Номер 042 за 04.03.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Тренування на студентах
Голова ЦВК вже потримав у руках справжній бюлетень для 26 березня. А в Криму навіть змоделювали виснажливе голосування комплектом таких «рушників»...
Данило ІВАНІВ   

Українські виборці та працівники виборчих комісій уже зараз можуть починати думати, як їм доведеться намучитися з бюлетенями для голосування 26 березня. Бо паперів для волевиявлення буде багато, і вони будуть дуже великими. Позавчора голова Центрвиборчкому Ярослав Давидович побував на поліграфкомбінаті «Україна». Друкарський цех цього держпідприємства якраз почав виготовлення бюлетенів, і пан Давидович навіть потримав у руках кілька «цінних паперів» із фінської сировини рожевуватого кольору довжиною 78 сантиметрів.


Котрого з Шевченків влада любить найбільше?
Відкритий крик до віце-прем'єра з гуманітарних питань В'ячеслава Кириленка

Країна перебуває майже що у гарячці: вибори. І кому тепер до окремих людей, якщо є маса, електорат? Бідні й небідні соціологи б'ються зараз над рейтингами політиків і політиканів, домальовують перспективи порядків, які настануть після приходу партії Х. чи У. до влади.


Білоруський сюрреалізм: «бацька» і його «відморозки»
«Орли» Лукашенка побили одного опозиційного кандидата в президенти й пообіцяли посадити іншого
Тетяна СНІТКО   

Позавчора Мінськ виглядав майже сюрреалістично. Над головами людей, які поспішали у своїх справах, у центрі міста — на перехресті вулиці Немиги та Городського валу — лунав «голос із неба», що промовляв щось про «наші космічні технології» і кількість м'яса на душу. Із величезного монітора, який зазвичай транслював рекламні ролики, над будинками, над потоками машин виголошував промову на Всебілоруських народних зборах Лукашенко. На кожному куті стояли даішники, у кожному підземному переході — напружено позирали міліціонери. «Так не пройдуть?» — раптом прохрипіла поруч рація даішника. «Нормально, там скрізь огородження вже ставлять», — флегматично відповів хтось на зв'язку. Міліція готувалася до несанкціонованої міськвиконкомом вечірньої зустрічі з виборцями єдиного кандидата у президенти від демократичних сил Олександра Мілінкевича.


Ренате Вольвенд: Раніше Україну доводилося змушувати до змін. Тепер вона сама демонструє таку волю
Передвиборча місія ПАРЄ констатувала, що Україна суттєво прогресувала в проведенні демократичних виборів
Володимир СЕМКІВ   Мар'яна П'ЄЦУХ   

Учора закінчився візит делегації Парламентської Асамблеї Ради Європи до України у рамках передвиборчої місії. Її учасники, які перебували тут з 28 лютого, поїхали задоволені. Делегація на чолі з Ренате Вольвенд відзначила «суттєві покращання у передвиборчій атмосфері» у порівнянні з минулими президентськими виборами. «Умови, в яких проходять парламентські вибори, відповідають стандартам Ради Європи», — йдеться у заяві місії ПАРЄ.


Чемпіонат в експрес-варіанті
Починається найкоротша в історії українських першостей друга частина сезону: виграє той, у кого більше «аборигенів»?
Андрій БАГНЮК    Ігор КОРОЛЬОВ   

У неділю український футбол відновлює чи не найбільш екзотичний сезон у своїй історії. Зимова пауза, яку, за радянською звичкою, називають міжсезонням, тривала приблизно стільки ж, скільки триватиме й друга частина 15-го чемпіонату. А на тренувальних зборах клуби провели стільки ж контрольних поєдинків, скільки потрібно зіграти в найближчі два місяці й дев'ять днів. Розповіді про те, що взимку в нас закладається база на наступний чемпіонат, цього разу виглядають недоречними. Бо цього літа таки матимемо справжнє двомісячне міжсезоння. Щоправда, це не стосуватиметься окремих гравців, які виступатимуть за свої збірні на чемпіонаті світу в Німеччині.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Регіони
Персоналії
Світ і Україна
Конфлікти
Кримінал
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)