Архів новин

<< На головну





22.10 У Кельтів є два головних свята, які розділяють рік - це Бельтайн (з нього починається Великий День) і Самайн, Велика Ніч, коли між двома світами - нашим і світом духів - стираються межі, коли не зрозуміло хто перед тобою - привид чи жива людина...
Київський фольк-гурт "Рун" запрошує вас на Кельтський Самайн! Пориньте у таємниці кельтського свята, відчуйте на собі зміни дня і ночі! І нехай нові мелодії віднесуть вас у стародавні чарівні часи!
Ми підготували акустичний концерт з абсолютно новою програмою, в тому числі прозвучать композиції, створені спеціально з нагоди Самайну. Концерт відбудеться 26 жовтня у залі Київської міської спілки композиторів (вул. Пушкінська, 32). Початок о 19.00. Ціна вхідного квитка - 30 грн.
4.09 Відпустки закінчилися, в четвер 6.09 як завжди в О'Брайансі, в пабі Beerloga - УВАГА - поки не граємо
17.07 У четвер 19 липня о 19.00 слухайте інтерв'ю з Rún в прямому ефірі Радіо Рокс (103,6 FM). Повтор в неділю 22.07 о 10 ранку
3.06 Збулася блакитна мрія - Наш Дельфін ВЖЕ В ІРЛАНДІЇ!!! І буде там перебувати ще принаймні 2 місяці. Зате після 1,5-місячної відпустки до гурту повернулася Оля, і "Рун" розпочинає активну підготовку до виступу на цьогорічних Шешорах >>
4.06 10 червня в недiлю Rún в "Бочцi" на Петрiвцi
11.05 Нагадуємо, що 2 червня Київ святкує День Європи >> Цього року на Дні Європи гостинно розкриє свої двері вже всім рідне Європейське містечко у складі п’ятдесяти павільйонів, де ви зможете більше дізнатися про країни Європи, посмакувати традиційні страви з усіх куточків континенту, відвідати дві школи іноземних мов, два павільйони громадських дебатів, повболівати на турнірі з міні-футболу, а ввечері послухати рок-концерт! Гурт "Рун" вже традиційно буде презентувати музичну культуру Ірландії з 10 до 16 години біля стенду Республіки Ірландія, тут же можна буде випити пінту справжнього ірландського Гіннеса (або Кілкенні, на Ваш смак). Місце проведення свята - Контрактова площа Києва
28.04 Дуже шкода тих, хто не захотів чи не зміг побувати на I-му міжнародному фестивалі ірландського танцю "Celtic Fire 2007", що відбувся вчора у Києві в концертному залі Будинку офіцерів! Близько десятка танцювальних колективів з різних міст України, Росії та Грузії показали свої цікаві програми і довели, що професійно танцювати як "м'які танці", так і степ вміють не тільки ірландці. Не обійшлося і без нашої участі, особливо захопливо було аккомпонувати під фінальний гала-танець всіх учасників. Ще раз дякуємо студії ірландського танцю Firedance та рекламно-продюсерському центру "Інтермедія" за організацію цього свята! А наразі запрошуємо всіх охочих на кельтське весняне свято Бельтайн, що відбудеться 30 квітня в пабі Beerлога (вул. Пестеля 11, р-н метро "Вокзальна"). Ціни на вхід та програму свята уточнуйте у менеджерів пабу за тел. (044)594-13-86
27 КВІТНЯ - I-й Міжнародний Фестиваль Ірландського Танцю в Києві!!!

26.04 Наш останній альбом Over The Border тепер можна придбати в інтернет-магазині www.umka.com.ua
10.04 Увага! Невідома Ірландія, або один вечір по той бік Європи у книгарні-кав’ярні „БАБУЇН” (вул. Б.Хмельницького, 39) 16 квітня 2007 року о 17.00. Ірландська міфологія, історія, поезія, традиційні музика і танці. Докладніше про акцію читайте тут >> Запрошуємо долучатися!
28.03 Наші фото з Дня Св. Патріка від Муні лежать тут і тут
26.03 Їдемо підкорювати Захід! Поки що український...:) 14 квітня виступаємо у найвідомішому тернопільському арт-клубі "Шинок"
23.03 27 березня ми з'явимся в арт-клубі "44" (Хрещатик, 44). Початок о 22.00
7.03 День Св. Патріка невпинно насувається... 18 березня запрошуємо всіх відзначити це інтернаціональне свято з нами в "Бочці" на Петрівці. Старт о 21.00. Вхід 20 грн. Не забудьте одягтися в зелене!

