This version of the page http://artvertep.dp.ua/news/979.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-01. The original page over time could change.
«Не наступайте на любов…», або Творчий вечір Сергія Жадана, Юрка Покальчука та Аліни & Каріни Гаєвих - Новини - АртВертеп

Вы хотите выйти из системы авторизации Face2Control:

Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дмитрий Светличный Светличный
ceny_bab
Андрей Хорсев
Antonio de Plaza
Виктор Бурлык
Міла Вольнова
Mercury
сестри Гаєві
 
Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Сергій Жадан / «Не наступайте на любов…», або Творчий вечір Сергія Жадана, Юрка Покальчука та Аліни & Каріни Гаєвих

Всім, хто 17 жовтня навідався в кафе «У Бекіра» було дуже приємно. Авжеж, бо в той вечір читали Сергій Жадан та Юрко Покальчук. Ще й сестри Гаєві презентували свою колекцію одягу. То ж про що ми могли дізнатись того самого вечора:

Нова книга Жадана «Капітал» об’єднала під своєю обкладинкою чотири його останні книги: «Цитатник», «Депеш Мод», «Anarchy in the UKR» та «Гімн демократичної молоді».

Юрко Покальчук раніше у виборі міст для виступів «…замикався від Києва на Західну Україну…», бо думав, що москалі його не зрозуміють. Але виявилось, що «тут чудова аудиторія!»

Такий точно збірник, як «Капітал» Жадана, приємний на дотик, вигляд та ціну, незабаром має з’явитись і у Покальчука, під назвою «Камасутра».

Сестри Гаєві, тобто Аліна та Каріна — близнятка.

Нова книга Покальчука «Хулігани!» — про життя українського дна.

Жадан разом із видавництвом «Фоліо» подають позив проти Міністерства освіти проти включення творів сучасної літератури у шкільні та вузівські програми. «Це відштовхує від літератури», — вважає Сергій.

Покальчук — син хрещенниці Дмитра Яворницького та онук члена Центральної Ради від Січеслава. І оце сімнадцятого вперше був у Дніпропетровську!!!

У Жадана прикольна кепка.

Вимальовується така перспектива: агітпоїзд прямо-таки переповнений сучасними українськими письменниками та музикантами, що подорожує східною Україною, та влаштовує перехідні фестивалі. Супер, чи не так?

І зовсім Покальчук не вульгарний.

Сестри Гаєві оформлювали Михаїлу Мельнику фотографії до тринадцятиріччя театру «Крик», та допомогали з декораціями до нової вистави.

Жадан захищав дисертацію за спеціальністю «Українська мова та література» на тему «Філософсько-естетичні погляди Михайля Семенка». Футуризм форева!

«Секс у нас уже є, але небагато» — сказав Покальчук.

Жадан із харківським театром «Арабески» готують новий мюзікл.

У сімнадцять років Покальчук цілу добу відсидів у КПЗ. За що не сказав.

Вечір почався з демонстрування одягу від Гаєвих. Колекція виповнена в трьох кольорах: чорному, білому та червоному.

«Сьогодні можна говорити про децентралізацію українського літературного процесу. Оскільки у нас немає державної політики спрямованої на підтримання культурного життя, і,як на моє переконання, державна політика і не повинна цим займатись, то на місцях ініціативу перехоплюють ініші організації, як-от у Дніпропетровську «Арт-Вертеп» — це сказав Жадан.

«От ми засудимо Міністерство освіти, вони збанкротують, і наші школярі та студенти будуть читати нормальну літературу, наприклад Захер Мазох» — і це також сказав Жадан.

Жадан взагалі багато чого говорив.

Але Покальчук більше.

На каналі «1+1» незабаром вийде перша серія під назвою «Жорстокість» фільму Зона особливої уваги» по книзі Юрія Покальчука.

Покальчук — величезне абсолютне добро, що читає голосно та щиро.

Окрім одягу, сестри Гаєві виготовляють колажі, прикраси, аплікації на стінах, роблять сумки, розмальовують посуд, займаються body-artом та розписують кімнати. До того ж дівчатка є студентками Придніпровської Державної Академії Будівництва і Архітектури.

Пако народився в одному місті із Васильом Жданкіним та Віктором Морозовим — у Кремінці.

«Архітектура теж якоюсь мірою є фактура» — сказали сестри Гайові.

Коли Сергій читав, повз нього, безпосередньо по сцені (по іншому не вийшло б) із зали почали виходити дівчатка-моделі, у приблизній кількості — десять. Ця масова міграція, яка супроводжувалась тупотом підбор, викликала незрозуміння, сміх, а у когось і обурення. Услід Жадан сказав:"Скажи монстрам до побачення". І він, чорт забирай, був правий!

«Хулігани» Покальчука написані за реальними життєвими фактами. «відповідаю за кожний епізод з моєї нової книжки» — сказав він.

Один дніпропетровський поет пустив слух, що курити «У Бекіра» можна лише під витяжкою. Нещасні люди ледь вміщались під нею. Люди, курити можна було не тільки там!

Жадан для дніпропетровців зробив невеличку презентацію: прочитав те, що ще нікуди не ввійшло, і ніде не читалось.

Коли Покальчук розливав по залі «Не наступайте на любов, не наступайте, переступайте, переступайте…», хотілось плакати.

Було класно :)

Лєра Мальченко

Фото Олександра Кузьмюка

 

Додав Art-Vertep 24 жовтня 2006

Про автора

Сергій Жадан (народився 1974 р.) — поет, прозаїк, перекладач, есеїст, органзіатор літературних фестивалів, рок-концертів, театралізованих перфоменсів та акцій громадянської непокори. Автор кількох книжок віршів та прози.

 

Коментарi

24 жовтня 2006

Покальчук-старий пердун!

24 жовтня 2006
Mashuga

2someone "Покальчук-старий пердун!" Да, пердун, але який класний!!!

24 жовтня 2006
Воццек

Бозєцьки)) Шо це за дитинко писало?))) Таке вразливе, мабуть, що аж аж))) Але смішно) бггг

24 жовтня 2006
Квітка

Ну, не такий він вже і старий...

25 жовтня 2006
bocha

Він не старий, він - досвідчений... Досвідчений адвокат трансвеститів.

26 жовтня 2006

...старий пердун

26 жовтня 2006
Рись

Книги Покальчука ви не читали (все, що побачили - ... у Наполеона были... и далее по тексту) . А Сергій Жадан просто ГЕНІЙ - слухаєш, і все бачиш наче вперше, а відчуваєш наче в останнє.

28 жовтня 2006
dokument

Люблю Жадана і все!

09 листопада 2006
романтична

Юрко Покальчук - дуже класний. Він головний анархіст, тобто махновець, України. Взагалі-то мені дуже подобається стиль його письма. А от деякі сюжети його творів шокують і вражають. Почитайте книги Покальчука і не наїжджайте на нього!

Коментувати