Останні користувача "Юрій Луценко"http://blog.nso.org.ua/ruСубота – день повернення боргів Вітаю всіх завсідників блогу!

Нарешті закінчився передвиборчий марафон, через який, на жаль, не було жодної можливості для віртуального спілкування.

Нарешті залишилися позаду тисячі кілометрів доріг.

Нарешті відлунали гучні гасла та передвиборчі обіцянки.

Нарешті готовий до відкритого і відвертого спілкування на сторінках блогу.

У суботу вдень знайду час, аби нарешті повернути бодай частину боргу форумчанам. До зустрічі в суботу, 29 вересня, орієнтовно о 13.00

Якщо є запитання – залишайте в коментарях.

]]>
http://blog.nso.org.ua/blog/1102/http://blog.nso.org.ua/blog/1102/Fri, 28 Sep 2007 19:14:06 +0300noreply@blog.nso.org.ua
З Ї З Д Вперед, Україно! "Вперед, Україно" провела зїзд. Ми чи не єдині не хитрували з алфавітними списками і дали остаточний список кандидатів у депутати.

В тридцятці списку очікувані активісти Самооборони Арєв,Стецьків, Доній, Лукянова(Вінничина), Гримчак(Донеччина),Боршош(Сумщина),інші гром активісти.

В списку є і знакові особи - гол редактор 800 тисячних "Сільських вістей"І.Сподаренко, який не пішов із верхівкою СПУ. Екс-мер Києва О.Омельченко, який і сьогодні є лідером мерських рейтингів киян. Знакова для міліції постать Г.Москаля і екс-в.о. генпрокурора В.Шемчук- відповідь кримінальному наступу нинішньої влади. 

Готовий до ваших запитань.

]]>
http://blog.nso.org.ua/blog/478/http://blog.nso.org.ua/blog/478/Fri, 03 Aug 2007 19:12:09 +0300noreply@blog.nso.org.ua
Раджу всім: хоч раз поїдьте до "бандерівців" Сьогодні, фактично, завершується початковий етап роз’яснювального туру, який мегаблок проводив на західній Україні. На цей регіон вибір впав не випадково.

По-перше, ми переконалися в тому, що антикримінальні ідеї мегаблоку мають шалену підтримку. Зокрема, добре сприймаються вимоги  скасувати депутатську недоторканність.

 

Ми встановили абсолютний рекорд зустрічей в районних центрах. В Чорткові загалом прийшли поспілкуватися 10 тисяч громадян, та й в інших містах менше 4-8 тисяч громадян не обходилося.  Сама атмосфера вражала. Особливо те, як люди підняли плечі після періоду зневіри і знову готові боротися за ідеали Майдану. Це те, про що я казав багато разів на форумах: люди зневірилися не в ідеалах Майдану, а в окремих виконавцях своїх наказів.

 

Друга причина – моя особиста. Тут, на заході, отримуєш заряд енергії, аби їхати далі всією Україною. Мені часто на сході доводиться чути від «зомбованих» діячів: «їдьте до себе назад, на смереки, до бандер». Хотів би рекомендувати усім хоч раз поїхати «на смереки», і подивитися, як люди важко працюють дома і закордоном, але як шанують себе, як гарно уміють жити. Як будують прекрасні будинки, за зароблені кошти гуртом будують церкви, дитячі садки і навіть дороги, як вміють облаштувати свій духовний і матеріальній світ.

 

Чесно кажучи, якби так розквітали села в східній Україні, я був би гордий за них не менше, ніж сьогодні за «західняків».

 

Між іншим, вважаю одною з найвдаліших програм з об’єднання України, коли на різдвяні та новорічні свята діти зі східної України приїздять в західноукраїнські села. Це дає відчуття єдиної родини та щире здивування тому, як відрізняються міфи про банрерівців та москалів від реальної дійсності.

 

Ще одна річ, яку я перевіряв під час цієї поїздки, - це прийнятність ідей, які об’єднують, а не роз’єднують Україну. Чудово бачити, що на західній Україні громадяни усвідомлюють: спираючись на український євроатлантичний  інтерес, на чіткі державницькі позиції, сьогодні треба йти на вибори з консолідуючими ідеями: підняття соціальних стандартів, боротьба з киміналітетом та корупцією по всій Україні.

Я вповні відчув, що громада готова  об’єднатися довкола таких планів, і тепер я спокійний. Можна приступати до агітаційної роботи у всій Україні.

]]>
http://blog.nso.org.ua/blog/342/http://blog.nso.org.ua/blog/342/Mon, 30 Jul 2007 00:18:03 +0300noreply@blog.nso.org.ua
Тримайте свої яйця Доброго дня!