23.02 Від'їжджаємо в турне! Завтра і післязавтра - Москва, шотландський бал і концерт з Мелдіс, а у вівторок і середу - Мінськ, концерт і кейлі-вечірка з Ceilidh Ceol. Розклад в афіші >>
21.02 завтра (22 лютого) о 21-й граємо в О'Брайенсі
20.02 З сумом повідомляємо, що концерт в Санкт-Петербурзі, що мав відбутися 2 березня, скасовано, а клуб "Орландіна" віднині носить ім'я Найганебнішого Клубу на Постсовєтському Просторі. Про наш там концерт було домовлено місяць тому, а після того адміністрація клубу дозволила собі запросити на той же день і час інший гурт, і навіть не повважала за доцільне нас про це повідомити..... Стидно, товаріщі!
18.02 Під тиском з боку адміністрації клубу "Бочка хмільна" ми змушені підняти ціну квитка на наш сьогоднішній концерт. Нова ціна - 25 грн. Просимо вибачення за незручності.
14.02 В неділю в новій "Бочці хмільній" на Б. Хмельницького 3Б/1 презентуємо нову програму шотландської музики разом з новим учасником "Рун" Сергієм Каденком (гратиме на кляпі. Ура! В гурті "Рун" таки з'явилося ф-но!!!). + Шотландські танці від Лугнасад. Початок о 21-нуль-нуль. 20 гривнів.

9.02 Фотки з нашого ювілею від kite-sc
1.02 УВАГА! 4 лютого, в неділю, дає єдиний концерт відомий виконавець на кельтській арфі Олег Сухарь (м. Кишинеу). Концерт відбудеться в музеї Лесі Українки (вул. Саксаганського 97). Початок о 19.00. Вхід - 20 грн, з флаєром - 10 грн. Флаєром є вхідний квиток на наш суботній Ювілений Концерт!
29.01 1-го лютого виступаємо в клубі "Вензель" (вул. В. Васильківська 66, Т. 287-2520) в рамках World Music Party. Початок о 20.00. А 31-го - всі в Лавру (музей етнографії та народної культури) на концерт спільного проекту гуртів Musica Radicum (Санкт-Петербург) та Бурдон (Львів)!!! Strongly recommended!!!

Гурту Rún - 5 років!!!

Ось ми і дожили до свого першого ювілею! Багато води збігло з тих пір... багато всього змінилось... але ми завжди будемо пам'ятати той незабутній час, коли все починалося. У зв'язку з цією знаменною подією ми збираємо всіх друзів, в тому числі і колишніх учасників "Рун", щоб заграти всезагальний грандіозний концерт! В концерті композиції з стародавнього та сучасного репертуару "Рун" у виконанні колишніх і теперішніх учасників, демонстрація архівних фото- і відеоматеріалів, а також інші сюрпризи. Очікується участь у концерті і спеціальних почесних гостей. У наш День Народження двері відчинені для всіх! Адже ювілеї трапляються не кожного дня...:)
Урочистості відбудуться: 3 лютого о 19.00, в залі Спілки композиторів України (вул. Пушкінська 32). Вхід 15 грн.

І СПЕЦІАЛЬНО ДО ЦІЄЇ ПОДІЇ:

Ілюстрована історія гурту Rún, підготована Наталею Яковенко (Джейн);

Помилуйтеся нашою Галереєю Слави Колишніх Учасників Rún;

і, нарешті, цілковитий ексклюзив - композиції Rún з легендарного невиданого "Львівського" альбому 2002 року:

Bouree/Pigtown Reel/Sleepy Maggie
Аер, чия назва поринула в Лету... Зідраний з гурту "Деанта" і чудово заграний Ірою Абашиною і Миколою Івановим на двох смичках
Sleabh Russell/Paddy O'Raferty - до сих пір граємо...:)
Всім відома, і така вразлива Eleanor Plunkett...
Ну і просто дахозривний забійний сет - Star of the County Down/Drowsy Maggie
29.12 ...У ранніх кельтів ялина вважалася домівкою лісового духа, що вимагав кривавих жертв - внутрішніх органів людей і тварин, які друїди регулярно розвішували на гілках дерева. Коли зміцніла християнська церква заборонила жертвоприношення, народи Європи замінили внутрішні органи кульками з дерева, що в подальшому стали скляними, а кишки - тряпчаними та паперовими ланцюжками... (далі - ще жахливіше, поцуплено з irish_ua)
Від усього серця бажаємо усім щасливого Нового Року! І нехай Старець Півночі ніколи вам не являється, а у новому році чекатимуть лише радість, щастя, добробут та хороша музика!

