Номер 220 за 25.11.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

А що скаже Король Літр?
У Донецьку, ігноруючи меморандум Януковича з нафтотрейдерами, подорожчав бензин А-95, а в Києві з деяких заправок він узагалі почав зникати. Уряд «Регіонів» не може стримати ціни на пальне навіть при тому, що на світовому ринку воно дешевшає?
Інф. «УМ»   

Щойно Мінтранс відрапортував про здешевлення квитків на пасажирські автоперевезеня на деяких рейсах, а окремі регіони — про подешевшання хліба, українці завмерли в очікуванні. Адже обіцяв уряд, ось подешевшає бензин, ще й не таке буде! Бо ж ціни ці, мовляв, тісно між собою взаємопов'язані. Останнім часом вартість бензину на завправках і справді тішила око водіїв. Як виявилося, ненадовго.


Медведько Курочкіна не з'їсть?
Адвокати «Макса Бєшеного» плекають надію, що Генпрокуратура України краще розслідуватиме його справу, ніж МВС
Наталія ЛЕБІДЬ   

Якщо в перші хвилини після того, як Голосіївський суд відправив Максима Курочкіна на два місяці до Лук'яніського СІЗО, його захисники не зробили жодної промовистої заяви, то тепер вони надолужують позавчорашнє мовчання сповна. Передусім, як повідомляють адвокати, вони мають намір офіційно звернутись до Генеральної прокуратури України з проханням забрати у Міністерства внутрішніх справ для подальшого розслідування матеріали кримінальної справи їхнього підзахисного. Відповідне клопотання скероване ними на Різницьку ще вчора. І це — гарний привід пересвідчитися, хто нині сильніший, Луценко чи Медведько.


Розсекречений жах
В Українському домі відкрилася виставка документів Служби безпеки України про Голодомор 1932—1933 років
Ярослава МУЗИЧЕНКО   

Учора в Українському домі було велелюдно і болісно. Відвідувачі виставки, закуті в півколо стендів, внутрішньо виборсувалися з проминулого відчаю, про який їм нагадували прості й суворі документи. Фото: активісти виносять пожитки з хати «куркуля», на них злякано дивляться троє малят... Текст: «Станом на 20 грудня 1932 року органами ДПУ УСРР «у зв'язку з оперативним натиском» було заарештовано 16 122 особи. Найпоширенішими видами «злочину» були опір вивезенню хліба і приховування хліба»... Текст: «Рева Микола Антонович, житель села Хильківка Полтавської області 1 травня 1940 року написав листа в ЦК ВКП(б) Й. Сталіну, де докладно розповів про 1933 рік, вважаючи, що «вождь народу» нічого про це не знає. М.Реву було засуджено до шести років позбавлення волі»...


«Я, безперечно, загинув би...»
50 років тому помер Олександр Довженко
Сергій ТРИМБАЧ   

На смерть він чекав давно — ще з 30-х, коли почалися репресії, і його друзі, один за одним, почали зникати з життя. По нього мали прийти — рано чи пізно. Є моторошна статистика втрат... За деякими підрахунками з 259 українських літераторів, які друкувалися у 1930 році, після 38-го лишилося тільки 36. Загалом у 30-ті роки винищено приблизно 80 % діячів української культури (Ярослав Грицак. Нариси історії України, с. 177-178). Хто лишався «на ходу», незрідка починав боятися навіть власного голосу.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Кримінал
Право
Минуле і думи
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)