Повертаю учорашній борг. Це ще не всі відповіді, і протягом дня спробую зробити більше. 

№43 Юрію, ви дійсно вважаєте...


Будь ласка. Луценко Віталій Іванович, родився від свого батька Луценка Івана Васильовича. Моя мама – Жук Віра Михайлівна, родилася від свого батька Жука Михайла Івановича. Моя дружина – Ірина (аск гугл ), родилася від свого батька Степана Васильовича та матері Стефанії Антонівни, обидва - Львівської області. Мої батьки – з Чернігівської. З діда-прадіда почуваю себе українцем. Але не для того, щоб вивершувати над іншими, а щоб триматися за свою історію. В квартирі першого секретаря міськкому Компартії, де я виховувався, завжди на видному місці висіла весільна фотографія батьків у вишиванках. В сім’ї завжди практикувалася українська, чого і Вам бажаю.

№44 Юрій, ви дійсно…
Можу Вас запевнити, що кількість відвідувань аж ніяк не впливає на результат виборів. Блог мені потрібен для свіжих ідей, в тому числі поглядів, протилежних моїм.
Стосовно Вашої оцінки Самооборони, то Ви маєте на неї право, як і кожна вільна людина у вільній країні. Але соціологи одноголосно давали нам можливість проходження у Верховну Раду. Проте, мені здається, що важливішим є інше. Самооборона, яка підняла віру розчарованих демократів, почищена «Наша Україна», яка цементувала своїх прихильників, нині об’єдналися і мають на старті 16%. Сподіваюся, що ми подвоїмо результат в ході виборів.

№99 Сидять два кума…
Більш новий, політичний: В Тернопіль в офіс Партії регіонів приходить дядько й просить записати його до партії. Зраділий чиновник здмухує пилюку, виймає з шафи анкету на вступ у партію, радіє про себе, що організація збільшиться на 30%, а отже світить премія. Але все ж таки подумавши, питає: «Вуйку, а по-чесному, навіщо ви вступаєте в нашу партію?» А той каже: «прийшов додому, а весь під’їзд гуде, що моя дочка – найбільша курва. Прийшов на базар – а там всі гудуть, що моя дочка найбільша курва. Це мене так дістало, що я вирішив їм помститися – публічно вступити в Партію регіонів. Зганьблю їх на все місто».

№130 Общение с политиком…
Ви песиміст. Зніміть чорні окуляри і подивіться на світ свіжим поглядом. Він не рожевий, але й не чорний.

№149 У вашому в штабі в Києві…
Нема заперечень, готовий до співпраці. Але персонально зустрітися не зможу. Більшість часу проводжу в зустрічах та в машині. В Києві з’явлюся після 1 серпня. Поїду відразу після реєстрації блоку. Тому рекомендую звернутися відразу до керівника київського штабу блоку пана Катеринчука в центральний офіс «Народної самооборони» на вул. Боженка, 86Н.

№159 Ну что ж Юрий…
Згоден з Вами про загрозу неякісних штабів на місцях. Якщо Ви з Донецька, прошу зв’язатися з місцевим штабом, який очолює Зіновій Шкутяк. Особисто його знаю більше 10 років як принципового і чесного політика. Допоможіть йому не допустити фальсифікацій на Донеччині.

№170 Пане Луценко…
Я особисто з вчорашнього дня відбув в агітаційний тур по західних областях України. Стосовно Сходу, то нагадаю Вам, що був і в Херсоні, і в Харкові, і в Миколаєві, в Дніпропетровську, в Дніпродзержинську, в Одесі. Шкода, але не зумів добратися до Запоріжжя.
Перше яйце в мене вже було, в Дніпропетровську. Але термінатори від яєць не падають, воно було не по адресу. Так що тримайте і Ви свої яйця.
Щодо підтримки громадських рухів, то я повністю солідарний. Чи не єдиний здобуток України – це свобода слова і розвиток громадянського суспільства. І в даному випадку Громадянська асамблея України – черговий крок у вірному напрямку. Щодо мене, то я повністю підтримую конституційну асамблею, яка мала би прийняти нову Конституцію як суспільну угоду вільних громадян з найнятими ними державними службовцями. Місцеве самоврядування має бути розширене в ній через скасування державних адміністрацій і перетворення їх на префектури, а також право самостійного утворення депутатами відповідних виконкомів. Сподіваюся, що саме так це і буде в тому варіанті Конституції, який скоро запропонує Президент.

