Номер 134 за 26.07.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Триста «лимонів» до скрині Мороза?
В Україні розгорівся новий «Морозгейт». Лідера соціалістів звинуватили в отриманнi рекордного політичного хабара за всю історію України
Іван ЛЕОНОВ.   

В Україні розгорівся новий «касетний скандал», який має чимало схожого з попереднім — оприлюдненням плівок Мельниченка. Головним фігурантом, як i шість років тому, є політик на прізвище Олександр Мороз. Тільки тепер Сан Санич в іншій ролі — якщо раніше він клацав на прес-конференції у Верховній Раді кнопкою магнітофона та обвинувачував у злочинах режим Кучми, тепер i сам опинився у подібній ролі — хабарника з непомірно великим апетитом до «зелені». Ціна питання за зраду демократичної коаліції, перехід в обійми «регіоналів» — 300 мільйонів «баксів» плюс посада спікера.


Законодавчий «килим» для Президента
Вiктор Ющенко не пiшов до парламенту, куди його «наполегливо» запрошувала парламентська більшість, а «Наша Україна» хоче «круглий стіл»
Зоряна КРІТ   

Розпустить Президент Верховну Раду чи ні? Незважаючи на те, що парламентарії з «антикризової» більшості старанно намагалися випромінювати впевненість — мовляв, хоч яке рішення ухвалить глава держави, вони однаково залишаться у виграші, — учорашній день ВР пройшов під знаком саме цього запитання. Ще й спікер Мороз своїм неоднозначним телезверненням невідомо до кого підігрів пристрасті... Тож немає нічого дивного в тому, що у надрах коаліції визріла ідея викликати Президента перед очі законодавців, аби «по-дружньому» йому пояснити, чому краще не «качати права» і внести на розгляд парламенту кандидатуру Віктора Януковича, замість «деструктивно» розпускати парламент. Ідея, варто зазначити, викликала рішучий протест у опозиції, яку уособлює Блок Тимошенко, та «меншості» — так влучно охарактеризував невизначений статус «Нашої України» один з її лідерів Анатолій Кінах.


Щось розпустились ви, хлопці...
Спікер Мороз вступив у боротьбу з Президентом Ющенком у стилі Руслана Хасбулатова. В Україні запахло Москвою-1993...
Дмитро ЛИХОВІЙ   

Від учорашнього дня Президент має підстави розпустити парламент. 25 липня минуло рівно 60 днів від того часу, коли «відставився» уряд Юрія Єханурова, нового ж Кабміну досі немає. Спроби учасників «антикризової» коаліції вдатися до юридичної казуїстики й назвати травневу відставку уряду «складенням повноважень перед новим парламентом» виглядають просто смішно. Що тоді відставка? І чи не вони, «регіонали» і Ко, називали Кабмін Єханурова відставленим двічі чи й тричі, враховуючи «нищівні» голосування ще в Раді попереднього скликання?
Президент думає, чим обернеться розпуск парламенту, що світить «помаранчевим» на дострокових виборах і чи не краще все ж пошукати якихось компромісів із Партією регіонів. В ідеалі — щоб Прем'єром був уже хай не Єхануров, а, скажімо, Яценюк чи Гайдук; у трохи гіршому випадку — хай уже Прем'єр Янукович, але при ньому — «помаранчеві» перший віце-прем'єр, міністри внутрішніх і закордонних справ, фінансів і оборони, економіки і юстиції, навіть промполітики до купи. «Регіони» наполягають на Януковичі й називають такі торги «цинічними». Ющенко говорить усе те ж: до кінця 15-денного терміну, відпущеного йому Конституцією на роздуми й переговори, ще довго, а право розпустити парламент у нього є...


Місто (не)нашої пам'яті
Кому потрібен центр європейського українства?
Олександр ГАВРОШ   

Українці належать до найбільших націй Європи, посідаючи шосту сходинку із 43 країн. Однієї української діаспори більше, ніж населення багатьох держав. Українці за кордоном опинялися по-різному: одних гнала нужда, інших — переслідування, але були й ті, хто, живучи на прадідівських землях, опинялися у складі інших країн. Такими є наші земляки в Словаччині, Польщі, Румунії. Їм було чи не найважче, бо на них спрямували всю державну машину асиміляції.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика великим планом
Світ і Україна
Селяни і Ко
Освіта
Постаті
Природа
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)