This version of the page http://www.state-gov.sumy.ua/agriculture.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-20. The original page over time could change.
 

Офіційне інтернет-представництво


Сумська обласна
державна адміністрація

  Головна Архів новин Архів статей Контакти
Тематичні розділи
Візитна картка регіону
Управління та персони
Розпорядження
Аналітика та статистика
Культура і мистецтво
Освіта і наука
Промисловість
Сільське господарство
Охорона здоров’я
Довідник
Регіони області
Політика
Регуляторна політика
Інвестиційна та зовнішньоекономічна політика
Консультування з громадськістю
Молодіжна політика
Конкурентна політика
Соціальна політика
Пенсійне забезпечення
Енергозбереження
Державні закупівлі
Вакансії
Цінова політика
Інформаційні послуги

Тарифи на житлово-комунальні послуги та стан розрахунків

Взаємодія з правоохоронними органами

ПІДПРИЄМНИЦТВО

 

ЗАХИСТ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ

ДІЯЛЬНІСТЬ УРЯДУ

info@state-gov.sumy.ua

Осередки політичних партій, що зареєстровані в Сумській області
Перелік державних та професійних свят України
Друковані засоби масової інформації Сумської області
План роботи обласної державної адміністрації на 2007 рік
План роботи ОДА на IV квартал 2007 року

 

Агропромисловий розвиток

Інформація щодо проведення та участі у виставково-ярмаркових заходах агропромислового напрямку Сумської області у 2007 році .doc (90 Kb)

План роботи головного управління  агропромислового розвитку облдержадміністрації щодо виконання пріоритетних завдань розвитку сільськогосподарського виробництва у 2007 році .pdf (111 Kb)

План роботи інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації щодо виконання пріоритетних завдань розвитку сільськогосподарського виробництва у 2007 році

14.12.07

Про хід виконання постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня  2007 р. № 348 "Про надання дотації за вирощену і продану худобу на забій і переробку суб’єктами господарювання" за 11 місяців 2007 р.

Інспекція якості спільно з головним та районними управліннями агропромислового розвитку розробили розрахунки та заходи по формуванню ресурсів м'яса на 2007 рік, якими передбачались збільшення обсягів підвищених вагових кондицій худоби та свиней в живій вазі, яке реалізується на м'ясокомбінати з підвищеною якістю.

Серед спеціалістів сільгосппідприємств, фермерів, фізичних осіб, які займаються вирощуванням та реалізацією худоби, постійно проводиться роз'яснювальна робота про економічну ефективність реалізації молодняка великої рогатої худоби великовагових кондицій та кондиційних свиней, яка стимулюється державою.

За 11 місяців року на м'ясопереробні підприємства  поступило 12,5 тис тонн високоякісного м'яса (в живій вазі) великовагових кондицій, що на 2% більше проти відповідного рівня минулого року, за що товаровиробникам надана фінансова підтримка в сумі 16,2 млн. гривень із державного бюджету, в тому числі населенню 4,2 млн. гривень.

На кожному кілограмі живої ваги такої худоби товаровиробник отримав державну фінансову підтримку по ВРХ в сумі 1,40грн, свинини 1,05грн.

В зв’язку з тим, що в цьому році дія постанови Кабінету Міністрів України обмежена терміном до 30 листопада, спеціалістами інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації, спеціалістами якості управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій та агентства з ідентифікації своєчасно була проведена відповідна організаційна робота по виявленню всіх здатчиків м'яса, які мають право на отримання державної фінансової підтримки за вирощену та здану на переробні підприємства великовагову худобу згідно вимог, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2007 року №348 з таким розрахунком, щоб не залишилось жодного здатчика м'яса, який би залишився по за увагою.

16.10.07

Державна служба ветеринарної медицини

Враховуючи результати аудиту системи контролю здоровя тварин, зокрема, що стосується контролю губчато подібної енцефалопатії великої рогатої худоби в Королівстві Нідерландів, проведеного державною службою ветеринарної медицини України, розпорядженням головного державного інспектора ветмедицини України від 30 серпня 2007 року дозволяється ввезення з території Нідерландів в Україну племінної ВРХ за умови здійснення інспектування господарств – постачальників племінної ВРХ Нідерландів та відбору тварин для експорту в Україну представниками державної служби ветеринарної медицини України. Також дозволяється ввезення молока та молочних продуктів; генетичного матеріалу ВРХ ( сперми та ембріонів); шкур та шкірсировини, одержаних від ВРХ; желатину та колагену, одержаних зі шкур ВРХ.                    

