"); newimg.document.close(); }
  
     Головна
 Про бібліотеку
 Адміністрація
 Нормативні документи
     Структурні підрозділи
     Календар заходів
 Читачеві
     On-line каталог
 On-line довідка
     Наші видання
     Подаровані книги
     Додаткові матеріали
     Віртуальні виставки
     Веб-проекти
     Гостьова книга
 Ресурси Інтернет
     Контактна форма

Наша адреса:
Україна, м. Вінниця,
21100, Соборна, 73
Тел. (0432) 32-20-34
Факс (0432) 35-23-94
E-Mail: inform@library.vinnitsa.com


Спонcори:







 Вінницькі Новини, №721  Понеділок, 10 грудня 2007  

Події

Припинене через аварію на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" газопостачання 20 населених пунктів у Вінницькій області відновлено

Газопостачання Липовецького й Погребищенського районів Вінницької області, припинене внаслідок аварії на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород", в 17:00 8 грудня було відновлено.

Про це сказано в повідомленні Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Зокрема, відновлене газопостачання 3 промислових підприємств, 73 бюджетних установ, 56 комунально-побутових підприємств і 20 населених пунктів у Липовецькому й Погребищенському районах.

Як повідомляло агентство, 6-8 грудня 20 населених пунктів залишалися без газопостачання через аварію на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" у Вінницькій області

Вибух з горінням стався 6 грудня о 19:10 на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" (діаметр труби 1420 мм, тиск 75 атмосфер, належить Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України") в Іллінецькому районі Вінницької області на відстані близько 2 км від села Тягун між компресорними станціями №36 і №37.

 


  

3 особи госпіталізовано через ДТП у Вінницькій області

3 особи госпіталізовано 9 грудня внаслідок дорожньо-транспортної пригоди у Вінницькій області.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба Державної автомобільної інспекції управління Міністерства внутрішніх справ у Вінницькій області.

Відповідно до повідомлення, 9 грудня близько 12:15 на автодорозі Стpий-Тернопіль-Кipовогpад-Знам''янка, на об''їзній дорозі Вінниці, водій автомобіля Mercedes-Benz С 180 не впорався з керуванням та зіткнувся з автомобілем Mercedes-Benz ML.

Внаслiдок ДТП, водiї обох автомобiлів та пасажиp автомобiля Mercedes-Benz С 180 з отpиманими тiлесними ушкодженнями були госпiталiзованi до Вінницької міської клінічної лікарні №2.

 

20 пожеж виникло

20 пожеж виникло за період з 3 по 10 грудня у Вінницькій області, під час яких 4 особи загинуло.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба управління міністерства з надзвичайних ситуацій та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи у Вінницькій області.

Всього на пожежах врятовано матеріальних цінностей на суму близько 720 тис. гривень.

Орієнтовні збитки від пожеж становлять 492,150 тис. гривень.

Вогнем знищено та пошкоджено 2 будівель та споруди, 2 одиниці автотракторної техніки.

Врятовано 4 будівлі та споруди.

По області зареєстровано 26 ДТП, в яких 3 особи загинуло та 25 отримали травми.

За період з початку року зареєстровано 1359 пожеж, під час яких загинуло 113 осіб.

Було проведено 145 розмінувань.

Виникло 107 надзвичайних подій на воді, під час яких загинуло 111 осіб й 7 осіб врятовано.

Зафіксовано 38 випадків вилучення ртуті, всього виявлено 40 кг речовини.

У Вінницькій області проживає близько 1,7 млн. чоловік.


 

Силові структури й судова влада

Вінницька міськрада просить міліцію й прокуратуру порушити справу за фактом незаконного привласнення комунальної будівлі Будинку побуту

Вінницька міська рада звернулася до правоохоронних органів із проханням порушити кримінальну справу за фактом незаконного привласнення вінницькою компанією "Діженю-плаза" комунальної будівлі Будинку побуту у Вінниці.

Таке рішення було прийнято на позачерговій сесії міськради в понеділок.

