Номер 108 за 19.06.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Втеча з «землі обітованої»
Міністерство оборони готове вивести українців з Палестини, а МЗС не поспiшає
Олег СНІГУР   

Українці, які так чи інакше потрапили до Палестини, звертаються до нашого посольства в Державі Ізраїль з проханням допомогти врятуватися. У автономії громадяни України — це переважно жінки, які вийшли заміж за палестинців, та їхні діти, народжені на цій неспокійній землі. Отож за останні дні вже надійшли заявки на евакуацію 147 наших співвітчизників, з яких 103 — діти. За підрахунками, це ще не всі наші, й прохання про тимчасове повернення на батьківщину ще надходитимуть.


«НУ», з Богом!
«Наша Україна» першою розпочала довиборчий тур Україною. І першою оголосила чільну десятку свого списку
Іван ЛЕОНОВ.   

Початок кампанії «Нашої України» збігся з остаточною перемогою опозиції: саме в п'ятницю, коли лідер НСНУ В'ячеслав Кириленко прибув до Луцька, стало відомо, що політична криза завершується, адже керівництво ВР таки зачитало 155 заяв опозиційних депутатів про вихід із фракцій «Нашої України» та БЮТ. Про те, що Верховна Рада п'ятого скликання таки «почила в Бозі», сам Кириленко та окремі «нашоукраїнці» дізналися в дорозі. Тож i В'ячеслав Кириленко, i Руслан Князевич, i Ольга Герасим'юк, i Лілія Григорович впевнено казали людям у Луцьку, Рівному, Житомирі та Бердичеві: «Президент переміг! Вибори будуть! На них ти обереш Народну владу! «Наша Україна» піде на вибори з програмою, яку ми напишемо разом».


Яготинський детектив за гайдаївським сценарієм
Правоохоронці Київщини передали картинній галереї викрадені торік полотна відомих українських художників
Ярослав ТРАКАЛО   

Квітень 2006 року став одним із найтривожніших для мешканців міста Яготин. Коли вся Україна відзначала одне з найбільших християнських свят Воскресіння Господнього, невідомі пограбували місцеву картинну галерею, — чи не найбільшу гордість містечка на Київщині, — яка входить до комплексу філій Яготинського державного історичного музею. Усі ознаки крадіжки вказували на те, що зловмисники діяли на замовлення і досить професійно. По-перше, зуміли не лише без жодного звуку проникнути у приміщення, а й непомітно вивезти полотна з міста. По-друге, з-понад 200 картин взяли лише тридцять три, які належали до найцінніших експонатів галереї — їх сукупна вартість становить понад 2 мільйони гривень.


Пачка солі та бідон води
На такому «пайку» українець провів 17 діб у Чорному морі
Наталя РОТАЙ   

Моторний човен «Дік» з чоловіком на борту вийшов з порту Очаків ще 30 травня, але до пункту призначення — порту Севастополь — так і не прийшов. З часу, коли стало відомо про зникнення людини і катера (з 12:00 першого червня) в акваторії Чорного моря та прибережній зоні весь час тривав пошук зниклого. Як розповів «УМ» начальник прес-служби Південного регіонального управління державної прикордонної служби України Андрій Білобородченко, акваторію «прочісували» прикордонні катери, вертольоти і рибалки, але слідів «Діка» їм знайти не вдалося. Немолодий (66 років) капітан човна Леонід Костюченко «бовтався» на морських просторах більше двох тижнів, і лише завдяки щасливому збігові обставин його судно змогло причалити до берега. За інформацією начальника прес-служби МНС Ігоря Кроля, катер «Дік» виявили члени екіпажу болгарського суховантажу «Бриз» за 170 кілометрів на захід від мису Херсонес.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Регіони
Економіка
Зворотний зв’язок
Людина
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)