This version of the page http://eu.prostir.ua/initiatives/rolgames.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-03. The original page over time could change.
Мережа тренерів з рольових ігор з європейської інтеграції
Останні публікації
Бюлетень "Україна - НАТО" N 51
Костянтин ЄЛИСЕЄВ: Європейська інтеграція - невід’ємна частина національної ідеї
Посібник для вчителів "Викладання історії Європи ХХ століття"
Данило Турк: Європі час зрозуміти, чого вона бажає
Країни цільової співпраці неурядових організацій країн - нових членів ЄС
Останні веб-ресурси
TRIALOG
Центр Демократії та Погодження в Південно-Східній Європі
Східно-Європейський Інститут Розвитку
Європейська Асоціація Українців
Комунікаційна платформа для громадських організацій
Головна / Ініціативи

Мережа тренерів з рольових ігор з європейської інтеграції

Мережа тренерів з рольових ігор з європейської інтеграції створена в рамках довгострокового проекту, спрямованого на запровадження практики проведення в Україні рольових ігор з європейської інтеграції, і на сьогоднішній день нараховує 48 підготовлених сертифікованих тренерів в майже усіх регіонах України.

Ці тренери володіють необхідними теоретичними знаннями та практичними навичками для організації та проведення рольових ігор з європейської інтеграції – нової для України, цікавої, зрозумілої та легкодоступної форми навчання для дуже широкої аудиторії (викладачі, студенти, школярі, громадські організації, працівники органів місцевого самоврядування, підприємств тощо).

Методика рольової гри «Формування майбутнього Європи» розроблена групою «Молодь» німецького Центру прикладних політичних досліджень, м.Мюнхен. В рамках цієї рольової гри здійснюється симуляція переговорів про вступ до ЄС трьох країн – Хорватії, Туреччини та України – між представниками цих країн, Європейською Комісією, Радою ЄС, Європейським Парламентом, із висвітленням у пресі.

Граючи свою роль, учасники входять у положення політиків, розуміють складнощі переговорного процесу про вступ та узгодження позицій різних гравців у ЄС. Вони звертаються до специфічних питань, які стосуються критеріїв, виконання яких є необхідним для здобуття членства в ЄС, - зокрема, економіка, промисловий та аграрний сектори, свобода працевлаштування, екологічна політика, права національних меншин тощо.

Таким чином, учасники рольової гри отримують не тільки теоретичні, а й практичні знання про механізми функціонування ЄС через безпосередню участь у симуляції цих процесів.

Проект запровадження практики проведення в Україні рольових ігор з європейської інтеграції почався у грудні 2004 року, коли у Києві був проведений перший триденний семінар-рольова гра для молоді «Формування майбутнього Європи».

Протягом 2005 року в рамках проекту була проведена серія рольових ігор для мультиплікаторів – молодих викладачів ВНЗ та представників НУО; обрано кращих з учасників цих ігор, для яких було проведено тренінг, протягом якого вони отримали навички, необхідні для організації відповідних рольових ігор у своєму регіоні (більшість підготовлених тренерів походять з різних регіонів України); перекладено та видано українською мовою методичні матеріали по рольовій грі «Формування майбутнього Європи»; розроблено сайт «Європейські студії» з розділом «Рольові ігри» (www.eurostudies.kiev.ua).

У 2006 році німецької методика рольових ігор з європейської інтеграції була апробована шляхом проведення 15 ігор у регіонах України (використовуючи підготовлену групу тренерів, методичі матеріали, сайт, створені в рамках попереднього етапу проекту).

Список тренерів

Методичні матеріали для гри “Формування майбутнього Європи”

Інші методичні матеріали розміщено тут

Сайт проекту: http://www.eurostudies.kiev.ua/

Ініціатори і донори проекту
: Міжнародний фонд “Відродження” і Фонд ім. Конрада Аденауера.

Виконавці проекту (на різних етапах): Інститут міжнародних досліджень процесів інтеграції та глобалізації, Інноваційний центр «ІНКОС», Інститут Євро-Атлантичного Співробітництва.

Методична підтримка: Центр прикладних політичних досліджень при Мюнхенському університеті та Інститут перспективного аналізу (Німеччина).

Анонси
25-12-2007  Інформаційний день - Медіа проекти з висвітлення діяльності ЄС в регіонах дії Європейської політики сусідства
25-12-2007  Якою бачать Європу країни, що розвиваються?
21-12-2007  Варшавська Східноєвропейська конференція
додати    більше анонсів


Ініціативи
  • Мережа проєвропейських організацій України
  • Всеукраїнський консорціум центрів європейської інформації
  • Українська асоціація Європейських студій
  • Мережа тренерів з рольових ігор з європейської інтеграції
  • Європейська програма Міжнародного фонду "Відродження"
  • Мережева програма Схід-Схід Інституту Відкритого Суспільства
  • Мережа представників Програми "Молодь в дії"
 
© 2007 Портал "Європейський простір". Використання матеріалів вітається за умови гіперпосилання: http://eu.prostir.ua