№184 Уважаемый Юрий…
Шановний Вікторе, абсолютно не поділяю Ваше тлумачення походження назви Україна. З таким же успіхом можна подискутувати про назву Польща, Молдова, Чехія, Моравія, які також мають дуже складне і не завжди етнічне походження. В свої часи всі ці країни називалися по-іншому. Але мені особисто подобається саме ця назва, яка була притаманна нашій території, починаючи з 16 століття. Ще більше подобається, коли ми знаємо свою історію до Київської Русі, Княжу добу та нову. А Вам раджу: не варто шукати ворогів там, де їх немає. Позбавляйтеся стереотипів і шануйте своє русинське коріння.
На Волині є одне-єдине село, яке розмовляє абсолютно автентичною мовою. Їх ніхто більше не розуміє. Так склалося в історії. Але передаючи від діда-прадіда цю специфічну говірку, вони блискуче володіють літературною українською мовою. Якби так було з усіма, було б набагато легше. Хочеш двомовності – спершу вивчи українську. Думаю, це пасує і до руху русинів Закарпаття.

№195 Ответьте честно…
Скажу відверто, назва прийшла спонтанно. Було це в кінці грудня перед першою прес-конференцією відставленого міністра внутрішніх справ Луценка. Чомусь на думку прийшов гоголівський образ парубка Хоми із «Вія». Коли нечиста сила, яка окупувала всі гілки влади, кинулася на юнака, він встиг в останню хвилину провести навколо себе чарівне коло самооборони.
«Самооборона» постала в ті часи, коли реванш неокучмістів був доконаним і дуже агресивним. Тоді я казав: українці не мають надії на жоден із ешелонів влади. Всі вони знаходяться в тупиках взаємних дерибанів та розборок. Сподіватися знову – як і у всю українську історію – маємо самі на себе. І боронити свої права: економічні, соціальні, духовні, будь-які. Де необхідний спротив, українці мають об’єднуватися, тим більше, що це поняття для них не нове. Прикладів самооборони в історії України було безліч: починаючи від руху «Свій до свого по своє» до більш мілітарних проявів, таких як УПА та інші види військового чи партизанського опору. В даному випадку мова йде, звичайно, не про мілітарну самооборону, а про самоорганізацію вільних громадян для обстоювання своїх прав.

Попередні відповіді:

Тетяна Монтян. 15:05
Тетяно, на рахунок здачі друзів нагадайте своєму міністру Цушку, що сумські студенти, які аплодували Морзу, сьогодні отримали від вас генерала Плеханова. Майдан, який кричав «Слава Морозу», отримав генерала Попкова. Цей сумний ряд можна продовжувати. Тим більше, що тебе не переконати.

№12 Товариш Луценко…
Бродський ніколи не був для мене прикладом. Чоловік цікавий, але не в моєму смаку.

№24 Пане Юрію, Вітаю!...
Олеже, підписуюся під необхідністю радикальних змін і хочу запропонувати подивитися на наш блок неупередженим, свіжим поглядом. Хіба питання: пройти в парламент в Самообороні з новими обличчями на 5%? Хіба питання в черговому мікрогетьманстві, яке вкотре розколе демократичні, європейські перспективи України? Мені здається, що «Наша Україна» з часів «любих друзів» радикально змінилася. Вона врахувала помилки, очистилася, оновилася. Як приклад: подивіться на нашу п’ятірку чи десятку. Знаю, що ви, як і більшість, маєте претензії до Ющенка. Здається, його надмірна толерантність і терплячість розглядалася опонентами як слабкість. Можливо, так думали і ви. Але в найбільш критичний момент наступу на Україну саме він зробив необхідні радикальні рішучі кроки. Попри мінімальні можливості і повноваження, які йому залишилися після політреформи і сумнозвісного закону про Кабмін, саме він зупинив реванш. Хочете рішучого Президента, який оновить Україну - дайте йому рішучу підтримку. Думаю, що моє завдання по створенню нової команди з новими обличчями, новими ідеями ми зробили. Але не в мікроскопічному, самостійницькому варіанті, а в серйозному об’єднанні заради спільного інтересу.

№30. З якою частотою пан Юрій відвідуватиме даний блог?
Як і зараз: в автомобілі між зустрічю в Кремінці і Збаражі тернопільської області.

№34 Юра, очень правильний ход…
Дякую, Вадиме, за добрі слова. А стосовно наговорів: то нехай клевещуть. Я вже був і євреєм, і антисемітом. Націоналістом і комуністом. Очевидно, залишився останній крок: оголосять негром. Але сподіваюся, це все буде так само смішно, як і попередні звинувачення.

]]>
http://blog.nso.org.ua/blog/204/http://blog.nso.org.ua/blog/204/Thu, 26 Jul 2007 01:15:25 +0300noreply@blog.nso.org.ua
поїхали !http://blog.nso.org.ua/blog/32/http://blog.nso.org.ua/blog/32/Tue, 24 Jul 2007 13:27:33 +0300noreply@blog.nso.org.ua