16.10.07

Про зміни порядку видачі сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для забезпечення експортних операцій

В зв’язку з тим, що деревина є сировиною, яка від тривалого зберігання втрачає свої технічні якості, згідно листа Державного комітету лісового господарства України за № 04-04/4299 від 15.10.2007 року,  починаючи з 15 листопада ц.р. не приймаються від експортерів заявки на видачу Сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій до яких додаються товарно-транспортні або залізничні накладні виписані рік і більше тому назад, без експертного заключення Торгово-промислової палати про підтвердження відповідності такої сировини та лісопродукції, що експортується (лісоматеріали необроблені та лісоматеріали оброблені).

Також не приймаються від експортерів заявки на видачу Сертифіката, якщо товаросупровідним документом, який прикладений до заявки і датований починаючи з 15 листопада цього року, не є товарно-транспортна або залізнична накладна. Також з зазначеної дати не приймаються заявки, якщо в товарно-транспортних накладних, виписаних починаючи з зазначеної дати, чітко не вказані порода, сортимент, сорт, геометричні розміри лісопродукції. Відсутність цих даних позбавляє нас можливості зробити достовірний аналіз відповідності експортної лісопродукції і сировини з якої вона виготовлена.

11.06.07

Прийнята постанова Кабінету Міністрів України від 4 червня 2007 року №794 “Про невідкладні заходи щодо зменшення негативного впливу посухи та забезпечення формування ресурсів зерна 2007 року” якою передбачені конкретні заходи щодо зменшення пливу посухи для гарантування продовольчої безпеки країни та забезпечення формування ресурсів зерна врожаю  2007 року.Наказом Міністерства аграрної політики України від 30 травня 2007 року № 371 “Про внесення змін до наказу Мінагрополітики України від 28 квітня 2007 року № 301” затверджені мінімальні та максимальні закупівельні ціни на об’єкти державного цінового регулювання та розміри бюджетних позик, що надаються під заставу цих об’єктів у 2007-2008 маркетинговому періоді. Детальніше

25.04.07  

Робоча зустріч по виставці  « АГРО-2007 »

 У приміщенні обласної державної адміністрації відбулася нарада з питань організації і проведення експозиції Сумської області у ХІХ Міжнародній агропромисловій виставці-ярмарку «АГРО – 2007» за  участю  першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Сапсая.

 Учасники наради відзначали, що триває активна робота з підготовки виставки, формуються регіональні експозиції із залученням кращих підприємств агропромислового комплексу області.

Тематика регіональної експозиції складатиметься з розділів:

Використання економічного потенціалу регіону для всебічного розвитку агропромислового комплексу;

Демонстрація досягнень науки та у галузях рослинництва і плодоовочівництва:

Роль сортів і якості насіннєвого матеріалу в забезпеченні виробництва високоякісної сільськогосподарської продукції,

Впровадження перспективних  технологій  вирощування високоврожайних сортів плодово-ягідних культур,

Демонстрація досягнень у тваринництві, птахівництві, конярстві, бджільництві, рибництві та ветеринарній медицині, сучасні технології кормовиробництва та продаж продукції тваринництва:

Демонстрація селекції у тваринництві та птахівництві,

Освоєння нових ринків збуту  високотехнологічних біопрепаратів для захисту тварин,

Реалізація  якісних продуктів  бджільництва;

Демонстрація і продаж сільськогосподарської техніки, обладнання та запасних частин;

Демонстрація та продаж продукції харчової та переробної промисловості.

