Рус      Eng 
Главная
Знакомьтесь ближе
Гражданская позиция
Прямая речь
Дайджест
Проекты
Обратная связь
Фотоархив
Аудио/Видео




поиск на сайте









Прямая речь


Также в разделе:

Віктор Янукович: Партія регіонів переходить в опозицію. Ми будемо працювати конструктивно, але ми ніколи не дозволимо йти шляхом популізму, не дозволимо руйнувати економіку, яка побудована мільйонами українців



Николай Азаров: Оранжевые обречены на диалог с регионами!



Николай Азаров: «На чемоданах мы не сидим, а работаем в нормальном режиме»



Виступ Прем'єр-міністра України В. Ф. Януковича на 8-му позачерговому з'їзді суддів України



Виктор Янукович: Перспектив у них нет и не может быть





Віктор Янукович: Партія регіонів переходить в опозицію. Ми будемо працювати конструктивно, але ми ніколи не дозволимо йти шляхом популізму, не дозволимо руйнувати економіку, яка побудована мільйонами українців




18.12.2007, 14:54

вернуться в раздел

Виступ виконуючого обов‘язки Прем‘єр-міністра України Віктора Януковича у Верховній Раді України.

Шановні співвітчизники, шановні народні депутати!

Відбувається конституційна процедура: нарешті обраний Прем‘єр-міністр України і, сподіваюсь, що буде обраний уряд. Український народ отримав можливість побачити, як відповідально цей уряд буде працювати, як він буде виконувати свої обов‘язки.

Я як народний депутат і людина, яка двічі була у кріслі Глави Уряду, хочу побажати і прем‘єр-міністру і новому уряду, щоб цей уряд зробив для країни добру справу: підняв економіку і підвищив рівень життя людей.

Сьогодні відбулась подія, яка, на мій погляд, поглибить політичну нестабільність і сприятиме конфронтаційним процесам у суспільстві, матиме вкрай негативний вплив на темпи соціально-економічного розвитку.

Бо ми з вами добре розуміємо, що наслідки, які ми маємо зараз від тієї політичної дестабілізації, яка була весь час, треба буде долати команді, яка була ініціатором цієї дестабілізації.

Тому я хочу побажати, щоб нова урядова команда виправила свої негативні наслідки. Але я хочу сказати, що помаранчева команда, яка зараз знову прийшла до влади, бере на себе відповідальність за розвиток країни.

Як це було у 2005 році, ми з вами всі добре пам‘ятаємо. І добре пам‘ятаємо, чим це все закінчилось. Я бажаю, щоб у нового уряду зараз закінчилось краще.

Тоді помаранчеві також казали багато. Ми чули ці популістські заклики, як кажуть, під мелодії переслідувань своїх опонентів. Ми добре пам‘ятаємо, як помаранчева команда розвалила економіку, як вона затіяла переділ власності, як розпочала реприватизацію, як зруйнувала довіру інвесторів і заплямувала себе корупцією та кумівством.

Ми побачили, як за рік скоротився рівень зростання економіки майже на 10 відсотків. Ціни були підняті на все, що завгодно. Тому я про це кажу з жалем, але знову наступає епоха нових випробувань для нашої країни – епоха випробувань кризами, політичними інтригами та сварами, я, перш за все, вважаю, всередині помаранчевої команди. Важко буде утримати єдність при 226 депутатах. Народ України має знати, що, на превеликій жаль, громадяни не зможуть розраховувати на покращення життя. Адже щедрі обіцянки, якими його обдарували нинішні коаліціанти-227, не будуть виконані ніколи. Я в цьому переконаний. Тому що ці обіцянки давались зовсім не для того, щоб знизити податки чи виплатити витрачені заощадження, збільшити зарплату та пенсії, чи скасувати призов до армії. Щедрі обіцянки були потрібні лише для того, щоб прийти до влади за будь-яку ціну.

Ці вибори практично не змінили співвідношення сил в Україні і в Парламенті. Бо перевага, яка сьогодні є в Парламенті, вона абсолютно недостатня для ефективної роботи парламентської більшості.

І дострокові вибори лише дестабілізували роботу Верховної Ради України і уряду. Вони визначили політичну доцільність вищою за закон, відкрили шлюзи безоглядному популізму та демагогії. І, як ми бачимо сьогодні, ці вибори зробили найжахливіше: вони породили лихо. Це лихо – зростання цін на продовольчі товари, на енергоносії, це погіршення авторитету України на світовій арені. Дострокові вибори ще раз продемонстрували: Україна і надалі залишається майданчиком для геополітичних експериментів щодо відпрацювання чергових технологій.

І, на жаль, Україна не є самостійним гравцем на міжнародній арені. В умовах глобальних викликів сучасності, коли політичні еліти інших народів об‘єднуються, помаранчеві сили знову продемонстрували егоїзм та безвідповідальність. Не бажаючи рахуватися з реаліями, помаранчеві намагаються переконати український народ, що ігнорування волевиявлення практично половини України – це нібито турбота про політичну та економічну стабільність у державі. Але самі помаранчеві – і я на цьому наголошую – несуть відповідальність за руйнацію стабільності у державі, яку Україна отримала у 2006 році після виборів.

Тоді ми отримали економіку у руїнах, залишених цією ж командою. За наступний рік нам вдалося стабілізувати економіку та соціально-політичну ситуацію, відновити найкращі у Європі темпи економічного зростання, підвищити заробітні плати і пенсії. Коли помаранчева команда злякалася наших успіхів, вона вдалася до дестабілізації ситуації. Не можна сміятись над всім народом, прийде час – народ своє слово скаже. Тому заради повернення до влади ця команда штучно створила політичну кризу і за рахунок добробуту українського народу розпочала нав‘язувати країні дострокові вибори.

Партія регіонів і її союзники погодилися брати участь у цій виборчий кампанії тоді, коли зрозуміли, що помаранчеву команду в її авантюрі та бажанні прийти до влади за будь-яку ціну не спинить ніщо. Вони навіть зможуть піти на кровопролиття, на громадянський конфлікт. Всі ми добре пам‘ятаємо, як до Києва підтягували внутрішні війська. Ми погодилися на дострокові вибори з єдиною метою – не допустити громадянської війни. І на цих виборах Партія регіонів виступила категорично проти прояву радикалізму, соціального популізму і нетерпимості. Наша позиція знайшла найбільшу підтримку серед громадян України. Тому я хочу закінчити свій виступ таким словами:

Безумовно, ми будемо підтримувати здоровий глузд у Парламенті, ми будемо працювати конструктивно, як колеги. Але ми ніколи не дозволимо йти шляхом популізму, не дозволимо руйнувати економіку, яка побудована мільйонами українців, тими, хто щоденно, цілодобово працює на себе, на галузь, на економіку України.

Шановні колеги!

Партія регіонів переходить в опозицію. Ми прийняли це рішення, і ми на цьому зробили наголос. Дуже добре, що на сьогодні є на кого покладати відповідальність. Тому що Україна у такому стані не могла працювати і жити далі. Пам‘ятайте, що нам жити на цій землі спільно. І не треба шукати як роз‘єднуватись, треба шукати як об‘єднуватись. Я впевнений, що лише у цьому буде майбутнє нашої країни. А наша позиція по відношенню до справ завжди була конструктивною і діловою. Такою вона буде і далі.

Дякую за увагу.




версия для печати










Официальный информационный сервер

Copyright © 1999-2007 Партия регионов
Использование материалов, размещенных на сайте разрешается
с условием размещения ссылки на сайт Партии