З НОВИМ РОКОМ ТА РІЗДВОМ!


12.12 - VIKING'S HAPPY BIRTHDAY!!!
Приймаємо поздоровлення:)





21.11 Фотографії з концерту в Лаврі від samuel_smith
20.11 Приїзд, арфа, струни, звуки, зігрування, Dm, G, Em..., Лавра, концерт, storytelling, технічні негаразди, хороший настрій, музейні тьоті, таксі, антонівка, глінтвейн, на добраніч, прогулянка містом, сейшен, єдинороги і королі, it's not a bug - it's a feature, Knockin' on Heaven's Door, тупотіння ніг і плескіт долонь, таксі, Carolans Irish Cream, ірландські страви, сміх, подарунки, до зустрічі... Мелдіс, ми тебе любимо!
15.11 Ще купка класних фоток з "Бочки" від jackzelenkin
13.11 Трохи фоток (samuel_smith) з вчорашнього концерту в "Бочці" - презентації нашого нового альбому Over the Border (так-так-так! Він таки вийшов, якщо ще хто не в курсі). Далі буде! А ще на сайті нарешті опубліковано вірші англомовних ірландських поетів у перекладі нашого Дельфіна! Респект!
13.11 - НАСТЯ'S HAPPY BIRTHDAY!!!
Сьогодні народилася наша Радість і Натхнення:)







15.11 Ще купка класних фоток з "Бочки" від jackzelenkin
13.11 Трохи фоток (samuel_smith) з вчорашнього концерту в "Бочці" - презентації нашого нового альбому Over the Border (так-так-так! Він таки вийшов, якщо ще хто не в курсі). Далі буде! А ще на сайті нарешті опубліковано вірші англомовних ірландських поетів у перекладі нашого Дельфіна! Респект!
13.11 - НАСТЯ'S HAPPY BIRTHDAY!!!
Сьогодні народилася наша Радість і Натхнення:)







11.10 Мали сьогодні чудовий концерт! Ще раз дякуємо всім, хто прийшов, а також ОСОБЛИВА ПОДЯКА адміністрації музею М. Старицького за дуже теплий прийом. І окрема подяка чудовому музиканту Александру Журо з пітерського середньовічного гурту Musica Radicum за прекрасні звуки арфи, якими ми мали задоволення сьогодні насолоджуватися:) А збірна Шотландії все-таки програла нашим... Scotland the Brave не допоміг!:)))
7.11 Хто ще не бачив оновлену афішу - погляньте:)
7.11 Соціологічне опитування щодо сценічних костюмів для гурту "Рун" закінчено! Результати наведені нижче. Дякуємо всім, хто взяв участь!
Какие сценические костюмы вы хотели бы видеть на учасниках Рун?
40% - к черту костюмы, и джинсы сойдут;
23% - традиционные, но чтобы каждый из музыкантов был одет в костюм какой-то одной кельтской провинции: Ирландии, Шотландии, Бретани...;
20% - эльфийско-фентэзийные;
17% - другое
Проголосовали 30 человек
3.10 У безмежній світовій павутині з'явилися наші фотки з виступу у московському клубі "Вермель". Окрім того, в середу 11 жовтня виступаємо в Києві >>
26.09 От ми і повернулися з наших невеличких гастролей... з найтеплішими враженнями у серці:)) Щиро дякуємо новим та старим друзям з Москви та Мінська, які нас так тепло приймали та дарували незабутні миті. Ми вас любимо! Фотозвіт дивіться в оновленій фотогалереї >> Pardon, може не працювати в Opera 9.1 :(
26.06 Нові поновлення в афiшi >>
14.06 Виступаємо на "Країнi Мрiй" з британськими музикантами - подробицi у афiшi >>
02.06 Поновлення на сайті - тепер можна почитати про наші інструменти >>
01.06 Запущено лічильник відвідувань (знизу зліва:). 10 червня граємо в "Бочці"
21.05, 1:38 AM Ну просто фантастичний день був!..Хоча було й спекотно, але дуже приємно було пограти для такої великої кількості чудових людей! Велика подяка Почесному Консульству Ірландії в Україні за організацію нашого сьогоднішнього (себто вже вчорашнього) open air сейшну, Олегові Буту за звук, та Shannon River'у та Лугнасаду як завше!
...Наразі дуже порадувало "Євробачення" ("Монстробачення"?)...Нарешті як учасники, так і слухачі достойно відзначили конкурс, що давно себе віджив...А це означає, що більшість людей Європи при здоровому глузді та доброму гуморі, що не може не тішити. Hard Rock Alliluia!!!
18.05. Велика подяка всім, хто пише в гостьову книгу. Особливо за відгуки москвичів і пітерців, що особливо приємно. Від таких слів стає так тепло на душі і зростає впевненість у тому, що "якщо зірки запалюють, значить це комусь потрібно" (мається на увазі наша творчість:))
18.05. В суботу 20 травня на Київському Хрещатику святкуватиметься День Європи-2006! Гурт Rún представлятиме ірландську традиційну музичну культуру - шукайте Ірландію в Європейському містечку! Приєднуйтеся з 10.00 до 16.00

