This version of the page http://www.ukrpatent.org/ua/gornysevich.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-02. The original page over time could change.
Державне підприємство 'Український інститут промислової власності'
http://www.ukrpatent.org/ua/gornysevich.html © 2007 Всі права захищено.
ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО
УКРАЇНСЬКИЙ ІНСТИТУТ ПРОМИСЛОВОЇ ВЛАСНОСТІ
(УКРПАТЕНТ)

Горнісевич Анатолій Михайлович
заступник директора Укрпатенту

Народився 5 серпня 1945 року у м.Київ. До 14 років виховувався у Дубнівському дитячому будинку Рівненської області.

Освіта
У 1960-1964 рр. навчався у Київському технікумі радіоелектроніки.
Заочно закінчив у 1971 році Київський політехнічний інститут за спеціальністю автоматика і телемеханіка, у 1985 році – Центральний інститут підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів народного господарства за спеціальністю патентознавство.

Трудова діяльність
Розпочав трудову діяльність лаборантом на заводі «Арсенал» у 1963 році. Після служби у лавах Радянської Армії продовжував роботу на заводі на посаді старшого інженера до 1982 року.
З цього часу перебував на виборній роботі у Київській міській раді Всесоюзного товариства винахідників і раціоналізаторів на посаді голови ради ВТВР виробничого об’єднання «Завод Арсенал».
У 1992 році переведений на роботу до Держпатенту України на посаду головного спеціаліста, згодом на посаду начальника управління права і патентної політики.
З 1994 року – заступник голови Державної комісії України по випробуванню та охороні сортів рослин.
З серпня 2000 року працював заступником директора Державного підприємства «Український інститут промислової власності» (Укрпатент), начальником управління промислової власності Державного департаменту інтелектуальної власності, потім знову призначений (квітень 2001) заступником директора Укрпатенту.

Нагороди:
медалі "За трудовую доблесть" (1976), "В память 1500-летия Киева" (1982), "Ветеран труда" (1990), бронзова медаль Виставки досягнень народного господарства СРСР (1983);
премія Ленінського комсомолу (1978);
почесні грамоти Міністерства оборонної промисловості СРСР (1982), Державного патентного відомства України (1997), Міністерства освіти і науки України (2002).

Науково-викладацька діяльність
Виконував наукову роботу на здобуття премії Ленінського комсомолу.Є автором 18 винаходів, кількох наукових праць, брав участь у розробці законопроектів України у сфері інтелектуальної власності. Викладає в Інституті інтелектуальної власності і права дисципліну "Захист прав інтелектуальної власності" .

Сімейний стан
Одружений, має сина.