This version of the page http://kava.lviv.ua/rumours/index.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-05. The original page over time could change.
Чутки-плітки. kava.lviv.ua - Про Львів, каву, місця, особистостей.

Чутки-плітки

Тільки у Львові

Є три речі, без яких не може жити справжній львів’янин. Перше - Церква (навіть якщо він там був тільки двічі за життя), друге – містично легендарна львівська кава, третє – День міста. З Церквою все просто. Церковна служба, обід і похід в супермаркет - відбувається в неділю. З церквою, традиціями і всілякими церемоніями, ніби, зрозуміло. Вони завжди є, і їх завжди потрібно дотримуватись. З кавою туман. Повний. Тобто містика. Якщо львів’яни вирішили піти на каву то це надовго. При цьому самої кави може і не бути. Часто і йти вже нікуди не потрібно. Все беруть на місці. Не встаючи з табуретки. Тоді у львів’ян, разом із революцією і написанням геніальних романів, все відбувається відразу. На каві. Вони можуть так навіть за перебігом світової революції спостерігати. Головне, щоб кави вистачило.

День міста ... Ну, тут треба бути в ці дні. Пережити. Карнавал. Концерти. Виступи. Ковалі. Ремісники. Ми чекали цього дня. Свято. Гості. Сльози радості на усміхнених обличчях алкоголіків. Повітряні кульки. Музика. Пиво. Діти на шиях батьків. Вуличні торговці і музиканти. Ми чекали цього дня... Дочекались. Так. Йдеш зранку, вертаєшся, і копаєш по вулиці не опале листя, а пластикові пляшки. Всі усміхаються. Двірники натирають перші мозолі. Міліція вбрана в акуратну форму, на боці пришпилена біла кобура. Натовпи молодих людей витоптують траву і автомобілі займають тротуар.

Вливши в себе неймовірну кількість і об’єми легендарної рідини, припавши до стовбура, починаєш усвідомлювати, що тільки тут, у Львові, такі неймовірно красиві краєвиди пофарбованих осінню дерев, відтінених шматтям порваних афіш і заклики рекламних постерів, оголених жіночих тіл і крикливих, бридких вітрин банків, не ламають очі і на древніх стінах можна читати довгу історію красивого, і ще не забутого міста... Чекаєш вечора. Гамір, гул, хлопавки і рваний ритм клаксонів навкруги. Навіть на окраїнах. Особливо в парках. Енергія мас, в яких залили декалітри пива і не дали поїсти і відлити, рве дах. Весело у цей сумний осінній час. Йдеш по центру міста, на проспекті на тебе ніхто не їде, з динаміків звучить українська пісня, а в повітрі висить атмосфера карнавалу. Навкруги все таке яскраве і не буденне.

Так багато років цьому красивому місту. Особливо це відчуваєш на Стрийській перетвореній на концерт і на покручених вулицях, вузьких і темних. Завтра прийдуть шеренги сіро-зелених ранків, напоєних перегаром дизельних двигунів, пивної сечі, гнилих помідорів, памперсів і щойно звареної кави.

А сьогодні карнавал. Грає оркестр і марширують учасники святкового дійства. Шоу, яке ти пробуєш пережити десь і з кимсь і повертаєшся сюди, в пошуках цього забутого відчуття, Львова. Не треба маленьких Парижів і великих Міланів. Тільки у Львові руїни мальовничо відтіняють чорні тіні великих потужних автомобілів і самотні фігури жебраків. Тільки тут повії нагадують королев, а двірники філософів. Львів неймовірно фотогенічний. Всі якісь такі бадьорі і усміхнені і засмучено активні ..» Sorry пацани, ні туалету, ні хот догів вже немає». Їдьте на Сихів – це єдине місце де не поскупились на пластикові кабінки з чарівними кристалами.

Рагулізм і тупість нашої торгівлі дивує. Кафе, у яких з часу відкриття не було більше двох відвідувачів в рік, переживають аншлаг і закриваються... А так хочеться, щоб свято було часто, а не раз в 750 років. Ходити чистими вулицями і щоб на голову на падали балкони, чути вуличного маестро, а не скрип гальмівних колодок.. Дихати, а не задихатись від смогу. Карнавал минув і залишаються ці фотографії Львова, напоєні сумом і ностальгією, тільки чому?

Свято, яке завжди з тобою, карнавал. Ми ще не втратили його, і він ще тут, не тільки на фотографіях і він повернеться. Карнавал. Це ж так просто: постаратись залишити про себе пам'ять, втікаючи від забуття піти на карнавал. Кидаючи тінь на рельєфи старих порталів стираючи древню бруківку, тримаючи в руці липкий папірець, шукаючи смітник і тримаючись з останніх сил, щоб добігти до туалету, слухати музику ... і забувати карнавал...


МАЙКЛ

Коментарі читачів

jozef 03-10-06 19:38:53 написав(ла)

Cool. Cholera jasna vmie cholovik pusaty

yurko 05-10-06 09:09:24 написав(ла)

garno, ale sumno..:(

Michael 11-12-06 18:13:59 написав(ла)

Yeap

Прокоментуйте і Ви



Афіша

Фестиваль в "Коперніку"

6-14 грудня

АЗІЯ-КІНО 2007

06.12.07 18:00, 07.12.07 20:00

«Час»

07.12.07 18:00, 08.12.07 20:00

«Сказання Земноморья»

Читати повністю

Кіно в "Кінопалаці"

з 7 грудня

Бойовик "Золотий Компас"

Читати повністю

Кіно в "Кінопалаці"

з 6 грудня

Фільм "Свято кохання"

та

Фільм жахів "Пила 4"

Читати повністю

Програма "Музей Ідей"

з 10 по 23 грудня

10 грудня

Відкриття фотовиставки «Ви серед світлин. Дія перша»

13 грудня

Двадцять шосте засідання кіноклубу

Читати повністю

Галерея Зелена канапа

11 грудня

Різдвяна виставка

Читати повністю

Концерт у філармонії

12 грудня

"7 магічних нот вічного кохання"

Читати повністю

Клуб "Лялька"

10-31 грудня

10 грудня, понеділок

Концерт-презентація джазового альбому

13 грудня, середа

Клубний концерт «Інді-Я»

Читати повністю

Клуб "Лялька"

17 грудня

Презентація "САМОГОНУ"

Читати повністю

Погода у Львові

Погляд дня


"Кінь на даху"

Що говорять на форумі?

Реклама

Щоденний Львівtverdun.comСУМНОВідлуння ВіківВголосАртКавунЧат ВуЛикwww.dzyga.com.ua

Рейтинг статей

  1. Руйнація – день другий, останній штурм
  2. Концерт, як гарний привід і як прекрасний подарунок
  3. Містика підземного Львова
  4. Нетрадиційна любов по-львівськи
  5. Кав’ярні, яким віддає перевагу львівська еліта
  6. Кохання з містом
  7. Драгобрат, квиток в один кінець, будь-ласка