05.05. Після довгої перерви з об'єктивно-суб'єктивних причин (відхідняк після Св. Патріка:)) повертаємося до публічного сповіщення. Rún їде на невеличку гастроль до Санкт-Петербурга і Москви, а перед тим ще матиме один концерт в Києві. Подробиці в афіші
19.03. Можете нас вітати!!!:) Наш інструментарій поповнився ще одним інструментом, що має пряме відношення до нащадків стародавніх кельтів - галісійською волинкою гайтою, і то не однією, а одразу двома! Отже, гурт Rún береться за реалізацію давно омріяного проекту - програми галісійської музики, яку сподіваємося в недалекому майбутньому презентувати
18.03. Уффф... Здається, вечірка вдалася:)) Дорогі люди, у кого є хороші фотки з St. Patrick's Party, будь-ласка, висилайте нам. Ще раз велика подяка Shannon River'ам за підтримку
17 березня - День Св. Патріка

Всіх запрошуємо на вечірку!

У День Св. Патріка кожен зобов'язаний:
  • випити якомога більше пива
  • навчитися танцювати ірландську джигу
  • досхочу наслухатися справжньої ірландської музики
Виконати свій обов'язок всі зможуть на нашій вечірці у клубі "Бочка"! Старт о 21.30. Обережно! - того, хто не матиме на собі зеленого одягу, всі мають право ущипнути (ірл. традиція):))
06.03. - а весна, схоже, не збирається наставати... Незабаром нові концерти в Києві >>
22.02. 23 лютого Rún трохи пограє для киян >> Всіх щиро запрошуємо!
15.02. Сьогодні гурт Rún прослухався в клубі "Бочка". Тепер раз на місяць будемо там грати
08.02. Щиро вітаємо себе і всіх із знаменною подією - переїздом нашого сайту на терена українського хостингу! Тепер маємо красиве ім'я та вищу швидкість! Зверніть увагу, що змінилася також і адреса електронної пошти гурту Rún - тепер це group@run.in.ua. З міркувань недоцільності (чи доцільності?:) відключено форум, а тепер замість нього є більш корисна сторінка з інформацією для організаторів, промоутерів та преси. Також зліва до Ваших послуг форма для підписки на розсилку анонсів від Rún - також корисна річ для тих, хто боїться пропустити концерт улюбленого гурту:)). Отже, насолоджуйтеся! Щиро Ваша, адмін Оля:)))
01.02. От і настав останній місяць зими, принаймні календарної... А хазяїн шалика на зв'язок не виходить...Отже, шалик переходить у власність гурту Rún у якості подарунка від прихильників:)) За пару днів переїжджаємо на терена українського провайдингу. Тепер все працюватиме швидше - даю слово адміна :)
30.01. Запроваджується розсилка для тих, хто бажає отримувати анонси про наші імпрези на свій і-мейл. Всі, хто бажає підписатися, надсилайте і-мейл на нашу адресу run-folk-band@narod.ru з темою Розсилка і будьте впевнені, що не пропустите наш висуп:)
28.01. Вчора після нашого концерту на Софіївській хтось забув файний теплий смугастий шалик (ось його фото)! Ми будемо раді повернути цей шалик власнику:)) Вірогідно, що він належить хлопцеві на ім'я Сем. Отже, Семе, я чекаю на твій імейл:))
22.01. Всіх запрошуємо на наш концерт, який відбудеться в п'ятницю 27 січня. Детальніше у розділі афіша
