїх дітей. Посол Гербст побудував залізницю у 1998 році протягом чотирьох-п'яти місяців, витративши на це понад 200 годин.

У Дніпропетровську Посол Гербст також зустрічався з віце-губернатором В'ячеславом Антоновим, студентами Дніпропетровського Національного університету та волонтерами Корпусу Миру. Він також відвідав Жіночий інформаційно-координаційний центр - грантер від Американського агентства з міжнародного розвитку, та дав інтерв'ю телеканалу "34 Канал".

Прес-реліз про передачу моделі залізниці

Фотогалерея


16 лютого 2006 р.
США допомагають Державній прикордонній службі України покращити систему набору і підготовки персоналу


16 лютого Посол США в Україні Джон Е. Гербст відкрив дворічну програму “Посилення системи управління людськими ресурсами Державної прикордонної служби України - HUREMAS”, метою якої є посилити безпеку українських кордонів шляхом підвищення ефективності системи набору та професійного розвитку персоналу правоохоронних органів.

За фінансової підтримки з боку Сполучених Штатів Америки та Європейського Союзу Міжнародна організація з міграції (МОМ) допомагатиме Державній прикордонній службі України досягти європейських стандартів. Програми допомоги від США Державній прикордонній службі України нададуть понад 40 мільйонів доларів протягом наступних кількох років.

Транскрипт виступу Посла

Прес-реліз МОМ


27 січня 2006 р.
Завершено проект ліквідації бомбардувальників Ту-22


Останній бомбардувальник Ту-22М було ліквідовано 27 січня на авіабазі “Полтава” в рамках програми Спільного зменшення загрози.

Застосовуючи методи, визначені Договором з контролю за звичайними озброєннями в Європі, високошвидкісними пилами відрізається ніс бомбардувальника, а гідравлічними ножицями розрізається його хвіст.

Повний текст прес-релізу

Транскрипт виступів на церемонії


24 січня 2006 р.
Візит делегації США для участі у Двосторонній Координаційній Групі


Двостороння Координаційна Група США-Україна провела 24 січня 2006 року засідання у Міністерстві закордонних справ у Києві. Американську делегацію очолювали Заступник Державного секретаря США у справах Європи і Євразії Деніел Фрід, Заступник Державного секретаря США у справах економіки та бізнесу Ентоні Вейн, Заступник Міністра оборони США з політики міжнародної безпеки Пітер Флорі та Директор у справах Центральної, Східної та Північної Європи Ради національної безпеки США Деймон Вільсон.

Група обговорила широкий спектр двосторонніх і міжнародних питань. Американська делегація також зустрілася, 23 січня, з Президентом Ющенком, Прем’єр-Міністром Єхануровим, Головою Верховної Ради Литвином, з Міністром оборони Гриценком та з опозиційними політичними діячами Юлією Тимошенко та Віктором Януковичем.

Транскрипт прес-брифінгу


Доступні архіви за інші роки: 2005  | 2004  | 2003

Шукайте на сайті або в інтернеті Пошук забезпечує FreeFind
 
Пошук по сайту Пошук в інтернеті

Уряд США
USINFO.STATE.GOV
Свіжі Вашингтон-файли
Білий Дім
Конгрес США
Держдепартамент
Агенція Міжнародного розвитку
Міністерство торгівлі
Міністерство енергетики
Міністерство юстиції
Міністерство безпеки
Міжнародні організації
ОБСЄ
МВФ
ООН
НАТО
Світовий Банк
Теми
Відповідь тероризму
Європа та Євразія
Економічна реформа
Міжнародна безпека
Демократія та права людини
Мережа тероризму
Вгору

Цей сайт створений та підтримується Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Посилання на інші Інтернет-сторінки не слід розглядати як схвалення поглядів, що там висловлюються. Маєте запитання чи коментарі? Будь ласка, пишіть на електронну адресу kyivwebmaster@state.gov. Прочитайте наші Зауваги про дотримання приватності та інші Застереження.