Номер 194 за 23.10.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

«Душка» Маковецький і гілочка для Писанки
Урочиста церемонія відкритття 37–ї «Молодості» мало нагадувала старт хорошого фестивалю
Людмила ОЛТАРЖЕВСЬКА   

Якщо раніше ця подія мала більш–менш чіткий сценарій і вабила зірками, як своїми, так і закордонними, то цього року урочистості були віддані на відкуп її імпровізації. Ця підозра зародилася ще на початку церемонії, коли на сцену вийшов художній керівник фестивалю Андрій Халпахчі, і посилювалася з кожною наступною хвилиною вечора.


Тягнемо–потягнемо, витягнути не хочемо
Вищий адміністративний суд почав розгляд позовів із вимогами перерахувати результати виборів
Зоряна КРІТ   

У неділю Вищий адміністративний суд України почав розгляд справи за позовом п’яти політичних сил — Соцпартії, прогресивних соціалістів Наталії Вітренко, КПУ, Всеукраїнської партії народної довіри та Партії вільних демократів. Як і передбачали експерти, усі ці позови були об’єднані в одне провадження, позаяк вимоги незгодних із результатами виборів по суті однакові: визнати неправомірними дії Центральної виборчої комісії і провести перерахунок голосів.


Тріумф «анти–ПіСу»
За даними екзит–полів, у Польщі «Громадянська платформа» перемогла правлячу партію братів Качинських
Антін БОРКОВСЬКИЙ   

Офіційні результати дострокових парламентських виборів у Польщі ще не оприлюднено. А за даними екзит–полів, вибори закінчилися тріумфальною перемогою лібералізму над соціал–ізоляціонізмом, перемогою «Громадянської платформи» над «Правом і Справедливістю», і особисто Туска над правлячим дуетом Качинських. Після оголошення попередніх результатів лідер «ГП» Дональд Туск заявив, що «є найщасливішою людиною на землі», що й не дивно, враховуючи, скільки «поту і сліз» коштувала «Платформі» ця перемога.


Ривок до Мазепи
Віктор Ющенко зобов’язав Кабмін і місцеву владу належно оцінити діяльність гетьмана Мазепи, козацтва та українсько–шведських стосунків
Ярослав ТРАКАЛО   

«З нагоди 300–річчя подій, пов’язаних з воєнно–політичним виступом гетьмана України Івана Мазепи та укладенням українсько–шведського союзу під час Північної війни 1700—1721 років, виходячи зі значення цих подій у багатовіковій історії українського державотворення…» — саме такими словами починається указ Президента. Згідно з ним, глава держави доручив Кабінету Міністрів утворити оргкомітет з підготовки та проведення заходів, включивши до його складу не лише представників центральних та місцевих органів державної влади, а й громадських діячів та учених. Саме вони мають затвердити план організації та проведення заходів до 300–х роковин Батуринської трагедії, Полтавської битви та руйнування Запорозької Січі.


Обман зору й трохи наруги
Що зробили і чого не змогли вандали на Говерлі, і що їм за це буде
Олег СНІГУР   

Справа про сплюндровані національні символи на найбільшій вершині України набрала резонансу в п’ятницю по обіді, а вже в суботу в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко відзвітував про результати слідства. Отож Служба безпеки встановила, що фотографії на сайті «Євразійського союзу молоді» — імітація й монтаж, а самі «євразійці» дещо перебільшили свої подвиги. О цій порі року на Говерлі вже дуже холодно і дикий вітер, тож вандали зняли тільки те, що знімається, — металевий тризуб, який вони кинули під ноги. Гранітну стелу на честь Конституції України та пам’ятну плиту Греко–католицької церкви розбити молотками не вдалося, тож їх просто розмалювали емблемами «ЄСМ», фарбою з балончика. Решта — вдалий фотомонтаж Леоніда Савіна, адміністратора веб–сторінки «ЄСМ» і, за даними СБУ, — одного з учасників виправи на Говерлу.


Кілька «горішків» для СБУ
Дмитро ЛИХОВІЙ   

Показушний вандалізм на Говерлі чітко засвідчив, як–то кажуть, хто є «ху...» в українській політиці.
Національні, державні символи — це святе. Їх плюндрування має викликати гнівну реакцію будь–якої партії, зареєстрованої на території України, що себе поважає і живе за юридичними та моральними законами саме нашої країни, а не якоїсь іншої. Це як у випадку, коли нарваний шмаркач матом посилає твою матір і дружину. Таке не можна пропустити повз вуха — потрібно реагувати.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Гаряча тема
Регіони
Світ
Економіка
Минуле і думи
Культура
Стиль
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

28 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,3305 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2049 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)