За словами заступника мера Вінниці Володимира Слишинського, представники "Діженю-плаза" уночі з 8 на 9 грудня за участі охоронної фірми "Укрдонюст" намагалися звести будівельні риштування, металевий паркан і згодом демонтувати вікна двох поверхів, привівши будинок у непридатний до експлуатації стан.

Надалі планувалося виселити із приміщення всіх орендарів нібито через необхідність проведення капремонту будинку.

Як стверджує Слишинський, фірма "Діженю-плаза" не може вважатися законним власником приміщення й вчиняти будь-які дії на його території, оскільки право власності на будинок компанія одержала незаконним шляхом.

Заступник мера повідомив, що раніше права на приватизацію зазначеного будинку в судовому порядку домагалося підприємство "Торговий дім", яке орендувало приміщення Будинку побуту в 1993 році на 25 років.

З його слів, всі судові рішення на користь підприємства, крім останнього, успішно були оскаржені владою.

У жовтні черговий позов "Торгового дому" Замостянський районний суд Вінниці розглянув без відома й участі представників міськради, передбачивши вступ у чинність права власності на приміщення за фактом надходження до держбюджету 5,5 млн. гривень.

Однак без сплати місту вартості будинку, "Торговий дім" продав його фірмі "Діженю-плаза", причому обидві фірми засновані однією особою.

Після реєстрації зміни власника в БТІ, "Діженю-плаза" віддала будинок в заставу під банківський кредит на суму близько 5 млн. гривень, переуклавши згодом договори іпотеки з більш ніж 20 приватними особами.

За словами заступника мера, у результаті територіальній громаді Вінниці завдано матеріальні збитки в особливо великих розмірах - 5,5 млн. гривень.

У Вінниці проживає близько 0,4 млн. чоловік.

 


 

 

АПК

Аграрний фонд закупив 370 тис. тонн зерна

Аграрний фонд, станом на 7 грудня, закупив 370 тис. тонн продовольчого зерна врожаю 2007 року в рамках формування державного продовольчого резерву.

Про це сказано в повідомленні департаменту розвитку аграрних ринків Міністерства аграрної політики, текст якого мають Українські Новини.

Відповідно до повідомлення, Аграрний фонд закупив 370 тис. тонн зерна, що з перехідними залишками становить 61% від потреби й на 126 тис. тонн перевищує рівень закупівель минулого року.

Аграрний фонд закуповує пшеницю 3 класу за ціною 1 378 гривень/тонна, жито 3 класу - 1 070 гривень/тонна.

Зараз Мінагрополитики здійснює щоденний моніторинг забезпечення формування державних ресурсів зерна й незнижуваних запасів регіональних потреб продовольчого зерна в обсязі тримісячної потреби.

Як повідомляло агентство, Міністерство аграрної політики прогнозує, що Аграрний фонд зможе сформувати продовольчий резерв зерна врожаю 2007 року в обсязі 450 тис. тонн.

Станом на 14 листопада Аграрний фонд закупив 256 тис. тонн зерна.

Аграрний фонд планує закупити 580 тис. тонн зерна врожаю-2007.

 


  

Торгівля

У листопаді ціни на соняшникову олію у Вінницькій області знизилися на 0,5% до 9,33 гривні/літр

У листопаді ціни на соняшникову олію в магазинах Вінницької області знизилися на 0,5% до 9,33 гривні/літр порівняно з жовтнем.

Про це Українським Новинам повідомила Державна інспекція з контролю за цінами.

За даними Державної інспекції з контролю за цінами, найдорожче соняшникова олія в листопаді продавалася в Криму - 9,67 гривні/літр; мінімальні ціни на соняшникову олію в листопаді зафіксовані в Миколаївській області - 8,68 гривні/літр.

 


  

У листопаді ціни на манну крупу у Вінницькій області підвищилися на 1,1% до 2,82 гривні/кг

У листопаді ціни на манну крупу в роздрібній торговельній мережі Вінницької області підвищилися на 1,1% до 2,82 гривні/кг порівняно з жовтнем.