 

Представлять свої підприємства на даному виставковому заході дали згоду:

ВАТ “Сумський м’ясокомбінат"

ВАТ “Сумська кондитерська фабрика”

ОДП ДАК “Хліб України”

Кролевецький КХП

ВАТ «Сумський хлібокомбінат»

ТОВ “Горобина”

ТОВ “Астарта”

ВАТ “Роменський пивзавод”

Філія  “Сумський молзавод”

ВКП ТОВ “Еко-продукт”

ВАТ “Сумирибгосп”

ВАТ “Шосткинський міськмолкомбінат”

ВАТ “Охтирський пивзавод”

ЗАТ “ Роменський з-д продтоварів”

Сумський національний аграрний університет

Глухівський коледж СНАУ

Сумський  інститут  АПВ УААН

Інститут  луб’яних  культур УААН

Іванівська дослідно-селекційна стація УААН

Сумська дослідна станція садівництва

Сумський державний селекційний центр;

ПЗ ПСП «Сигма»  Конотопського р-ну

ВАТ «ПЗ «Михайлівка» Лебединського р-ну

ПР ТОВ АФ «Хоружівка» Недригайлівського р-ну

ТОВ АФ «Мрія» Конотопського р-ну

ТОВ АФ «Низи» Сумського р-ну

СЗАТ «Маяк» Тростянецького р-ну

Асоціація «Колос-К» Конотопського р-ну

Сумська державна біологічна фабрика

ТОВ «Горст і компанія»

Роменське товариство пасічників

ВАТ “Сумсільмаш”

ВАТ “Охтирсільмаш”

ВАТ “Білопільський машинобудівний завод”

11.05.07

В приміщенні „ Укртелекому” відбулася Всеукраїнська селекторна нарада з питань щодо стану справ в агропромисловому комплексі та завдання на поточний період за участю першого заступника голови обласної державної  адміністрації Сапсая В.І., начальника головного управління  агропромислового розвитку облдержадміністрації Івченка В.М., керівників інспекцій із захисту рослин, насіннєвих інспекцій, підприємств та організацій „Агролізінг”, ДАК „ Хліб України”,  інспекцій якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції, асоціації фермерів та сільгосптоваровиробників.     

Нараду розпочав та проводив Віце-Прем’єр-міністр України Слаута Віктор Андрійович.

У ході розмови були порушені питання проведення комплексу весняно-польових робіт в 2007 році, кредитування сільгосптоваровиробників, освоєння бюджетних коштів по державним програмам, стан тваринницької галузі, захисту рослин, створення належних умов для отримання урожаю 2007.

В обговоренні вищезазначених питань прийняли участь керівники Сумської, Волинської, Київської, Кіровоградської, Запорізької, Чернівецької та Полтавської областей.

Зокрема перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Сапсай  прозвітував , що станом на 11.05.07 року в області практично завершено посів ранніх зернових культур, взято курс на розширення площ посіву сільськогосподарських культур в межах майже 60 тис. гектарів , підживлено 94 % площ озимих культур, прогнозується збільшення площ економічно – вигідних культур: кукурудзи на зерно-до 66 тис. га, що на 70% більше проти минулого року, ріпаку - 38 тис. га, що на 29 % більше минулого року, за січень-березень збільшилася середньомісячна заробітна плата одного  працівника і становить 483,3 грн., що на 28,2 % більше до відповідного періоду минулого року, станом на 11.05.07 в літніх таборах знаходиться 70% худоби.

Підвівши підсумок Віце-Прем’єр-міністр України Слаута Віктор Андрійович  зауважив  на позитивних темпах розвитку агропромислового комплексу України, дав доручення  керівникам.

04.04.07

Сумське обласне управління лісового господарства повідомляє.doc (28 Kb)

Держхлібінспекцією був проведений технічний нагляд за наданням послуг при прийманні, зберіганні зерна на ЗАТ «Компанія «Райз» в селищі Степанівка.

04.04.07

За результатами перевірки виявлені порушення в веденні кількісно-якісного обліку зерна , а саме:

Розпорядження на очищення та сушіння зерна не затверджується директором зернового складу.

Акти на знищення негодних відходів ІІІ категорії не затверджується директором і в більшості випадків відсутній підпис начальника охорони.

Негодні відходи ІІІ категорії в лабораторному журналі ф.49 не реєструються, чим порушуються інструктивні вимоги.

Також  по даним книги ф.36 – 13,5% робочою групою запропоновано внести виправлення згідно лабораторного журналу і зробити перерахунок.

