Номер 201 за 31.10.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Озерецьке побоїще
Гумові кулі та кийки, сльозогінний газ, кастети, арматура, вибухові пакети — такою була зброя бойовиків, які намагалися захопити найбільший продовольчий ринок країни
Іван ЛЕОНОВ.   

Скандально відомий ринок «Озерка», розташований у самісінькому центрі Дніпропетровська, знову в центрі підвищеної уваги. Вчора о п'ятій ранку адмінбудівлю ринку намагалися захопити невідомі бойовики. Кремезні хлопці, одягнені по-спортивному та в стилі «мілітарі», висипали з автобусів й відразу пішли на штурм. За офіційною інформацією дніпропетровської міліції, їх було півтори сотні, за неофіційними даними з правоохоронних джерел — ледь не п'ять сотень! Утім плутанину з кількістю нападників, ймовірно, породив саме той факт, що протистояння навколо ринку тривало, навіть тодi, коли ця замітка здавалася в номер. Штурм о п'ятій ранку був першим, але не останнім.


Кулі для незговірливого
Донецька організація партiї «Батьківщина» занепокоєна поверненням до кривавого переділу власності. Прокуратура відкидає політичні мотиви вбивства чергового БЮТiвця
Павло КУЩ   

У Донецьку продовжують гриміти постріли — останні аргументи в суперечці із незговірливими опонентами. У власній квартирі по вулиці Антонова виявлено тіло з вогнепальними пораненнями директора ТОВ «Гермес трейдинг», засновника ВАТ «Дебальцівський завод металургійного машинобудування» Геннадія Бистрякова.


«Бюджетнула» — і забула
Сьогодні у парламенті планують розглянути основний фінансовий документ на 2007 рік у першому читанні
Іван ДІДУШОК   

Учора на засіданні погоджувальної ради парламенту прийнято рішення розглянути проект держбюджету-2007 на вівторковому засіданні, тобто сьогодні. Він має проходити через «горнило» першого читання, повідомив учора перший віце-спікер ВРУ Адам Мартинюк. Такий розпорядок підтримує «антикризова» коаліція. Один із її учасників — спікер Олександр Мороз — у неділю, перебуваючи у Луганську, заявив, що бюджет на 2007 рік кращий за поточний, а якщо в ньому і є вади, то вони «будуть виправлені під час розгляду бюджету в сесійній залі».


Страхи «гарбузові» та справжні
Кількість хуліганських нападів під час Хелловіну зростає вдвічі порівняно з «нормальними» вечорами
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Пересічних американців за їхню прямолінійність, простоту та легковірність інколи називають великими дітьми. Значна частина дорослого населення Америки вірить в існування вампірів, зомбі та будинків з привидами, як свідчать опитування громадської думки. Звичайно, це на руку велетенській індустрії, що виникла навколо традиції святкування Хелловіну, але, з іншого боку, забобонність співвітчизників дратує і турбує інтелектуалів та вчених. Один із них, фізик з університету Центральної Флориди Костас Ефтіміоу, перед святкуванням цьогорічного Хелловіну розгорнув справжній хрестовий похід проти нечисті, мета якого — просвітлення співвітчизників.


Вибрики «Скіфських оленів»
На «Молодості» тріумфували румуни, фільм «Ейфорія» та Жерар Депардьє
Людмила ОЛТАРЖЕВСЬКА   

Коли стрес затягується занадто у часі та просторі — він рано чи пізно вибухне істерією. Багато хто знає це з власного досвіду, а в неділю цю закономірність продемонстрував фестиваль «Молодість», церемонія закриття якого відбувалася за якимсь дивним сценарієм, де домінували постійні накладки та недоречні імпровізації. Дев'ять днів напружених переглядів — конкурси, ретроспективи, презентації, «всенощні короткого метру» тощо — далися взнаки. Раз-по-раз плуталися ведучі Наталка Мосейчук та Анатолій Єрема. А втомлені члени журі, яких на фіналі з п'яти залишилося всього лише троє — Джон Ірвін, Володимр Войтенко та Олексій Герман-молодший, — хоч і розподілили, хто кого нагороджуватиме, але потім на сцені все «перегралося» і про сценарій довелося забути.


«Міс Європа» в «ручному режимі»
Як Богатирьова, Шуфрич і Арфуш найгарнішу європейку обирали й навіщо вони випустили її на сцену в самій спідній білизні
Юлія МОРОЗЮК   

Мабуть, уперше в історії конкурсу «Міс Європа» дві учасниці, з України та Франції, набрали однакову кількість балів. Чому — інше питання, і ставити його потрібно суддям та організаторам конкурсу. А головне те, що корона від фірми Chopard з діамантами вартістю 350 тисяч євро лише одна, і вона, за одноосібним рішенням голови журі, відомого італійського кутюр'є Роберто Каваллі, зрештою дісталася француженці Александрі Розенфельд. Киянка Олена Авраменко має радіти титулу «першої віце-міс».


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Регіони
Світ без політики
Економіка
Суспільство
Культура
Спорт
Врода
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)