Про це Українським Новинам повідомила Державна інспекція з контролю за цінами.

За даними Державної інспекції з контролю за цінами, максимальні ціни на манку в листопаді було зафіксовано в магазинах Києва - 3,41 гривні/кг, мінімальні - у магазинах Миколаївської області - 2,61 гривні/кг.

 


 

У листопаді ціни на яловичину у Вінницькій області знизилися на 1,4% до 21,29 гривні/кг

У листопаді ціни на яловичину (велика рогата худоба) на ринках Вінницької області знизилися на 1,4% до 21,29 гривні/кг порівняно з жовтнем.

Про це Українським Новинам повідомила Державна інспекція з контролю за цінами.

За даними Державної інспекції з контролю за цінами, максимальна ціна на яловичину в листопаді зафіксована на ринках Києва - 26,92 гривні/кг.

Мінімальна ціна на яловичину зафіксована на ринках Миколаївської області - 19,00 гривні/кг.

 


 

Макроекономіка

Січень-вересень промислові підприємства Вінницької області закінчили з прибутком 225,3 млн. гривень

Січень-вересень промислові підприємства Вінницької області закінчили з прибутком 225,3 млн. гривень.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління статистики у Вінницькій області.

Згідно повідомлення, при цьому 65,5% промпідприємств за січень-вересень отримали 459,9 млн. гривень прибутку, 34,5% - 234,6 млн. гривень збитку.

Найсуттєвіший вплив на формування фінансового результату підприємств області зумовила прибуткова діяльність промисловості, підприємства якої у січні-вересні отримали 149,7 млн.гривень прибутку (прибутково спрацювали підприємства на суму 295,4 млн. гривень).

Сільськогосподарські, мисливські та лісові підприємства отримали прибуток на суму 4,5 млн. гривень, будівельні підприємства - 25,4 млн. гривень.

Серед підприємств непромислових видів економічної діяльності також з прибутками спрацювали підприємства, які займаються: оптовою та роздрібною торгівлею; транспортом та зв''язком; підприємства, що займаються операціями з нерухомим майном, орендою, інжинірингом та наданням послуг підприємствам; підприємства охорони здоров''я та соціальної допомоги; освіти тощо.

Як повідомляло агентство, у січні-вересні промислові підприємства Вінницької області збільшили виробництво у порівняльних цінах на 10,69% або 0,581 млрд. гривень порівняно з аналогічним періодом 2006 року до 6,012 млрд. гривень.

1 півріччя промислові підприємства Вінницької області закінчили з прибутком 112,033 млн. гривень, при цьому 60,2% промпідприємств за січень-червень отримали 187,62 млн. гривень прибутку, 39,8% - 75,587 млн. гривень збитку.

2006 рік промислові підприємства Вінницької області закінчили з прибутком 567,99 млн. гривень, збільшивш виробництво у порівняльних цінах на 5,97% або 0,460 млрд. гривень порівняно з 2005 роком до 8,161 млрд. гривень.

У Вінницькій області діє близько 1,2 тис промислових підприємств.

 


 

 

У січні-жовтні кількість працевлаштованих громадян у Вінницькій області склала 42,2 тис. осіб

У січні-жовтні 2007 року кількість працевлаштованих безробітних громадян у Вінницькій області склала 42,235 тис. осіб, що на 0,1% або 0,042 тис. осіб більше, ніж за аналогічний період 2006 року.

Про це Українським Новинам повідомив директор Вінницького обласного центру зайнятості В''ячеслав Гаврилюк.

За його даними, на додаткові робочі місця, створені роботодавцями за сприяння дотацій з коштів Фонду загальнообов''язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, у січні-жовтні було працевлаштовано 2,2 тис. осіб.

Кількість безробітних, які започаткували власний бізнес після отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю, склала 1,2 тис. осіб.

Рівень працевлаштування безробітних громадян Вінницької області у січні-червні підвищився на 5,2% порівяно з аналогічним періодом 2006 року до 48,6%.

Найвищий рівень працевлаштування спостерігався у Липовецькому районі - 59,2%, найнижчий у Чернівецькому - 28,6%.