По результатам перевірки написаний звіт. Запропоновано провести коригувальні заходи по виявленим порушенням.

В подальшому вищезазначені перевірки будуть проводитись в інших господарствах.Детальніше

Відбулась Сумська обласна сільськогосподарська виставка

27.03.07

На виконання доручення першого заступника  голови обласної державної адміністрації Сапсая В.І., згідно плану проведення виставково-ярмаркових заходів головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації на 2007 рік,  відбулася обласна виставка в рамках проведення науково-практичного семінару «Особливості виконання робіт на весняному полі в 2007 році» на базі Сумського інституту АПВ УААН (с. Сад, Сумський р-н, Сумська область).Детальніше

05.03.07

  Типовий договір ( контракт ) на реалізацію інвестиційного проекту .pdf (76Kb) .doc (69 Kb)

04.04.07

Про проведення передсвяткових Великодніх ярмарків, що відбулися  31 березня та 1 квітня 2007 року

З нагоди святкування Великодніх свят та на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 16.03.2007 № 125 «Про затвердження плану дій обласної державної адміністрації на 2007 рік» і наказу головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації від 26.03.2007 № 44 «Про організацію і проведення обласних та районних передсвяткових виставково-ярмаркових заходів» 31 березня та 1 квітня 2007 року в м. Суми проведені обласні Великодні виставки-ярмарки.

За інформацією центру стратегічних досліджень АПК, на ринку зерна і зернопродукції області впродовж минулого тижня спостерігалася стабільна цінова ситуація.

13.03.07

 

Закупівельні ціни становили на пшеницю 3 класу – 820 грн./тонна, пшеницю 4 класу – 780 грн./тонна, пшеницю 6 класу – 700 грн./тонна, жито групи А – 810 грн./тонна, кукурудзу 695 грн./тонна, ячмінь 3 класу – 710 грн./тонна.

Оптово-відпускні ціни переробних підприємств на борошно вищого ґатунку були на рівні 1,20 грн./кг, борошно 1 ґатунку – 1,00 грн./кг, крупу гречану – 3,35  грн./кг. 

У роздрібній мережі на центральному ринку м. Суми продукцію від переробки зерна можна було придбати за наступними цінами: борошно вищого ґатунку – 1,65 грн./кг, борошно 1 ґатунку – 1,55 грн./кг, крупа гречана – 4,20  грн./кг. В цілому спостерігається значна різниця між рівнями цін центрального ринку та курського ринку м. Суми. Порівнюючи середні ціни на однакову продукцію на цих ринках, можна зробити висновок, що ціни Центрального ринку нижчі за ціни Курського ринку, зокрема, на борошно вищого ґатунку нижчі на 20 коп., борошно першого ґатунку – на 15 коп., а на крупу гречану – на 20 коп. Це обумовлено територіальним розташуванням та ціновою політикою на цих ринках. Найбільший розрив цін спостерігається по пшону (35 коп.), а найменше – для рису круглого (3 коп.).

У роздрібній мережі ціни на зернові сільськогосподарські культури коливаються в межах різних ринків. Так, пшеницю на центральному ринку м. Суми можна придбати за 1,05 грн./кг, ячмінь – 0,75 грн./кг, кукурудзу – 0,85 грн./кг, овес – 0,90 грн./кг, просо – 1,50 грн./кг, пшоно – 2,20 грн./кг., тоді як, наприклад, на ринку м. Горлівка ціна на пшеницю становить 1,30 грн./кг. Дослідження показали, що ціни районного ринку є значно вищими за ціни обласного ринку. Зокрема, ціна на ячмінь вища на 35 коп., кукурудзу – 15 коп., овес – 5 коп., просо – 40 коп., гречку – 50 коп., горох – 35 коп.

