Лютий

 

Україна в полум'ї війни. 1941—1945 /П. П. Панченко, О. І. Уткін, В. І. Горєлов та ін.—К.: Україна, 2005,— 560 с.: іл.

 Спираючись на фактичний матеріал, маловідомі архівні документи, автори детально аналізують оборонні і наступальні операції, проведені на території України у роки Великої Вітчизняної війни, показують масовий героїзм бійців і командирів Червоної армії у боях за визволення рідного краю від німецько-фашистських загарбників.
 

 

 

Мовчан В. С. Етика: Навч. посіб. — 3-тє вид., випр. і доп. К.: Знання, 2007. — 483 с.

 Навчальний посібник містить систематизований виклад теорії та історії етики як філософської науки, що розглядає закономірності морального життя особистості й суспільства, шляхи та засоби вдосконалення моральних стосунків між людьми, способи запобігання руйнації моральнісних відносин, моральну культуру особистості, міру людяності міжособистісних зв'язків і моральність ставлення людини до природи. 

 

 

Костенко, Анатоль. Леся Українка / Упоряд. В. П. Сичевський: — К.: А.С.К, 2006. — 512 с.

 Книга розповідає про долю і звитягу Лесі Українки — людини надзвичайної навіть серед рівних їй за геніальністю. Уявлення про багатогранність легендарної постаті дає вдале поєднання відомої повісті Анатоля Костенка з листами та іншими документальними матеріалами, пов'язаними із життям і творчістю великої поетеси.

 

Організація професійної діяльності юриста: теорія і практика: Пер. з англ. мови / Ф. Бойл, Д. Каппе, Ф. Плауден, К. Сендфорд; Наук. ред. пер. В.І. Андрейцев. — К.: Знання, 2006. — 478 с. 

Ця книга — переклад другого видання ґрунтовної праці знаних англійських фахівців-правників, присвяченої теорії та практиці організації професійної юридичної діяльності. У посібнику в доступній формі розкриваються засадничі принципи підготовки різноманітних юридичних паперів, офіційних документів та експертних висновків. 

 

 

Безгін І.Д. Мистецтво і ринок: Нариси.— К.: ВВП «Компас», 2005.-— 544 с.

 У науково-популярному виданні, що пропонується читачеві, узагальнені деякі дослідження і практичні спостереження з організаційної проблематики виконавського, зокрема, театрального мистецтва.Автор книжки академік І.Д.Безгін — відомий педагог і дослідник, який першим у вітчизняному театрознавстві дослідив проблеми організації колективної художньої творчості, ввів поняття і термінологію організаційної проблематики театральної справи. 

 

Стеченко Д.М., Чмир О.С. Методологія наукових досліджень: Підручник. — 2-ге вид., перероб. і доп. — К.: Знання, 2007. — 317 с.

 У підручнику розкриваються особливості науково-дослідної роботи як головного джерела набуття, примноження, оновлення людських знань, продуктивної сили, що суттєво впливає на соціально-економічний розвиток країни.

 

 

 

Чекаленко Л. Д. Зовнішня  політика України:   Підручник. -  К.: Либідь, 2006. - 712 с.

 У підручнику розглянуто проблемні питання зовнішньої політики України за концепцією: "людина—суспільство — держава—міжнародні структури" в добу міжнародної правосуб'єктності. Виявлено потенційні загрози, що є наслідком нерозв'язаних зовнішньополітичних проблем.
 

 

 

Основи перекладу: граматичні та лексичні аспекти: Навч. посіб. / За ред. В.К. Шпака. — 2-ге вид., стер. — К.: Знання, 2007. — 310 с.

 Пропонований навчальний посібник складається з 20 модулів, кожен з яких є одиницею навчальної системи, покладеної в основу комплексу. Кожний модуль містить чотири блоки, спрямовані на роботу зі складними лексичними зворотами та специфічними граматичними конструкціями.

 

 

Історія економічних учень: Підручник: У 2 ч. - - Ч. 1 / За ред. В.Д. Базилевича. — 3-тє вид., випр. і доп. К.: Знання, 2006. — 582 с.

