Родове Вогнище
 

Підписка на інформаційну розсилку ІНФОЛІСТ

Ваш E-mail:
Укр:
Рус:

Споріднені сайти


Дружні сайти



Відаючі - на шляху досконалості

Голова Ради Відаючих
Кам'янець-Подільського куреня
Олександр Багрій.


Для кожного народу найсвятішим є його духовність, як головний стержень усього життя та гідності нації. Духовність народу формує прадавня корінна релігія, або швидше віра. Носіями народної, прадідівської віри виступали у нас Волхви, Жреці, Відаючі. Сьогодні ця традиція майже втрачена, але великим позитивом та невмирущістю цього явище є те, що у народі при звертанні до предків відроджуються, чи то народжуються і справжні Волхви і Жреці і Відаючі. Так Характерне Козацтво у численних молитвах звертаючись до своїх предків, проводячи обрядові славлення Богів, закликало Сили Відання проснутися у найбільш гідних, для вірного розуміння небесних та земних сил, обрядодійства та прикладу усім наступним Волхвам та Відаючим. Покликаних було багато, але Боги обрали лише гідних. Випробування і навчання змогли здолати лише сім посвячених. Двоє з них стало Волхвами, і троє - Відаючими, а решта продовжує навчання. 2001 року під час свята Купала на священній горі Богит, після молитви яка продовжувалась близько доби, був освячений Волхв Дажбога - Межимир Миколаїв, Боги відкликнулись на його славлення, розійшлися хмари і промені світла осяяли чоло молодого Волхва на жертовнику Святовида. Була радість серед тих, хто був там, відчуття присутності Богів переповнило душі усіх великим щастям і відданістю своїй справі. 2001 року на свято Перуна було розкладено коло - жертовник з восьми вогнищ, по середині якого горів великий центральний вогонь, після ритуальних тризн та випробування сили і міці був освячений Волхв Перуна - Володар Куртяк. В ту ніч на небосхилі (лише раз на п'ятьдесять років) палала зірка Марс яка разом із нескінченними блискавками, які стояли колом над жертовником, освячувала жертовне коло запалюючи священні вогнища могутністю воїнів-предків. Отримуючи з рук Першоволхва Характерного Козацтва Володимира Куровського ритуальну сокиру, отримав і від Перуна освячення блискавкою, яка стояла у нього над головою до кінця посвяти. У Характерному Козацтві вважають, що лише тоді, стаєш Волхвом, коли освячує тебе уся природа, відгукуючись на твоє право на силу! Сьогодні Межимир Миколаїв є Волхвом Подільського краю та Полковим отаманом Подільського Полку ХК, працює викладачем історії та релігії у Хмельницькому університеті "Україна", навчається в аспірантурі Інституту Філософії НАН України імені Г.Сковороди. Володар Куртяк - очолює Карпатський полк ХК і є Волхвом Закарпатського краю, працює деканом політико-психологічного факультету Ужгородського інституту МАУП, днями відбуватиметься захист його кандидатської дисертації.
Структура Відаючих проходить крізь усі ланки Козацтва, Ради Відаючих і є вищою моральною, духовною і фізичною силою у Козацтві. На сьогодні при куренях ХК, під проводом Волхвів, Відаючих і обрядодіїв діють дев'ять Громад Звичаєвих Рідновірів Ведичного Право-Слав'я. Відаючим може бути людина яка має вищу освіту та пройшла відповідний курс підготовки протягом двох років під наглядом Волхвів. Ступінь Волхва отримує лише та людина яка пройшла усі випробування та довела своє право на силу, а також здобуває науковий ступінь. Це пов'язано з тим що Відаючі і Волхви повинні фахово володіти знаннями із психології, етнографії, астрономії та біоенергетики, щоби могти вплинути на усі стихії. Бути Волхвом далеко непросто, це означає взяти відповідальність не лише за себе перед Богом, але й за той народ для якого ти зобов'язався стати вчителем і поводирем. З цього часу ти не маєш права на помилки, слабкості, нерозуміння, недалекоглядність. У тобі не може бути ненависті, не сприйняття людей які живуть не так, як ти це розумієш, маєш бути для прикладом любові, мудрості, чистоти та досконалості. Ти мусиш спілкуватись з предками, чути і розуміти усі сили природи, бути чистим духовно і фізично та готовим у будь-який момент взяти свій наплічник, відкинувши усі прив'язаності світу, піти туди куди покличе Сила. Кожен Волхв повинен бути готовий вмерти за свій народ та Рідну Віру, його родина - це весь Всесвіт, і в кожному світі Яви, Нави і Прави він у себе в дома. У Характерному Козацтві, людина саме таких якостей може стати Волхвом.


Головна · Віровідання · Обрядодіяння · Волхвування · Святилища · Образи · Пісні · Світогляд · Дослідження · Літопис · Світлини · Форум · Слов'янська спільність · Посилання · Наші банери · Контакти


Долучись до побудови Храму



Нові книги Родового Вогнища"


Залишіть свої контакти в базі даних рідновірів і прихильників

2003-2007. Родове Вогнище Рідної Православної Віри