This version of the page http://www.ord-ua.com/categ_1/article_52272.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-28. The original page over time could change.
Річниця Княжицької трагедії :: "ОРД" - Человек не терпит насилия
Человек не терпит насилия!
www.ord-ua.com
28.12.2007 16:08

Оперативные сообщенияСигналыСледственные делаИнформационные справки
Приемная
ПОИСК
Найти








27.12.2007 г.
Річниця Княжицької трагедії

Відкрите звернення Княжицької сільської громади

до новопризначеного Міністра внутрішніх справ України

Юрія Луценка

 

 

Річниця Княжицької трагедії:

зловмисники жирують,

потерпілі не втратили надію на справедливість!

 

 

Рівно рік тому, у четвер, 28 грудня на Київщині в Броварському районі  у приміщенні Княжицької сільської ради відбулась бійня… Дюжі молодики з цепами, палицями і ножами по-звірячому розправились з представниками сільської громади, які висловили протест проти свавілля сільської голови Ольги Касян. Розправою керував чоловік сільської голови. Він особисто хапав літніх жінок за одяг і штовхав їх на бетонні стіни, орудуючи ножем завдавав їм поранення… В результаті одна із жінок отримала серйозну черепно-мозкову травму, у іншої від ударів було зламано два спинні позвонки, ще одна з чисельними  ножовими пораненнями також була госпіталізована. Увесь цей час на вулиці біля приміщення сільської ради стояли два автомобілі з працівниками міліції. «Правоохоронці» на чолі з начальником Броварської районної міліції Олександром Македоном не втручались. Чому? Можливо тому, що земля в Княжичах, що 15 км від Києва дуже смачна і добре гріє кишені?

 

Саме через зловживання Ольгою Касян при розподілі землі сільська громада і почала бунтувати. Селяни роками не могли отримати свої клаптики землі, а ті які Ольга Касян їх люб’язно кидала, були чомусь менші від тих на які люди мали право. І це не дивно, адже багато посадовців із Київської обласної адміністрації, судових органів, прокуратури та міліції були нагороджені Ольгою Касян… Подарунок у вигляді клаптика землі розміром від 0,5 до 2 гектарів  будь-кому прийдеться до душі: хочеш – будуй дачу, хочеш – продай. До речі, Княжичі вже настільки потужно оббудовані розкішними дачними будинками, дво- та триповерховими котеджами, що скоро виникне необхідність перейменування села в дачне поселення імені Ольги Касян. При цьому всьому сільський бюджет майже нічого не отримав. Слід зазначити, що саме в Княжичах і знаходиться знаменитий навіть далеко за межами Київської області розкішний комплекс відпочинку «Княжий двір» з багатомільйонними оборудками.

 

Цілий рік поневірянь так і не наблизив селян до поновлення справедливості, повернення їм незаконно розданих чужинцям земель, покарання винних зловмисників. Увесь цей рік потерпілі намагались вилікуватись від нанесених травм, делегації громади оббивали пороги Адміністрації Президента, МВС та ГУМВС України в Київській області, Генеральної прокуратури. Що це дало? В Генпрокуратурі потерпілим прямо сказали: «Хочете щоб Ольгу Касян посадили за скоєні злочини? Платіть півмільйона доларів! Бо вона заплатила вже також, щоб її не посадили!»  В Адміністрації Президента пообіцяли, що зловмисницю буде покарано після того, як селяни цілий місяць стояли пікетом на вулиці Лютеранській.     Та, виявилось, що ці обіцянки були пусті і єдиною метою було прибрати пікет перед парламентськими виборами.

 

Походи до МВС також нічого не дали, лише пусті відписки. Всіх слідчих, яких направляли в Княжичі розслідувати обставини скоєння організованих Ольгою Касян злочинів вона належно обхожувала, «годувала» і отримувала потрібні їй висновки, що все у порядку! Керівництву ж МВС, що було при  владі останній рік, було не цікаво займатись цим питанням, адже воно не резонансне! Чому ж не набув резонансу цей ганебний випадок, що стався 28 грудня 2006 року? Можливо тому, що і керівники засобів масової інформації «знайомі» з Ольгою Касян… Як приклад, у день представлення Президентом Ющенком новопризначеного Міністра внутрішніх справ Луценка селяни пікетували МВС і журналісти каналу НТН підготували сюжет, однак в ефір сюжет не вийшов…     

 

Як і у будь якій справі у цій треба розпочинати з початку. І початок має покласти об’єктивне та незаангажоване розслідування працівниками Головного слідчого управління та Служби внутрішньої безпеки МВС. Тож, Юрію Віталійовичу, доведіть на справі дієвість Вашого улюбленого лозунгу «Закон один для всіх!».

 

Княжицька сільська громада

Представники: Галина Пархоменко  8-093-751-28-04

                            Сергій Мартіян 8-096-209-89-93

 

 

 

 

 

 

 

        

версия для печати
НОВОСТИ
Рудьковський. Галопом по Європі.
26.12 09:07

У крупнейшего металлургического холдинга появился второй хозяин
21.12 13:35

Суркис: Блохину нужно было уходить из сборной еще до ЧМ-2006
20.12 14:46

Семенюк съездила на ЧСЗ за откатом
20.12 14:12

Уволенный Президентом судья метит в кресло председателя николаевского суда
20.12 14:10

Профессиональные революционеры займутся Евро-2012
20.12 13:33

На Игоря Чуркина готовится покушение – источник в МВД
19.12 12:15

До уваги представників ЗМІ
18.12 20:21

Соратник Березовского засветился в "деле Политковской"
18.12 06:20

Суркис читает чужие письма
17.12 12:54

Перепечатка материалов "ОРД" в полном или сокращенном виде только с письменного разрешения редакции.
Для интернет-изданий - без ограничений, при обязательном условии указания полного имени адреса нашего ресурса (гиперссылка).
Связь с редакцией - ordcom@gmail.com

time: 0.639025211334sec