Номер 231 за 12.12.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Пішов на «верховний» суд
Смерть Аугусто Піночета не залишила чилiйців байдужими: у Сантьяго зводять барикади, підпалюють банки і б'ються з поліцією
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Позавчора в реанімаційному шпиталі столиці Чилі — Сантьяго на 92-му році життя помер колишній диктатор цієї країни генерал Аугусто Піночет. Тиждень тому він переніс інфаркт. Повідомлення про його смерть викликало у світі змішані почуття, а в Чилі — масові заворушення противників і прибічників диктатора. Вважають, що за роки правління Піночета (1973—1990) очолювана ним військова хунта винищила понад три тисячі противників режиму, через в'язниці, концтабори та тортури пройшли 28 тисяч осіб, а приблизно 300 тисяч чилійців змушені були шукати порятунку в еміграції. Вже після відходу диктатора від влади йому та членам його родини багаторазово висувалися звинувачення у фінансових злочинах: униканні сплати податків, розкраданні державних коштів та відмиванні приблизно 28 млн. доларів на рахунках у закордонних банках.


Шевченківськими мiсцями
Учора районний суд Києва законсервував невизначенiсть у питаннi, чи бути Борису Тарасюку й далі міністром
Іван ДІДУШОК   

Судове засідання за скаргою міністра закордонних справ Бориса Тарасюка мало розпочатися в Шевченкiвському райсудi в обід. Борис Іванович, нагадаємо, оскаржував постанову парламенту про звільнення з посади. Міністр побачив у рішенні Верховної Ради низку порушень. Відтак учора очікувалося прийняття судової ухвали вже по суті.


Людмила Супрун: Уряд постановив: біднішають усі! Крім уряду та олігархів
Падіння доходів більшості населення, нерівномірний розвиток регіонів, зростання інфляції, стагнація економіки та надприбутки «своїх людей» — такими будуть наслідки ухвалення бюджету на рік, коли в державі не заплановано виборів
Юрій ПАТИКІВСЬКИЙ   

Бюджет-2007 не подобається в цій країні нікому. Але Людмилі Супрун він не подобається професійно. Доктор економічних наук, член Бюджетного комітету Верховної Ради України двох останніх скликань, а з 2005 року його голова, вона брала найактивнішу участь у підготовці державних кошторисів останніх років — аналізувала, співставляла, пропонувала, наполягала. І що найцікавіше — здебільшого переконувала! «Це було нелегко, адже будь-який уряд завжди пручається, — ділиться вона своїм досвідом, — та фахівці сприймали наші аргументи. Якщо, звичайно, аргументи були переконливими».
Нині Людмила Павлівна вперше опинилась у ролі незалежного експерта. І чи не найкомпетентнішою людиною, яка в бюджетному процесі не залежить ні від уряду, ні від опозиції. А достеменно знаючи всю кухню, механізми ухвалення рішень, розуміючи, що стоїть за кожною цифрою на документі із заголовком «бюджет», вона порівнює себе з хірургом. Досвідчений лікар не мусить різати пацієнта, щоб визначити діагноз — він може зробити це за зовнішніми ознаками. Зовнішні ознаки закону про державний бюджет на наступний рік, на її переконання, показують — хворому, тобто нашій економіці, видужати не дадуть! Ми, звичайно, не знаємо всіх кулуарних подробиць, які визначили обличчя держбюджету, не знаємо, чи сильно пручався уряд Януковича своїм опонентам, але загальна картина, на жаль, невтішна — більшість українців житиме гірше, ніж цьогорiч.


Анатолій Матвієнко: Застерiгаю створювати власну партiю — треба вiдразу йти в об'єднавчий процес
Провідники правих партій працюють над формуванням нової полiтсили. Нею має стати або «правиця», або широкий ліберально-консервативний блок
Мар'яна П'ЄЦУХ   

Лейтмотивом суботнього з'їзду Української республіканської партії УРП «Собор» стало створення нової патріотичної політичної сили з амбітною перспективою — перемога на наступних виборах. Її основою мають стати існуючі правоцентристські партії та потужний позапартійний актив.

І хоча тема об'єднання правих та центристських сил в Україні є вічною, присутність на заході лідерів НРУ Бориса Тарасюка, УНП — Юрія Костенка, одного з керівників «Нашої України» Юрія Єханурова та потенційного партійного лідера Миколи Катеринчука вказувала на те, що наміри у правоцентристів цього разу серйозні.
Як виявилося, ідеологи єднання ведуть переговори не лише з «Порою», КУНом, «Свободою» тощо, а й з Інною Богословською («Віче»), Володимиром Литвином, Людмилою Супрун (Народна партія) та ін. Адже, на думку «соборян», «правиця» — це лише перший крок до широкого державницького об'єднання.
Про те, які перспективи у нового політичного проекту, лідер УРП «Собор» Анатолій Матвієнко розповів в інтерв'ю «УМ».


Норму виконали
Збірна України з чемпіонату Європи повертається аж із вісьмома медалями
Андрій ФОМЕНКО   

Перший безмедальний для українців день континентальної першості у 25-метровому басейні в Гельсінкі дещо насторожував. Але дарма. У наступні три дні наші плавці зібрали повний букет відзнак різного гатунку, причому порадували як лідери команди, так і молоді надії. Загалом в активі збірної України три золоті, чотири срібні й одна бронзова нагороди. Щоправда, не обійшлося й без розчарувань.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Регіони
Світ
Економіка
Суспільство
Здоров'я
Культура
Туризм
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)