This version of the page http://gak.com.ua/review/6453 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-06. The original page over time could change.
Друзі назавжди (раджу прочитати) | Рецензії | Гоголівська академія
ПОШУК
 

AlmaNAH






Жанри

Авантюрна проза
Авторська проза
Альтернативна історія
Антиутопія
Бойовик
Вірш
Горор
Детектив
Елегія
Жіноча проза
Жіночий детектив
Історична проза
Казка
Казка для дорослих
Кіберпанк
Конструктор
Мініатюра
Містерія
Містика
Ода
Оповідання
Переклад
Поезії
Поема
Постмодерн
Пригодницька проза
Притча
Сатира й гумор
Сонет
Соціальна драма
Трилер
Утопія
Фантастика
Фентезі
Цикл поезій
Щоденник

Гоголівський ФОРУМ




Наша статистика

Авторів: 524
Творів: 7486
Рецензій: 10627

Наша кнопка

Код:



Рецензії

Друзі назавжди (раджу прочитати)

(Рецензія на твір: Останнє запитання (друга редакція), автор: Камаєв Юрій)

© Наталка Дев’ятко, 28-03-2007
Приємно бачити, що про наш час Ви пишете так само майстерно, як і про казковий. Зізнаюся, що Вам навіть вдалося мене трохи налякати. Я прочитала багато містичних і фантастичних творів, але, коли з’явився Ваш привид, я внутрішньо здригнулася, бо він справжній.
Спочатку я читала з невеликою цікавістю, не віддаючи твору всю увагу, думала про те, що занадто часто українські автори звертаються до тем, пов’язаних з минулою війною. Це вже починає набридати. Але герої були живі, їхня мова – щира, тому я навіть не думала про те, щоб покинути твір, не дочитавши. Сцена в хаті Лиса мені сподобалась, тоді я вже зацікавилась оповіданням по-справжньому. А ще дивно бачити твір очима негативного героя і вбивці, - подумала я.
Я шкодувала за Лисом, хоча і не була впевнена, що він не зрадник. Чомусь мені не хотілося про це думати, певно тому, що бачила текст очима Петра. Але в той момент, коли Петро стріляє, мені захотілося відвести очі, вже потім я дізналася, що Петро не влучив.
Дуже органічно змінився час, як у кіно, навіть ритм викладу змінився, але не увійшов в дисонанс з попереднім текстом. Мені сподобалось, як в текст вплітається містика. Це зроблено професійно.
Страшно розуміти разом з героєм, що йому ніхто не допоможе, ні священик, ні лікар. І одночасно солодко. Я не знаю, як пояснити ці почуття краще.
Образ Лиса трагічний і лячний, але він прадавній, це відчувається. Здається, що Ви його не вигадали, а покликали. І це теж страшно, але класно.
У Вашому творі я відчула терпке і п’янке життя, що протистоїть несправжності і прісності реального світу. Дякую Вам за вир почуттів, у який я потрапила.

Доброго дня, Юрій!
Я теж Вам щиро дякую за рецензію на "Юну Весну". Цікаво те, що всі ті твори, на які я зараз пишу рецензії, я прочитала до того, як опублікувала на ГАКу свій перший відгук, а тепер потихеньку перетворюю враження у рецензії на прочитане і вивішую. Так ще перевіряю, наскільки твори тримаються в пам’яті. Тому, коли Ви з’явилися на моїй сторінці, я знала, що за автор написав рецензію на мій твір, і дуже зраділа.

Приєднуйтесь до хрестового походу, Юрій! Похід обіцяє бути дуже захопливим. А якщо Ви в житті такий самий, як у творчості, то я з Вами піду і на війну, і в розвідку. :)

І рада бачити Вас на своїй сторінці о будь якій годині доби: я читала Ваші відгуки на інші твори.

Щодо "Прокляття". Вам має прийти лист від Хижого Птаха, то буду я.

А на форумі мене, скоріше за все, не буде. Просто не вистачить часу. Шкода. Але дякую за запрошення.

Натхнення і удачі!

Наталка

© , 31-03-2007

Наталко, щиро дякую. Такі рецензії надихають, особливо в під час тиждня негативної критики, :). Особливо приємно коли зринають давні тексти. Знімаю капелюха перед Вашим хрестовим походом на гаківську фантастику.
Маю до Вас прохання, повязане із "Прокляттям". Напишіть мені (мейл є у моєму профілі)

Кам.Ю

Долучайтеся до нашого гоголівського форуму. (під обкладинками альманахів мругає банер)

© , 29-03-2007

  Додати свій відгук
 
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія ] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.00910997390747 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design