Номер 052 за 22.03.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Напівпровідник
Учора в Україні з'явився «неогризковий» міністр закордонних справ — Арсеній Яценюк
Олена ЗВАРИЧ   

Для компромісу найліпше пасує компромісна фігура. Чарівне проходження крізь терни парламенту кандидатури амбітного і гнучкого, як верба, Арсенія Яценюка підтвердило, що в команді Президента таких фігур не бракує. У свої 32 роки, не обтяжений спеціальними знаннями і досвідом, перший заступник секретаріату Президента злетів у крісло міністра закордонних справ легко, без азарту боротьби, навіть скельця окулярів не встигли запiтнiти. Яценюк прожив на світі на три роки більше, ніж його ситуативний конкурент Володимир Огризко пропрацював у дипломатії. І хоча молодість, як казали недурні люди, — вада, котра швидко минає, втім чи не краще було б, аби Арсеній Петрович позбавлявся цього приємного «гріха» на чолі якоїсь більш вивченої ним ділянки державотворчості?


Мільйони українців, ви — ніхто!
«Гучномовець» Партії регіонів Василь Кисельов образив усю країну, за винятком міністрів і депутатів
Гаврило СТЕПАНЯК   

«Кто бил нікєм, тот станєт всєм», — співали апологети вождя Жовтневої революції, якій, до речі, цього року виповнюється 90 років. Дехто вже навіть пропонує відзначити цю річницю втіленням у життя вищезгаданого ленінського гасла. А як інакше реагувати на ставлення до народу з боку тих, хто вважає себе КИМОСЬ, а точніше, не абиким?


КІНАха не буде
Анатолій Кінах проміняв опозицію на посаду міністра економіки. Парламент затвердив ще кількох членів уряду
Володимир СЕМКІВ   

Анатолій Кінах таки перейшов під крило Віктора Януковича. Для того, щоб розширити територію своїх впливів, «антикризова» коаліція офірувала лідерові Українського союзу промисловців і підприємців посаду міністра економіки. Учора спеціально «під Кінаха» парламент за поданням Януковича звільнив із Мінекономіки Володимира Макуху — йому останнім часом часто перепадало від Прем'єра. За затвердження Кінаха проголосувало 255 народних депутатів. Зелені кнопки понатискали представники «антикризової» коаліції, кілька перебіжчиків із БЮТ та група Кінаха (квота Партії промисловців і підприємців) із фракції «Нашої України». Ймовірно, що в найближчому майбутньому вся ця група забажає стати повнокровним учасником «антикризової» коаліції.


Міста-привиди
Майже половина порожніх квартир у Донецькій області припадає на малу батьківщину двічі Прем'єр-міністра України — Єнакієве
Павло КУЩ   

З недавніх часів з'явилися всі підстави вважати, що відоме з історії велике переселення народів — ніщо в порівнянні з переїздом до столиці «донецьких». Найпершими у цьому пересвідчилися ті ж мешканці Києва, які на власному досвіді відчули величезний наплив вихідців з Донеччини. Бо обживати столичні кабінети й квартири керівні донеччани взялися всерйоз і надовго. Тобто повезли з собою не тільки членів своїх родин та родичів, а й заступників, помічників-референтів, коханок, охоронців, водіїв, масажистів, кухарів, перукарів, писарів... Отож, може, це просто збіг обставин, та факт залишається фактом — густо заселеною областю в останні роки немов, як кажуть, Мамай пройшов. І тому нині саме Донеччина займає сумнівну першість у державі за кількістю залишеного напризволяще житла — порожніми тепер є понад 6 тисяч квартир.


А ти заплатив за світло?!
У списках боржників, яких «відріжуть» від світла, є прізвища народних депутатів і екс-Прем'єра?
Ярослав ТРАКАЛО   

«Київенерго» рішуче бореться з боржниками, які не сплачують за електроенергію. Під відключення від світла можуть потрапити не тільки окремі квартири, а й цілі будинки. У компанії стверджують, що ситуація з несплатою за світло склалася критична з грудня минулого року. Саме тому було прийнято рішення вживати жорстких заходів. Як відомо, нерідко серед тих, хто ухиляється від сплати за світло, є чимало людей далеко не бідних.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Регіони
Економіка
Технології
Людина
Медицина
Минуле і думи
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)