Номер 024 за 08.02.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Серього, п'єдестали підрахуй!
Ще один вибрик «синьо-білих» реваншистів: в Одесі відкрили пам'ятник діячеві, схожому на екс-голову ЦВК Сергія Ківалова
Михайло АКСАНЮК   

У понеділок поряд із будівлею Одеського міжнародного гуманітарного університету, що на Фонтанській дорозі, урочисто відкрито скульптурну композицію на знак «благодарения взрастившим чудное древо знаний». Оскільки багатьох місцевих журналістів про цей намір адміністрації навчального закладу — відкрити пам'ятник – заздалегідь не сповістили, то лише згодом, у вівторок, сюди наїхали фото- і телерепортери. Щоправда, більшість студентів та викладачів недержавного університету ухилялися від відповіді, що символізує пам'ятник або чий образ постарався скульптор увічнити на п'єдесталі. Одні казали: це — пам'ятник засновникам ВНЗ, інші радили уважніше придивитися до рис обличчя та вилитої в металі фігури. А перехожі, які звертали увагу на щойно встановлену скульптуру, кидали у відповідь: не бачите, це ж пам'ятник екс-голові ЦВК, якого колись називали Серьожа Підрахуй...


«Кинуті» двічі
Лише кожному п'ятому вкладнику «Еліта-Центру» обiцяє житло столична влада
Ярослав ТРАКАЛО   

Постраждалі внаслідок афери будівельної компанії «Еліта-Центр» ще не скоро отримають нове помешкання. Найперше тому, що така процедура не врегульована на законодавчому рівні, констатував на брифінгу в Київській міській держадміністрації заступник голови КМДА Віталій Журавський. За його словами, перепони для цього існують сьогодні як з вини Верховної Ради України, так і МВС. «Ми звернулися до парламенту з проханням законодавчо урегулювати спосіб, в який постраждалі могли б отримати нове житло, однак наші побажання, на жаль, залишилися без відповіді».


Дружба до останньої краплі крові
Прем'єр-міністр невдоволений забороною відчужувати газотранспортну систему, а також діями останнього «помаранчевого» міністра — Гриценка
Юрій ПАТИКІВСЬКИЙ   

Хвилини за дві до початку вчорашнього засідання Кабінету Міністрів біля задніх столів для чиновників нижчого рангу ледь не трапилася трагедія. Один із журналістів, мабуть, не витримавши напруженої атмосфери, знепритомнiв і горілиць упав на підлогу.


Удар по членах уряду
Рейтинг Кабмiну Віктора Януковича стрімко сповзає — нині йому довіряють лише 47 відсотків мешканців Донецької області
Павло КУЩ   

Останнім часом мешканці Донецького краю, які на минулих виборах давали «на-гора» рекордні відсотки довіри своєму кандидату Віктору Януковичу та його команді, все частіше вголос повторюють зразок чорнуватого гумору. Мовляв, чогось навіть отару овець рахують за кількістю голів, а ось уряд — за кількістю членів... А звідси й той, уже серйозніший, факт, що нині членам уряду Віктора Януковича висловлюють довіру менше половини мешканців Донеччини.


Похід на «Ведмедів»
Сьогодні відкривається 57-й Берлінський міжнародний кінофестиваль
Сергій ТРИМБАЧ   

Берлінський кінофестиваль відкривається, нагадаю, фільмом «Життя в рожевому» француза Олів'є Даа — про легендарну співачку Едіт Піаф (її роль виконала Маріон Котійяр). Ну, а з п'ятниці Берлінале «покотиться» у звичному режимі — велика конкурсна програма повнометражних ігрових стрічок (журі очолює американський сценарист та режисер Пол Шредер), конкурс короткометражного кіно, «Панорама» та «Форум», які так само є частиною офіційної програми і включають роботи переважно пошукового, а то й експериментального (передусім це стосується «Форуму») спрямування. Важливим сегментом фестивалю є програма фільмів для дітей та юнацтва «Генерація». Зазвичай осібно і широко представлене сучасне німецьке кіно. І — Кампус талантів, Berlinale Talent Campus, такий собі семінар для обдарованої молоді з усіх куточків світу, де проводяться майстер-класи, перегляди у поєднанні з практичною роботою. За інформацією сайту kinokolo.ua, цього року учасниками Кампусу талантів від України стануть сценаристи і режисери Віталій Корчев із Житомира і Володимир Куковякін з Ялти.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Регіони
Економіка
Селяни і Ко
Кримінал
Минуле і думи
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
Конкурс
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)