Генеральне консульство України в Нью-Йорку висловлює свої глибокі співчуття громадянам США і всім, кого торкнулася трагедія, у зв’язку з багаточисленними людськими жертвами в результаті терористичних актів в Нью-Йорку та Вашингтоні.

Цей злочин, спрямований насамперед проти цивільного населення, є прямим викликом не лише Сполученим Штатам, але й всьому цивілізованому світу. Хто б не стояв за трагедією, він поставив себе за межами законів людської цивілізації і заслуговує на справедливе та неминуче покарання.

Український народ рішуче засуджує безпрецедентні акти терору, вчинені в США. Президент України Л.Кучма підписав Указ “Про оголошення в Україні дня скорботи і солідарності з американським народом”. У своїй заяві з приводу трагедії він, зокрема, зазначив: “Цей небувалий вияв тероризму не повинен нікого залишити байдужим”. Весь цивілізований світ має продемонструвати єднання та узгодженість щодо дій проти міжнародного тероризму.

Звертаємося до громадян України, які на даний час знаходяться в Нью-Йорку, з проханням повідомляти Генконсульству України будь-яку інформацію стосовно громадян України, які могли постраждати внаслідок теракту.

Свої повідомлення Ви можете залишити за тел.:

(212) 371-5690, 371-5691, 371-5868, 832-0443, (факс) 371-5547,

лінія працює цілодобово.

 

 

Генеральне консульство

України в Нью-Йорку