Номер 202 за 01.11.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Бюджет крокує далі
Незважаючи на зливу критики з боку опозиції, парламент 256 голосами «за» ухвалив проект кошторису країни на 2007 рік у першому читанні
Леся ВОЛОШКА   

Досконалий бюджет — утопія навіть для США або Німеччини. Тим паче, навряд чи варто чекати ідеальності від бюджету, за яким повинна протягом року жити наша країна — замучена постійними змінами урядів, обплутана тіньовими й корупційними схемами, розіп'ята між західним та східним векторами руху. Однак щонайменше один рядок для вдосконалення головного фінансового документа країни до нього додати потрібно обов'язково: витрати на курси швидкочитання для українських законодавців. Інакше Україна ризикує взагалі залишитися без бюджету. Адже для не наділеної надприродніми здібностями людини (а на суперменів наші нардепи не надто схожі) за дві години прочитати, засвоїти й критично оцінити тисячу сторінок тексту фізично нереально. Тому, «помахуючи» двома товстелезними зшитками порівняльних таблиць із їхніми пропозиціями до урядового проекту держбюджету-2007, опозиційні парламентарії скаржилися журналістам, що ухвалювати законопроект у першому читанні не можна. Депутати з правлячої коаліції говорили те саме, але здебільшого пошепки й тільки дуже надійним мас-медійникам, які «не видадуть». Спробуй уголос критикувати власний уряд, який подав такий недосконалий проект, і парламентський комітет на чолі з «регіональним» головою, який так пізно забезпечив колег порівняльними таблицями...


Тариф підкрався непомітно
З 1 грудня у Києві piзко підвищується вартість комунальних послуг
Інф. «УМ»   

Те, чим погрожувала столична влада ще з серпня, нарешті звалиться на голови киян — з 1 грудня у Києві у 3-3,4 раза підвищуються тарифи на житлово-комунальні послуги, холодну, гарячу воду і водовідведення. Розпорядження про це підписав мер столиці Леонід Черновецький, повідомляє офіційний сайт КМДА.


А поруч із дружиною впала зв'язка арматури...
Депутати як від опозиції, так і від влади скаржаться на «кримінальний терор» і погрози
Зоряна КРІТ   

Страшно й небезпечно жити депутатам усіх рівнів у нашій країні. Їх не лише ображають, а й переслідують, залякують і навіть убивають. Причому хоч би до якої фракції чи політичної сили народний обранець належав, вороги у нього знайдуться завжди. Принаймні таке враження склалося після вчорашніх виступів у парламенті як опозиціонерів, так і представників правлячої коаліції.


Січ у Карпатах
Унікальні документи держави Карпатська Україна вперше виставлені у Музеї Великої Вітчизняної війни
Ярослава МУЗИЧЕНКО   

Ця крихітна держава з гербом-тризубом, синьо-жовтим прапором і Гімном «Ще не вмерла України...» протрималася в боротьбі з гітлерівцями довше, ніж Чехо-Словаччина, Франція, Польща. Вояків Карпатської України, які першими виступили проти нацистів, ув'язнювали в тюрмах і в концтаборах угорські фашисти і радянські комуністи. Про шлях закарпатців до свободи і спільної з усім українським народом держави розповідає виставка «Карпатська Україна. У пошуках історичної долі. 1938—1945 рр.», що вiдкрилася в меморіальному комплексі «Музей Великої Вітчизняної війни».


А ми з кумом — бандити...
Завершився суд щодо вінницької «банди родичів», котрі зізналися у вбивствах, про які ніхто не знав
Вiктор МЕЛЬНИК   

Не встигли ще у Вінниці влягтися пристрасті після недавнього суду над бандою квартирних убивць, котрі позбавляли людей життя заради заволодіння їхнім житлом, як область сколихнув новий судовий процес над нелюдами, на совісті яких—чотири жертви. Цього разу обвинувачували мешканців села Бортники, що відзначилися кривавими «подвигами» в Тульчинському та Немирівському районах. За спеціалізацію вони обрали напади на самотніх старих людей.


Скажіть «так» у мікрофончик!
У Севастополі молодята побралися у телестудії під час прямого ефіру
Марина ТКАЧУК   

Учора 17-річна Марина та 21-річний Дмитро Сесаки були головними мешканцями Севастополя — їхнє весілля міг побачити кожен охочий, просто... увімкнувши телевізор. Укладання звичайного шлюбу в незвичних умовах узяла на себе Севастопольська державна регіональна телерадіокомпанія — урочисте дійство відбувалося просто у студії під час ранкового прямого ефіру передачі «Ранок із СТВ». Дарина Чернова, ведуча та автор «весільної» ідеї, запевняє «УМ», що подібного в Україні ще ніхто не робив. Хоча бажаючі, виявляється, були — на благородний заклик телевізійників одружитися у прямому ефірі відгукнулося чимало севастопольських молодят. Марину та Дмитра обрали випадково, але журналісти радіють, що саме вони стали «ефірними» нареченими: молодята із не дуже заможної родини — отож, телевізійники влаштували їм незабутнє свято.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Світ і Україна
Селяни і Ко
Кримінал
Минуле і думи
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)