Номер 236 за 19.12.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Прокуратура в обіймах корупції
Правоохоронець, який відстояв власні права в суді, звертається до Президента України з проханням створити незалежну комісію для перевірки фактів перешкоджання керівництвом Генеральної прокуратури розслідування особливо тяжких, резонансних злочинів

Шановний Вікторе Андрійовичу!
Дійсне звернення до Вас обумовлене неможливістю в інший спосіб протистояти стійким корупційним, системоруйнуючим явищам, що постійно супроводжують діяльність органів прокуратури України з розслідування кримінальних справ про особливо тяжкі та резонансні злочини.
Раніше я неодноразово звертався з даного приводу до керівництва Генеральної прокуратури України і прокуратури міста, крім того, через відсутність належного реагування виступав у засобах масової інформації, проте вказане жодного разу не мало наслідком проведення ретельної, не заангажованої перевірки викладених фактів.


І особисто від Леоніда Ілліча
100-рiчний ювілей Брежнєва як привід згадати епоху
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Нещодавно помер чилійський диктатор Августо Піночет, який перебував при владі 17 років. Його смерть поділила суспільство: частина чилійців проклинала тирана, інша — якій байдуже до свобод — згадує лише той період 70-х років, коли настала відносна економічна стабільність. Те ж і з сьогоднішнім ювіляром, оскільки період правління Леоніда Брежнєва дорівнював піночетівському і багато колишніх радянських людей вважають його «кращими роками свого життя». Для цих людей немає значення, що Брежнєв залишив країну в «застої», запроторював інакодумців до «психушок» та в'язниць, що за його наказами десятки тисяч наших співвітчизників поклали голови у військовій авантюрі в Афганістані.
Брежнєв та брежнєвщина залишаються предметом великих містифікацій. З нагоди сотої річниці з дня народження «дорогого Леоніда Ілліча» варто згадати хоча б окремі.


Розстріл за «базар»
У Дніпропетровську вбито керівника скандально відомого ринку «Озерка» Володимира Воробйова
Сергій ДОВГАЛЬ   

Близько першої години ночі минулої суботи мешканці будинків поблизу кінотеатру «Салют» у Дніпропетровську почули постріли. Правоохоронці, які прибули на місце пригоди, виявили непоправне — чоловіка, що стікав кров'ю, а його супутницю, мешканку Дніпропетровська, поранило в ногу. Потерпілий помер відразу — на його тілі нарахували 14 поранень від вогнепальної зброї, яку двоє невідомих забрали з собою всупереч кілерській традиції залишати знаряддя вбивства. Дивує, що Воробйов був без охоронців.


Святий Миколай прописався у Карпатах
Позавчора, 17 грудня, поблизу села Черганівка, що на Косівщині, освячено дерев'яну каплицю — перший об'єкт Маєтку святого Миколая
Іван КРАЙНІЙ   

Через п'ять років, як планують організатори унікального проекту, в передгір'ї Покутсько-Буковинських Карпат на площі 380 гектарів завершиться спорудження туристично-мистецького комплексу з сімома центрами — духовним, реабілітаційно-доброчинним, мистецьким, ремісничо-торговим, відпочинковим, спортивним та полонинським господарством. Усією цією багатогалузевою маєтністю завідуватиме святий Миколай, котрий постійно мешкатиме тут у просторому власному будинку площею 350 квадратних метрів, кошторисна вартість якого — близько одного мільйона гривень. Гуцульська дерев'яна церква з дзвіницею символізуватиме єднання всіх конфесій.


А вдома ми виграємо!
Є ще порох у порохівницях: збірна України знову виграла київський етап «Європейського хокейного виклику»
Андрій ФОМЕНКО   

Той факт, що в Києві п'ятий рік поспіль проводиться турнір за участi нашої національної збірної, не може не радувати. Але водночас загальний стан хокею в країні поки що викликає песимістичні настрої. Чергові очікування вітчизняних уболівальників найшвидшої на планеті гри пов'язані зі змінами в керівництві Федерації хокею, на чолі якої став голова Державної податкової адміністрації Анатолій Брезвін. Поки що він лише знайомиться зі станом справ і власне з грою. На питання, чому він вирішив зайнятися популяризацією хокею, Анатолій Іванович відповів: «Мабуть, так склалося, що я опиняюся там, де найважче». І все ж новий президент ФХУ пообіцяв надходження коштів у хокейну сферу, будівництво майданчиків і популяризацію гри у регіонах.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Економіка
Освіта
Право
Релігія
Минуле і думи
Стиль
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)