Посол США в Україні (1998 - 2000 рр.) Стівен Пайфер

Професійний дипломат Стівен Пайфер прибув до Києва 8 січня 1998 року в якості третього посла США в Україні.

Пан Пайфер народився у місті Себастополь, штат Каліфорнія. Вступив на дипломатичну службу у січні 1978 року. З 1978 по 1980 рік працював у консульському та загальному відділах посольства США у Польщі. У 1980 році повернувся до Сполучених Штатів і працював спочатку співробітником відділу Європи, а потім спеціалістом з політичних та військових питань у відділі європейської політики та безпеки Державного департамента США. Обіймаючи ці посади, пан Пайфер також брав участь у переговорах із скорочення ядерної зброї середнього радіусу дії у Женеві. У 1984-1985 роках пан Пайфер працював на посаді спеціального помічника посла Пола Нітце, спеціального радника президента та держсекретаря США з питань контролю за озброєннями.

З 1986 по 1988 рік пан Пайфер працював співробітником політичного відділу посольства США в СРСР. Після повернення до Вашингтона його було призначено заступником завідувача секцією з питань багатосторонніх відносин та безпеки у відділі Радянського Союзу Держдепартамента США. У 1990-1993 роках пан Пайфер обіймав посаду заступника радника з політичних питань посольства США у Великій Британії. Після повернення до Вашингтона працював заступником старшого координатора з питань нових незалежних країн (колишній Радянський Союз). Наприкінці 1994 року пана Пайфера було призначено директором відділу Росії, України та Євразії Ради національної безпеки США, а у серпні 1996 року -- старшим директором цього ж відділу та спеціальним помічником президента США.

Пан Пайфер закінчив Стенфордський університет за спеціальністю "економіка" у 1976 році. Має декілька почесних нагород та відзнак від Держдепартамента США. Посол Пайфер та його дружина Мерілін мають доньку.

Посол США в Україні
Біографія
Попередні Посли США в Україні
Роман Попадюк
Вільям Грін Міллер
Стівен Пайфер
Карлос Паскуаль
Джон Е. Гербст
Заявка України на вирішальне місце в історії (Стаття з Вашингтон Квортерлі)

Вгору

Цей сайт створений та підтримується Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Посилання на інші Інтернет-сторінки не слід розглядати як схвалення поглядів, що там висловлюються. Маєте запитання чи коментарі? Будь ласка, пишіть на електронну адресу kyivwebmaster@state.gov. Прочитайте наші Зауваги про дотримання приватності та інші Застереження.