У січні-жовтні було забезпечено тимчасову трудову діяльність 21,9 тис. безробітних на оплачуваних громадських роботах, що на 9,4% або 2,272 тис. осіб менше, ніж за аналогічний період 2006 року.

У січні-жовтні 2007 року з метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, на професійне навчання було направлено 8,7 тис. осіб, що на 10,13% або 0,8 тис. осіб більше, ніж за аналогічний період 2006 року.

Станом на 1 листопада рівень зареєстрованого безробіття у Вінницькій області знизився на 0,1% порівняно з 1 жовтня 2007 року й становив 2,3%.

Станом на 1 листопада кількість громадян Вінницької області, які мали статус безробітного складала 22,124 тис. осіб, що на 15,87% або 4,173 тис. осіб менше, ніж на 1 листопада 2006 року.

Станом на 1 листопада 2007 року в порівняні зі станом на 1 жовтня кількість безробітних громадян Вінницької області зменшилася на 5,2% або 1,214 тис. осіб.

Станом на 1 листопада рівень зареєстрованого безробіття у Вінниці становив 1,4%.

Станом на 1 листопада кількість жителів Вінниці, які мали статус безробітного складала 3,500 тис. осіб, що становить91,6% від рівня аналогічного періоду 2006 року.

Станом на 1 листопада 2007 року в порівняні зі станом на 1 жовтня кількість безробітних жителів Вінниці зменшилася на 2,5% або 0,090тис. осіб.

Станом на 1 листопада рівень зареєстрованого безробіття громадян Вінницької області, які проживають у міській місцевості залишився на рівні 1 жовтня 2007 року - 1,8%.

Станом на 1 листопада рівень зареєстрованого безробіття громадян Вінницької області, які проживають у сільській місцевості знизився на 0,2% порівняно з 1 червня 2007 року й становив 2,8%.

Станом на 1 листопада 2007 року кількість вільних місць робочих місць становила 4 тис. вакансій, що на 9,3% або 0,410 тис. вакансій менше,ніж на 1 жовтня 2007 року.

Кількість претендентів на 1 вакансію дорівнює 6 особам.

Серед безробітних громадян Вінницької області, які шукали роботучерез державну службу зайнятості, 40% раніше займали посади робітників, 29,8% - службовців, 30,2% становлять особи без професії або такі, що займали місця, які не потребують спеціальної підготовки.

Сума матеріального забезпечення, сплаченого безробітним з коштів Фонду загальнообов''язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у жовтні становила 6,3 млн. гривень

Середньооблікова кількість безробітних Вінницької області, які отримали допомогу по безробіттю, становила 20,9 тис. осіб.

Середній розмір допомоги по безробіттю у Вінницькій області становив 302,68 гривень, що дорівнює 65,8% встановленому на цей період мінімальної заробітної плати - 460 гривень.

Як повідомляло агентство, у січні-червні 2007 року кількість працевлаштованих безробітних громадян у Вінницькій області склала 26,6 тис. осіб, що на 1,5% або 0,405 тис. осіб більше, ніж за аналогічний період 2006 року.

У січні-червні 2007 року з метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, на професійне навчання було направлено 6,6 тис. осіб, що на 13,79% або 0,8 тис. осіб більше, ніж за аналогічний період 2006 року.

У січні-червні було забезпечено тимчасову трудову діяльність 13,9 тис. безробітних на оплачуваних громадських роботах, що на 12,1% або 1,913 тис. осіб менше, ніж за аналогічний період 2006 року.

Станом на 1 липня рівень зареєстрованого безробіття у Вінницькій області знизився на 0,5% порівняно з 1 червня 2007 року й становив 2,9%.

У Вінницькій області проживає близько 1,7 млн. чоловік.

Українські Новини Вінницьке регіональне представництво http://www.ukranews.com

 

 
Copyright © ОУНБ ім. К.А.Тімірязєва 1998-2007
Дизайн:Березюк Сергій
Програмування:Мачушенко Дмитро