28.12. Відкрито розділ статті! Тут ви зможете докладніше дізнатися про нас, про ірландську та іншу кельтську музику та про автентичні музичні інструменти. Ласкаво запрошуємо!
23.12. Обіцяний детальний звіт з фотографіями про Оліну подорож на Копенгагенський Ірландський Фестиваль та "Кельтську Ніч" в Лівардені, Нідерланди вже на сайті >>
21.12. Додано фотографії з концертів у Харкові та Вінниці, а також сторінку для преси
15.12. Rún незабаром знову в Харкові! 8 січня граємо в "Агаті"
14.12. Щиро вітаємо Почесну учасницю гурту Rún Наталку Яковенко (також відому широкій громадськості як Джейн) з успішним захистом кандидатської дисертації та здобуттям вченого ступеню кандидата біологічних наук! Раніше Джейн брала участь в "Рун" як музикант, зараз же вона добровільно виконує обов'язки рунівського "позаштатного" менеджера-продюсера-організатора. Взагалі, всі колишні учасники "Рун" - особистості яскраві і багато в чому знамениті, і про них слід сказати окремо. Скоро ми це зробимо на сторінках нашого сайту
12.12. А у нас сьогодні свято - День народження Вікінга! Гурт "Рун" щиро вітає свого незамінного учасника і бажає, щоб у нього завжди була можливість реалізовувати свій величезний творчий потенціал, адже у цьому і є людське щастя, здоров'я та все те найкраще, чого зазвичай бажають! Nár laga Dia do lámh!:))
07.12. У фотогалереї з'явилися фотки! А саме: з концерту Rún в Києво-Могилянській академії, з Дня Св. Патріка та з фестивалю Шешори
06.12. Ми будемо Вам вдячні, якщо Ви розмістите у себе на сайті наші баннери
07.12. У фотогалереї з'явилися фотки! А саме: з концерту Rún в Києво-Могилянській академії, з Дня Св. Патріка та з фестивалю Шешори
06.12. Ми будемо Вам вдячні, якщо Ви розмістите у себе на сайті наші баннери
06.12. Для русскоязычных посетителей теперь работает русская версия сайта! Нажимайте на "рус" в верхнем меню страницы
04.12. Нарешті повернулася з закордонних подорожей Оля, де вона відвідала ірландський фестиваль в Копенгагені та "Кельтську ніч" в Лівардені, Нідерланди. Дуже багато вражень якими хочеться поділитися, тому чекайте детального звіту з фотографіями - скоро буде! Також днями плануємо розмістити російськомовну версію нашого сайту
19.11. Ми їдемо до міста Вiнницi. Запрошуємо на наш концерт, що відбудеться в арт-клубi "Зелений контрабас" Хмельницьке шосе, дiм №? у вiвторок 22 листопада. Початок о 19.30
02.11. Сьогодні о 21:00 відбудеться виступ нашого гурту на радіо "Київ" 98.0 FM у передачі "Варган", присвячений давньому кельтському святу Самайну
27.10. Наразі йдуть перемовини щодо організації наших концертів у Москві. Схоже, треба поспішати зі створенням російськомовної версії нашого сайту:) І англомовної також:))


24.10. Ми їдемо до славетного міста Харкова! Всіх харків'ян запрошуємо на наш концерт, що відбудеться в суботу 29 жовтня в клубі "Агата". Початок о 19.00

22.10. Нарешті ми відкрили наш сайт! Всіх ласкаво запрошуємо! Щоправда, деякі лінки ще не працюють, але скоро ми все виправимо. Вже зараз ви можете завітати на наш форум та залишити повідомлення в гостьовій книзі
© Rún 2005 | Всі права застережено