This version of the page http://meria.dp.ua/novo/unonova.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-08. The original page over time could change.
Исполнительный комитет Днепропетровского Городского Совета :: Новости
    Главная » Новости
Вт, 8 января 2008  22:04

Официальный сайт
Исполнительного
комитета Днепропетровского Городского Совета
 
»
Поиск: 
Українською  |  English  |  Контакты
НОВОСТИ ПРЕСС-СЛУЖБЫ  


18 декабря 2007 г.
Інформація управління культури та мистецтв міської ради „Про хід підготовки до Новорічних свят 2008 року”



З метою якісної підготовки до відзначення у місті новорічних свят було підготовлено і прийнято рішення виконкому міської ради від 11.10.07 № 3150 „Про організацію та проведення свята „Ялинка - 2008”. Цим рішенням затверджено склад організаційного комітету, склад технічної дирекції.

Підготовлена програма новорічних свят по місту, в реалізації якої беруть участь всі без вийнятку заклади культури Дніпропетровська.
За старовинним народним звичаєм яскравим початком новорічних святкувань буде свято Святого Миколая. Для маленьких дніпропетровців свої творчі подарунки підготували юні самодіяльні артисти, учні дитячих музичних шкіл, працівники клубних закладів. Перші зимові свята за їх участю  відбудуться також у багатьох загальноосвітніх школах, школах-інтернатах, дитячих будинках.
Відзначення свята Святого Миколая та Нового року традиційно проводиться і у всіх дитячих бібліотеках міста. Це веселі конкурси, ігри, вікторини, вистави тощо.
На свято Святого Миколая до дитячих бібліотек запрошено більше  ніж 700  дітей. В новорічних святах у бібліотеках візьмуть участь від 1000 до 1200 дітей.
По традиції для юних громадян Дніпропетровська театри міста підготували нові театралізовані свята. У репертуарній афіші – 15 назв казок, 10 з них – це прем’єри грудня цього року. Серед них представлені вистави різних жанрів: класична казка “Дюймовочка” , вертепна вистава “Дорога до Віфлеєму”, лялькові вистави “Кто похитил Новый год?» та «Троє веселих гномів», музичні казки «Новорічний теремок» та «Новогодний бал волшебника Органа»,  дитяча опера “Новорічні пригоди Буратіно”. У сфері 51-го та 34-го телевізійних каналів буде показано 3 телевізійні казки, що створені міським телевізійним театром.
Всього за час новорічних свят у театрально-музичних закладах буде показано 177 вистав для дітей, які зможуть відвідати понад 60 тисяч чоловік.
Як завжди, яскрава оригінальна театралізована вистава “Приключение Мышонка» підготовлена для дітей нашим Дніпропетровським цирком. Цю виставу планують показати у цирку 25 разів, що дозволить майже 50-ти тисячам глядачів помилуватися цирковими чудесами.
Готується до святкування Нового року і дитячий балет на льоду «Кристал» (унікальний колектив такого напрямку – єдиний на Україні). Цього року артисти балету на льоду на базі спортивного комплексу «Метеор» показують балет «Таємниці чарівного замку».
В останній декаді грудня  зали  Палаців та Будинків культури засвітяться різнокольоровими гірляндами, новорічними ялинками на цехових та корпоративних вечірках.
Відроджуються народні традиції. Так працівники та учасники художніх колективів Будинку культури селища Чаплі з 28 грудня розпочнуть новорічні привітання за народними звичаями мешканців  мікрорайону у кожному дворі. А на наступний рік вже заплановані посівання, щедрування та інші обрядодії народного зимового календаря у Чаплях, Лоц-Кам’янці, Таромському. 
Для маленьких дніпропетровців Палаци та Будинки культури міста готують новорічні ранки, вистави, шоу-програми, мюзикли: “Чарівний посох” -  ПК “Північний“, „Коза та семеро козенят на новий лад” – Лоц-Кам’янський БК, “Катруся у задзеркаллі” - ПК “Енергетик”, “Новорічні перетворення Білосніжки” - ПК ВАТ “ДТЗ”, “Колесо долі” - Клуб  ДП НВК “Електровозобудування”, “Таємниця відродження іграшок” – ПК “Металург”, “Новорічні пригоди в Мультляндії” - КСК “Шинник”. Всі казкові вистави буде супроводжувати весела музика, запальні танці, світлові ефекти. Кількість новорічних вистав для дітей у клубних закладах міста, які планується провести у 2008 році зросла порівняно з 2007 роком. Відповідно:  76 – 56.  Причому, збільшення кількості йде і за рахунок комунальних клубних закладів. Так,  у 2007 році було показано 11 вистав, а у 2008 році заплановано до показу 20 вистав. Завдяки цьому новорічний подарунок отримає  більша кількість малечі окраїн міста.  
Протягом  зимових канікул Новорічні вистави  зможуть переглянути майже 35 тисяч маленьких дніпропетровців. А для маленьких акторів Новорічні свята завершаться веселими “Вогниками” з солодощами та розвагами, які вже запланували і готують для них директори клубних закладів разом з керівниками підприємств.
До зоряного залу запросить під час зимових канікул юних дніпропетровців міський Планетарій. З 2 по 13 січня об 11- тій і 13-тій годині у “Зоряному залі” маленькі дніпропетровці  побачуть “Казку зоряних мандрів”, а на старшокласників о 15.00   чекає “Феєрія зірок”. А 7 січня о 14.00  для відвідувачів Планетарію відбудеться лекція-сеанс „Різдвяна зірка”.
Постійну прописку у новорічній міській програмі знайшли традиційні українські привітання у рамках проекту «Фольклорні скарби передмість Дніпропетровська». Цей традиційний міський фестиваль пройде у місті уже вшосте. Активну участь у ньому візьмуть як фольклорні колективи клубних закладів, так і дитячі гурти та ансамблі музичних шкіл та шкіл мистецтв міста.
Найвідповідальніша робота сьогодні ведеться по підготовці відкриття Головної ялинки міста. Підготовлений і затверджений план проведення міського свята  „Ялинка - 2008”.
Для цього проведені засідання організаційного комітету, технічної дирекції.  Проведена нарада  в парку Л.Глоби з питань енергозабезпечення новорічних об’єктів, задіяних у проведенні свята (торгівельні палатки, ялинка, каскадні сходинки, входи (3) до парку, штабні будиночки, сценічні майданчики, алеї). Оформлені необхідні документи на подачу електроенергії на всі об’єкти новорічних свят.
Розроблений сценарій засвічення головної ялинки.
З 30.10.07р. проводиться запис фонограми і відеоряду згідно зі сценарієм. (Підібрано музичний матеріал, аранжування творів, проведена робота з акторами, колективами, створено 13 відеороликів для сюжету, створення фотографій по темі свята, монтаж кіно, фото, відеороликів для пісень і т.д.)
Встановлено остов ялинки з верхівкою. Замовлена хвоя у кількості 8000 шт.



Архив новостей»

     Главные разделы:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

 
  Главная | Новости | Руководители города | Документы | Городские службы | О городе | Ссылки | Контакты
 
copyright © 2000-2007, Исполнительный комитет Днепропетровского городского совета,
при поддержке gorod.dp.ua