This version of the page http://eu.prostir.ua/calendar/1756.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-27. The original page over time could change.
Науковці та практики євроінтеграції запрошуються обговорити актуальні питання європейського вибору в теле- і радіоефірі :: Європейський простір

Європейський простір - портал проєвропейського громадянського суспільства України

15-01-2007

Політичний діалог Україна-ЄС | Донецьк

Науковці та практики євроінтеграції запрошуються обговорити актуальні питання європейського вибору в теле- і радіоефірі

Громадська коаліція

На виконання Державних програм інформування громадськості у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2004-2007 роках, громадські організації-учасниці Громадської коаліції "Донбас Європейський" спільно з Донецькою обласною державною телерадіокомпанією за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" реалізують проект "Євроінтеграція в ефірі Донбасу" і запрошують експертну громаду та практиків залучитись до проекту.

Відсутність об’єктивної інформації про європейську та євроатлантичну інтеграцію від неупереджених, політично незаангажованих експертів – представників наукового середовища, практиків та громадських діячів – дає простір для міфів та маніпуляцій свідомістю громадян. Проект "Євроінтеграція в ефірі Донбасу", який Центр політологічних досліджень реалізує спільно з Донецькою обласною державною телерадіокомпанією, Донецькою обласною молодіжною організацією "Євроклуб", Науково-інформаційним Центром міжнародної безпеки і євроатлантичної співпраці Донецького національного університету, Донецьким молодіжним дебатним центром за підтримки Міжнародного фонду "Відродження", покликаний сприяти вирішенню цієї проблеми в межах громади Донецької області. Команда проекту запрошує представників експертної громади, науковців та громадських діячів, а також практиків у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції взяти участь у створенні радіо- і телепередач з євроінтеграційної тематики.

Радіопередачі в рамках проекту відбуваються в форматі прямих радіо ефірів вже більше півроку. Ефіри, тривалістю приблизно 45-50 хвилин, виходять на другому державному Радіо "Центр" на частоті 1359 АМ, щотижня по суботах з питань євроінтеграції, що два тижня по вівторках – з питань євроатлантичної інтеграції. Незабаром планується створення серії телепередач – після аналізу результатів фокус-груп, мета яких – з'ясувати можливі шляхи зміни ставлення представників громади Донецької області до питань європейської та євроатлантичної інтеграції, що включає: наявність попередніх установок, міфів, переважні шляхи надходження інформації у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції, ставлення до інформації, довіра до її джерел, зміст інформації, її повнота, адекватність інформаційним потребам різних суспільних груп у цій сфері, зручні форми отримання інформації, персоналії політиків та громадських діячів, зокрема, місцевих, довіра до яких може змінити ставлення до питань євроінтеграції. Фокус групи проводитимуться спільно з Інститутом соціальних досліджень і політичного аналізу (учасник Громадської коаліції "Донбас Європейський").

Зацікавлених осіб запрошують взяти участь в передачах безпосередньо в якості гостя в студії – експерта з будь-якої проблематики стосовно євроінтеграції, відносин України з ЄС, НАТО, СОТ чи інших актуальних питань.

Контакти: (062) 304 40 97, (050) 102 90 03 (Владислав Анін), або за адресою: ЦПД, вул. Університетська, 24, офіс 48 (4-й поверх історичного факультету Донецького національного університету), кожного дня з 9:30 до 19:30.



Постійний URL: http://eu.prostir.ua/calendar/1756.html

© 2007 Портал "Європейський простір". Використання матеріалів вітається за умови гіперпосилання: http://eu.prostir.ua