This version of the page http://www.ord-ua.com/categ_1/article_51566.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-28. The original page over time could change.
Відстоюючи інтереси держави :: "ОРД" - Человек не терпит насилия
Человек не терпит насилия!
www.ord-ua.com
28.12.2007 16:10

Оперативные сообщенияСигналыСледственные делаИнформационные справки
Приемная
ПОИСК
Найти








25.05.2007 г.
Відстоюючи інтереси держави

Відповідно до вимог сьогодення основні зусилля спецпідрозділу спрямовано на боротьбу з корупцією як у структурах влади і управління, так і в системі правоохоронних та інших державних органів регіону. Ідеться, зокрема, про активну протидію непоодиноким намаганням окремих державних службовців обласного і районного рівнів, місцевого самоврядування реалізувати власні інтереси з метою особистого збагачення - шляхом надання незаконних переваг фізичним і юридичним особам під час підготовки й ухвалення нормативно-правових актів чи рішень, незаконного розподілу та використання землі.

Криміналітет прагне встановити контроль над найбільш прибутковими в господарському комплексі області агропромисловим і переробним секторами, намагається проникнути у владно-управлінські структури. Актуальними є питання протидії корумпованим чиновникам, які використовують кошти державного бюджету не за цільовим призначенням. Так, 2001 року вироком суду за матеріалами Управління до кримінальної відповідальності притягнуто відповідального працівника Тернопільської облдержадміністрації, який шляхом завищення норм використання бюджетних коштів витратив 35 тис. гривень не за призначенням.

У лютому 2006 року спецпідрозділом викрито і припинено протиправну діяльність службових осіб ВАТ, які незаконно отримали субвенції з держбюджету на суму понад 229 тис. гривень на відшкодування витрат, пов'язаних з перевезенням пільгової категорії громадян. Особливо небезпечними у сфері службової діяльності посадовців є прояви хабарництва окремих чиновників регіональних правоохоронних і державних органів. У вересні 2006-го за матеріалами спецпідрозділу за хабарництво і зловживання службовим становищем засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та відстрочкою виконання вироку на 2 роки заступника начальника одного з районних підрозділів УМ ВС України.

Викрито і припинено чимало злочинних механізмів і каналів незаконного переміщення через митний кордон України підакцизних і високоліквідних товарів. У 2002 році спільно з митниками припинено спробу контрабандного вивезення за кордон партії етилового спирту. Згідно з укладеними контрактами, спирт доставлявся залізничним транспортом в Одеський порт, де мав перевантажуватися на морське судно для відправки у Францію на адресу американської компанії. За повідомленням правоохоронних органів США, ця компанія зареєстрованою не значилася. Вжитими спецпідрозділом заходами не допущено вивезення продукції (845 тис. літрів) загальною вартістю понад 1,7 млн. гривень.

У 2006 році викрито контрабандну "автомобільну" оборудку однієї з місцевих фірм. Схема полягала в наданні митному органу явно неправдивих даних щодо фактурної вартості автотранспортних засобів. У такий спосіб "бізнесмени" намагалися легалізувати три тягачі "Івеко", переміщені з Німеччини. Оперативниками встановлено, що при перетинанні митного кордону з Польщею ціна однієї одиниці техніки за поданими деклараціями становила 25 тис. євро, а на українському кордоні — 13 тис. євро. Такі маніпуляції дали змогу занизити митну вартість автомобілів на загальну суму понад 251 тис. євро.

Спецпідрозділ вживає заходів щодо припинення діяльності наркоугруповань. Наслідком спецоперації, проведеної у взаємодії з ТУ БКОЗ і ГУ СБ України в АР Крим, стало вилучення великої партії "важких" наркотиків. Співробітники СБУ одержали інформацію, що члени організованого злочинного угруповання намагаються сформувати мережу збуту наркотиків у кількох областях України. Серед наркодилерів встановили жителя Тернополя, якого було затримано в обласному центрі під час реалізації наркотичних і психотропних речовин. У номері готелю ділок зберігав підготовлені для продажу 2 кг гашишу у вигляді плиток шоколаду, 125 г амфетаміну та 200 пігулок екстазі загальною вартістю, за цінами чорного ринку, майже 60 тис. доларів СІЛА. За результатами розгляду кримінальної справи, порушеної УСБ України в Тернопільській області, міськрайонний суд ухвалив злочинцю вирок - 5 років позбавлення волі зі встановленням випробувального терміну тривалістю 2 роки і конфіскацією особистого майна.

Приклад міжнародної співпраці з правоохоронними органами інших держав у боротьбі з організованою злочинністю – ліквідація у 2001-2003 роках злочинного угруповання насильницького спрямування "Аракс", яке діяло під прикриттям комерційної структури. Широкі міжрегіональні й міжнародні зв'язки лідера цієї структури зі злочинними авторитетами дали йому змогу організувати канали нелегальної міграції громадян нашої держави, розподілити сфери впливу криміналітету в країнах, які використовують найману працю вихідців з України. Діяльність злочинців була пов'язана із працевлаштуванням наших співгромадян в Іспанії та Португалії, а також систематичним отриманням частини їхніх доходів.

Вжитими спільними заходами, спрямованими на припинення протиправної діяльності членів угруповання за кордоном, правоохоронним органам Португалії вдалося затримати лідера угруповання і шістьох його спільників і висунути проти них звинувачення у створенні транснаціонального злочинного синдикату. Суд у 2003 році визначив терміни покарання - від 2 до 14 років позбавлення волі.

У 2006 році у сфері боротьби з корупцією та організованою злочинністю в Тернопільській області за матеріалами СБУ порушено 82 кримінальні справи. За результатами розгляду протоколів про вчинення корупційних діянь до адміністративної відповідальності притягнуто 26 посадових осіб різних рівнів.

 

 

З вересня 2005 року спецпідрозділ УСБУ в Тернопільській області очолює полковник Андрішак Василь Васильович

 

 

 

 

 

        

версия для печати
НОВОСТИ
Рудьковський. Галопом по Європі.
26.12 09:07

У крупнейшего металлургического холдинга появился второй хозяин
21.12 13:35

Суркис: Блохину нужно было уходить из сборной еще до ЧМ-2006
20.12 14:46

Семенюк съездила на ЧСЗ за откатом
20.12 14:12

Уволенный Президентом судья метит в кресло председателя николаевского суда
20.12 14:10

Профессиональные революционеры займутся Евро-2012
20.12 13:33

На Игоря Чуркина готовится покушение – источник в МВД
19.12 12:15

До уваги представників ЗМІ
18.12 20:21

Соратник Березовского засветился в "деле Политковской"
18.12 06:20

Суркис читает чужие письма
17.12 12:54

Перепечатка материалов "ОРД" в полном или сокращенном виде только с письменного разрешения редакции.
Для интернет-изданий - без ограничений, при обязательном условии указания полного имени адреса нашего ресурса (гиперссылка).
Связь с редакцией - ordcom@gmail.com

time: 0.662894010544sec