 Підручник містить цілісний і систематизований виклад широкої панорами наукових традицій та ідей з урахуванням новітніх досягнень у сфері історико-економічних досліджень, а також сучасних вимог до рівня економічної освіти. Кожна тема подається доступно, лаконічно, інформаційно насичено, із необхідними ілюстративними матеріалами.

 

Хірургія   (Факультетська):   Підручник /М.П. Захараш,   О.І. Пойда, М.Д. Кучер та ін. — К.: Медицина, 2006. — 656 с.

 У підручнику описано історію кафедри факультетської хірургії № 1 НМУ ім. О.О. Богомольця. Подано сучасні проблеми хірургії та її перспективи.

 

 

Оспіщев В.І., Близнюк О.П., Кривошей В.В. Міжнародні фінанси: Навч. посіб. — К.: Знання, 2006. — 335 с.

 

У навчальному посібнику розкриваються сутність та елементи системи міжнародних фінансів, світового фінансового ринку та його сегментів.
 

 

Энциклопедия массажа от А до Я / Пер. с итал. 3. Слободкиной. Х.: Книжный Клуб «Клуб Семейного Досуга», 2007. — 384 с.: ил.

 Полная энциклопедия, которая знакомит с важнейшими методами массажа.Шиацу, пальцевая терапия, лимфодренаж, рефлекторный массаж, самомассаж и массаж для детей, косметический и лечебный массажи практическое руководство, знакомящее с приемами и секретами не только западных, но и восточных традиций.
 

 

 

 

Шаповал M.I. Менеджмент якості: Підручник. — К.: Знання, 2006. — 471 с.

 

У підручнику висвітлюються найважливіші етапи розвитку, сучасний стан теорії та практики менеджменту якості. Особлива увага приділяється стандартам ISO 9000 (версія 2000 p.), системі забезпечення безпеки харчових продуктів НАССР, стандартам ISO 14000, ISO 19011, OHSAS 18000, управлінню якості на базі концепцій TQM, QS 9000, "шість сигм".
 

 

Агроекологія: Навч. посібник / О.Ф. Смаглій, А.Т. Кардашов, П.В. Литвак та ін. — К.: Вища освіта, 2006. — 671 с.: іл.

 

Узагальнено і систематизовано фактичний науково-практичний мате­ріал з агроекології. Висвітлено її завдання, методологію, вплив забруднен­ня повітря, води і ґрунту на людей, тварин та сільськогосподарські культу­ри.

 

 

 

Націоналізм: Антологія. / Упоряд. О. Проценко, В. Лісовий. - 2-ге вид. - К.: Смолоскип, 2006. - 684 с.

 Ця книжка є першою в Україні антологією, присвяченою проблемам нації та націоналізму. Видання здійснюється у рамках серії «Політичні ідеології». До збірника увійшли уривки з творів, окремі дослідження й статті провідних європейських мислителів і політичних діячів, а також дослідників націоналізму ХІХ-ХХІ століть.

 

 

Димань Т.М., Барановський М.М., Білявський Г.О. та ін. Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування: Навчальний посібник / За наук. ред. Т.М.Димань. - К.: Лібра, 2006. - 304с.

 У навчальному посібнику на сучасному науковому рівні викладено концептуальні та практичні аспекти екотрофології - нової для нашої країни науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Особливу увагу приділено екологічним проблемам харчування, розкрито санітарно- гігієнічне значення їжі. 

 

 

Сагайдак О. П. Дипломатичний протокол та етикет: Навч. посіб. — 2-ге вид., перероб. і доп. К.: Знання, 2006. — 380 с.

 У запропонованому посібнику розглянуто основні аспекти діяльності дипломатичних працівників. Висвітлено суть та історичні етапи становлення дипломатичного протоколу, детально охарактеризовано поняття дипломатичного корпусу.

 

Прохазка Людек. Вырезаем из овощей и фруктов / пер. с ческого яз. Пушкарь М. – Х.: Книжный Клуб «Клуб Семейного Досуга», 2006. – 119 с.: ил.

 

 

 

СІЧЕНЬ БЕРЕЗЕНЬ КВІТЕНЬ ТРАВЕНЬ ЧЕРВЕНЬ

 

ЛИПЕНЬ СЕРПЕНЬ ВЕРЕСЕНЬ ЖОВТЕНЬ ЛИСТОПАД

  ГРУДЕНЬ