Родове Вогнище
 

Підписка на інформаційну розсилку ІНФОЛІСТ

Ваш E-mail:
Укр:
Рус:

Споріднені сайти


Дружні сайти



ІІ ВІЧЕ ПРАВОСЛАВНИХ ВОГНИЩАН
В стольному граді Кия 2 липня 7513 р. пройшло ІІ Віче Православних Вогнищан, в якому взяли участь усі офіційно зареєстровані в Україні Громади Рідної Православної Віри, а також ряд Громад, що знаходяться в стані реєстрації. Загалом прибули представники 13-ти Громад, 10 громад висловили свою солідарність з рішеннями Віча.

Свою працю Віче розпочало зі Славби усім Богам, яку провів Верховний Волхв Рідної Православної Віри Володимир. Після цього усі учасники заслухали інформацію про кількість гостей та делегатів Віче, загальна кількість – 47 осіб. На зібрані були представлені такі Громади: з Києва – „Покон Рода”, „Київська Русь” та „Трійця”, з Хмельницького – „Алатир”, із Вінниці – „Бужани”, із Запоріжжя – „Права” та „Арійський Шлях”, із Трускавця – „Острог Ярила” та зі Львова – „Червона Русь”, Нікопольська – „Православа”, Черкаська – „Уличі”, Сарнинська – „Світовит” та Харківська – „Святославичі”. Свою солідарність з усіма рішеннями ще до початку роботи Віча висловили такі Громади: Токмацька „Перунова Рать”, Січеславська „Яросвіт”, Одеська „Ярило”, Кам’янець-Подільська „Джерело Рода”, а також Громади, що знаходяться на етапі становлення із Луцька, Житомира, Маріуполя, Калуша, Херсона та Чернівців.

Наступним кроком був аналіз, обговорення та внесення змін і доповнень до Статуту Духовного центру „Родове Вогнище Рідної Православної Віри”. Тривалі обговорення змусили усіх прийти до рішення про необхідність взяття за основу поправок, запропонованих Колом Владик, продовжити обговорення Статуту ще на місяць (у формі листування), та доручити Колу Владик подати на реєстрацію Статут із внесеними поправками і доповненнями. Строк подачі не визначався, усі представники зійшлись на думці про необхідність вирішення цього питання за ситуацією.

Третє питання, переобрання Голови Духовного центру „Родове Вогнище Рідної Православної Віри”, було зняте з обговорення, оскільки усі учасники одностайно висловились про його недоцільність й недоречність, тим самим черговий раз визнавши духовний авторитет, знання та відання Верховного Волхва Володимира.

Розглянуто й прийнято три внутрішніх положення: „Про структуру, коло обов’язків та права керівництва Духовного центру „Родове Вогнище Рідної Православної Віри”, “Про устрій і функціонування Громади Рідної Православної Віри”, “Про православних вогнищан”.

З окремою інформацією про поліпшення інформаційного зв’язку та оповіщення між Громадами виступив Голова Львівської Громади Рідної Православної Віри „Червона Русь” Доброслав. Він запропонував цілий ряд нововведень і технічних прийомів, які були взяті на розгляд Інформаційно-аналітичним відділом Управи Родового Вогнища.

Крім цього також було змінено структуру Родового Вогнища: замість кількох Управ створено одну з різними відділами. Зокрема, було створено 7 Відділів та обрано їх Голів: відділ Характерного козацтва (жрець Твердислав), Навчально-просвітницький відділ (жрець Любомудр), Організаційно-проповідницький відділ (жрець Борей), відділ Духовного мистецтва (боян Живосил), відділ Берегині Роду (Відаюча Мати Лада), Інформаційно-аналітичний відділ (Святозар), відділ Цілительства (Доброслав). Передбачено створення Відділу економічного розвитку. В ході роботи Колом Владик було презентовано „Малий Требник Рідної Православної Віри”, третій номер часопису „Родове Вогнище” та десятий номер вісника „Триглав”.

Досить дивною на Віче виявилась категорична позиція Київської громади рідновірів „Трійця”, яка намагалась витворити в Родовому Вогнищі фактичне двовладдя, розділивши владу на духовну та адміністративну, прагнучи обрати двох Голів нашого об’єднання. Такі намагання були однозначно відкинуті усіма Громадами, а представників громади „Трійця” утримало на зібранні лише рішення про передання окремих повноважень Голови Духовного центру Хранителю Родового Вогнища. З цих, а також з тих причин, що між Родовим Вогнищем Рідної Православної Віри та громадою „Трійця” так і не витворилось світоглядної єдності, порозуміння в питанні календаря та духовної структури, після двосторонньої зустрічі Верховного Волхва Володимира та Голови громади „Трійця” Волелюба, було прийнято рішення про доцільність виходу останньої зі складу нашого об’єднання та подальшу співпрацю як незалежних структур.

В дубовому гаю Оболонського р-ну 3 липня було проведено духовний семінар для делегатів та учасників ІІ Віча, обговорено питання проведення літньої школи жреців Рідної Православної Віри „ПРАВ” 17–21 серпня, визначено коло її учасників. А вже 6 липня керівництво Родового Вогнища майже в повному складі взялось до виховної роботи в 20-денному таборуванні Характерного козацтва „Велика Сколотія”.

Хранитель
Родового Вогнища Рідної Православної Віри
Волхв Богумир

Головна · Віровідання · Обрядодіяння · Волхвування · Святилища · Образи · Пісні · Світогляд · Дослідження · Літопис · Світлини · Форум · Слов'янська спільність · Посилання · Наші банери · Контакти


Долучись до побудови Храму



Нові книги Родового Вогнища"


Залишіть свої контакти в базі даних рідновірів і прихильників

2003-2007. Родове Вогнище Рідної Православної Віри