Номер 032 за 20.02.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

УНІВЕРсальний диктат
Головний університет України руками «вiчного» ректора Вiктора Скопенка «закручує гайки» мовчазній педагогічній машині
Ярослава МУЗИЧЕНКО   

«Це ж цирк, карнавал!» — на бігу повідомила знайома філологиня про свої враження від «зборів трудящих» інститутів філології, журналістики й міжнародних відносин Київського нацiонального унiверситету. Вона поспішала, їй потрібно було проїхати через півміста в тролейбусі й метро (від вулиці Мельникова до бульвару Шевченка), аби встигнути до студентів. Збори були присвячені туманній темі перепідпорядкування Київського національного університету ім. Т. Шевченка Кабміну і дивному, з точки зору законності, «контракту» Дмитра Табачника з 72-річним Скопенком, за яким літній хімік знову став ректором найбільшого університету України.
Викладачі виходили з залу збуджені й задоволені: малозрозумілі збори скінчилися. Години дві перед цим здавалося, що захід не відбудеться: зал був заповнений на чверть. «Може, посходяться люди», — перемовлялися дядьки в сусідньому ряду. «Мнє позвонiлi, сказалі обязатєльно бить», — ділилася з колегами поважна викладачка. Жвава адміністраторка вголос радилася з усіма, чи влаштовувати реєстрацію: треба ж знати, хто з викладачів «прогуляв».


Нафта-с, сябри!
Трубопровід з литовського узбережжя в Україну через Білорусь хоча й не принесе нам дешевої сировини, але здатен yбезпечити економіку держави від примх і політичного тиску Москви
Юрій ПАТИКІВСЬКИЙ   

Не встиг президент Литви Валдас Адамкус відійти від мікрофона після своєї заяви про новий «нафтовий трикутник», як цю його ідею дружно піддали обструкції. Засоби масової інформації, передусім російські, політологи та експерти в один голос доводили, що втілити її в життя майже неможливо, а практичної користі від такої затії буде небагато. Втім уважний аналіз ситуації показав, що поза увагою багатьох експертів залишилися зовсім не малозначимі деталі.


Рейдерам потрібні... «Знання»
Про махінації з готельним комплексом Товариства «Знання» керівництво дізналося лише через півроку після так званого продажу
Ярослав ТРАКАЛО   

Очевидно, так збіглося в часі, що рейдерські захоплення у державі цікавих, з фінансової точки зору, об'єктів найбільше активізувалися саме з поверненням до влади Партії регіонів. Повідомлення про самовільні грабунки майна різних організацій останнім часом буквально заполонили шпальти газет. Та, незважаючи на постійне обговорення цієї теми в суспільстві, її мусування у владних верхах, це зовсім не лякає так званих рейдерів. Бо, як показує практика, зазвичай вони мають прикриття у найвищих владних кабінетах.


Оборонявся навіть Дюк...
Ініціаторів «Народної самооборони» в Одесі зустріли як прибічники, так i провокатори
Іван ЛЕОНОВ.   Михайло АКСАНЮК   

Власне, до провокацій «самооборонці» були вже готові. Особисто Юрій Луценко ще днів десять тому зазначав, що «антикризовики» готуються до протидії очолюваному ним руху, і при цьому не збираються робити з нього «мученика». Тож коли червоний автобус «Народної самооборони» минулої суботи рушив із Софійської площі Києва на Одесу — в перший яскраво-«синій» регіон на шляху Луценка, всім було зрозуміло: спокійною ця поїздка не буде. Вже за шість годин прогнози підтвердилися: «перлина біля моря» зустріла «м'якими» провокаціями — протягом ночі невідомі обклеїли наліпками з символiкою «НС» відомі пам'ятники, вітрини дорогих магазинів та автівки.


Усім, хто любить Україну
«УМ» оголошує конкурс iменi Джеймса Мейса

Здійснивши ініціативу з відзначення Мейса орденом князя Ярослава Мудрого та проводячи кампанію «Захистимо світлу пам'ять Джеймса Мейса!», «Україна молода» започатковує нову акцію.


З Новим роком, Китай
«Золотого ведмедя» журі Берлінале присудило китайському фільму. Схоже, ця країна стає диктатором кінематографічної моди
Сергій ТРИМБАЧ   

Суботнього вечора у Berlinale Palast було вручено головні нагороди 57-го Берлінського кінофестивалю. Журі, очолюване американським режисером і сценаристом Полом Шредером, виголосило свій вердикт. «Золотого ведмедя» забрав фільм «Весілля Туйї» Ванг Кванана (Китай), гран-прі та «Срібного ведмедя» «відхопила» стрічка «Інший»/El otro (Аргентина — Франція — Німеччина), режисер Аріель Роттер. Приз за кращу жіночу роль отримала разом із таким самим посрібненим ведмедиком німкеня Ніна Хосс — за роль у трилері Крістіана Петцольда «Єлла», а кращим актором названо Хуліо Чаве («Інший»). «Срібного ведмедя» за режисуру повіз в Ізраїль Йозеф Седар (стрічка «Бофорт»), а журі ФІПРЕССІ відзначило чеського режисера Іржі Менделя за картину «Я служив англійському королеві».


«Маскування» на Хрещатику
Чи ми гiршi за Рiо-де-Жанейро? На світському рауті в Київській мерії поєднали бал, карнавал, бенкет, маскарад і благодійність
Зоряна КРІТ   Нестор ДИМ   

У ніч із суботи на неділю — на два дні пізніше Стрітення, але з його нагоди, — в столичній мерії відбувся благодійний бал-маскарад. Із «цирком», що регулярно відбувається у Київраді (в сесійні дні), свято під назвою «Карнавалія» не пов'язувалося фактично ніяк. Долучилася хіба що прес-служба КМДА, а так — не було ані мера Леоніда Черновецького, ані його заступників, ані інших чиновників. Ба, не завітали також і урядовці й депутати. А дарма. По-перше, акція була благодійною. По-друге, такі дійства в Україні відбуваються не часто.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Пам'ять
Економіка
Освіта
Право
Здоров'я
Культура
Спорт
Світське життя
Калейдоскоп
Конкурс
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)