Номер 071 за 18.04.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Чим більше позовів, тим краще?
Аутсайдери виборів-2006 подали аж вісім позовів на ЦВК, але суд об’єднав їх в одне провадження
Іван БОЙКО   

Уже три дні (в суботу, неділю i понеділок) Вищий адміністративний суд розглядає позови аутсайдерів виборчих перегонів-2006 — блоків Вітренко, Кармазіна та Литвина i партії «Віче» до Центрвиборчкому. Враховуючи те, що два дні Феміда бiльше вирішувала процедурні питання, ніж заслуховувала доводи сторін по суті, розраховувати на швидке завершення цього процесу не доводиться. Отже, значного просування в судовому розгляді не відбулося й тоді, коли цей номер «УМ» готувався до друку. Цілком логічним є продовження процесу сьогодні й навіть завтра. А поки «суд та діло», Центральній виборчій комісії заборонено офіційно оприлюднювати результати виборів народних депутатів.


Як заробляють у владі?
У 2005-му Президент і Прем'єр заробили майже порівну
Степан ЩЕСНЯК   

Торік глава держави Віктор Ющенко отримав доходу на суму 288 тисяч 20 гривень 40 копійок. Такий заробіток Президента описано в декларації, що її, відповідно до Закону «Про боротьбу з корупцією» (цей документ зобов'язує «осіб, уповноважених на виконання функцій держави», декларувати свій майновий стан), заповнив Віктор Ющенко.


Президентський лісгосп
Віктор Ющенко разом з урядовцями садив яблуні в маєтку Енгельгарда, садок вишневий коло Шевченкової хати й тополі на Одеській трасі
Людмила НІКІТЕНКО   

У суботу незвичайно людно було на батьківщині Тараса Шевченка — у Звенигородському районі Черкаської області: там народ на чолі з Президентом Віктором Ющенком садив дерева. Ця акція була приурочена до Дня довкілля і називалася «Зелений паросток майбутнього».


Нова Київрада: гротескно-травестійна комедія
Столичний «парламент», щойно почавши ділити посади, вже продемонстрував усі «принади» пропорційного розподілу мандатів
Дмитро ЛИХОВІЙ   

Київська міська рада, яка тепер складається зі 120 депутатів, минулої п'ятниці зібралася на своє перше засідання. І — в перші ж хвилини так званої «роботи» показала Україні, які складнощі очікують усі великі й малі «парламенти», вперше обрані на суто пропорційній основі.

На відміну від багатьох інших рад нового скликання, що вже почали працювати, Київрада не має чітко вираженої більшості. У її депутатській мозаїці вирішальною стає позиція навіть не якоїсь дрібної фракції, а двох-трьох чоловік із дрібної фракції.
На рівні місцевих рад не існує прямої норми закону про потребу укладати меморандуми про керівну коаліцію й призначати відтак місцеві уряди, тому більшість може ставати ситуативною хоч щодня. Суть інтриг від цього не міняється, лише інтриг стає більше. А битися в такому «жирному» місті, як Київ, є за що...


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Спеціальний репортаж
Світ
Конфлікти
Суспільство
Історія
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)