Ситуація на ринку мяса та мясопродукції регіону

13.03.07

  Останнім часом у тваринницькій галузі регіону спостерігаються негативні тенденції, які можуть призвести до значного скорочення обсягів виробництва, зростання збитковості та, зрештою, до банкрутства агровиробників. Сьогодні цінова ситуація на ринку м’яса є надзвичайно складною, що є наслідком впливу ряду чинників, зокрема зростання тиску з боку нелегального імпорту і давальницьких схем. В таких умовах ціна м’яса всіх видів знижується. Наприклад, в січні-березні 2006 р. середня закупівельна ціна великої рогатої худоби переробними підприємствами складала 6854 грн. за тонну живої ваги, а станом на 1 березня 2007 р. – 6391 грн. за тонну (тобто, за цей період ціна знизилась на сім відсотків). Проте, найбільшою мірою кризові явища спостерігаються на ринку свинини: за цей же період середня ціна реалізації свиней мясопереробним підприємствам знизилась на 40 відсотків (з 9860 грн. за тонну живої ваги у І кварталі 2006 р. до 5855 грн. за тонну станом на 1 березня 2007 р.).

Президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко пояснює вищезазначену ситуацію тим, що останнім часом в Україну ввозиться дешеве мясо, переважно контрабандним шляхом. За його словами, у більшості випадків це стосується свинини, і в дещо меншому ступені – яловичини і мяса птиці. Саме тому недивно, що найбільше зниження цін спостерігається саме по мясу свиней. При цьому увагу привертає наступний факт: закупівельні ціни на мясо свиней знижуються, а оптово-відпускні ціни на свинину залишаються незмінними, у результаті чого пересічний громадянин не відчуває різницю в ціні.

Таким чином, сьогодні агровиробники опинились у вкрай несприятливому становищі. Як зазначає Леонід Козаченко, тому є дві основні причини: по-перше, це перенасичення внутрішнього ринку дешевим імпортним мясом, а по-друге – відсутність бюджетних дотацій товаровиробникам у поточному році. Заборгованість держави перед виробниками мяса складає 300 млн. грн. з урахуванням боргу, який перейшов з минулого року.

“М’ясне питання” викликає серйозне занепокоєння керівників сільськогосподарських підприємств, фермерів і землевласників. На їх думку, виходом із такої ситуації може бути термінове втручання Уряду через виділення бюджетних коштів на погашення кредиторської заборгованості за 2006 р, додержання законодавства на вітчизняному мясному ринку, недопущення несанкціонованого ввезення мясопродуктів, встановлення граничного рівня торгівельних надбавок на товари мясної групи.

Роз’яснення щодо видачі посвідчень тракториста – машиніста особам, які мають у приватній власності трактори, але не мають відповідного дозволу на управління ними

13.03.07

  Інспекція Держтехнагляду Сумської облдержадміністрації надає роз’яснення щодо організації роботи пов’язаної з видачею посвідчень тракториста – машиніста особам, які мають у приватній власності трактори, але не мають відповідного дозволу на управління ними.

Роз’яснення: Згідно п.п. 8,24. «Положення про порядок видачі посвідчень тракториста - машиніста» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 02 квітня 1994 року № 217 зазначено, що особам, які мають у приватній власності трактори, що належать до категорії «А», або можуть користуватися ними за довіреністю і мають посвідчення водія на право керувати транспортними засобами будь якої категорії, крім категорії «А», а також  іншими самохідними машинами, і таким, які виготовили трактори самостійно, може видаватися посвідчення без проходження спеціального курсу навчання після складання іспитів екстерном  з правил дорожнього руху і практичних навичок керування машинами.

Ці особи можуть звільнятися від складання іспитів з правил дорожнього руху, якщо перерва в керуванні транспортними засобами не перевищує одного року.

При невиконанні цих вимог в дію вступає єдиний порядок видачі посвідчень тракториста – машиніста.

Про реєстрацію в інспекції державного технічного нагляду машин, ввезених на Україну з-за митного кордону  

06.03.07

  При реєстрації в інспекції державного технічного нагляду машин, ввезених на Україну з-за митного кордону необхідно враховувати:

Роз’яснення: Згідно п.2.2. «Правил державної реєстрації  та обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки,  інших механізмів», затверджених наказом Мінагрополітики від 11.06.04 № 221 і зареєстрованих у Мін’юсті 23.0604 за № 772/9371 зазначено, що для машин, які вперше реєструються в Україні і на які розповсюджено вимоги щодо підтвердження відповідності в Україні, додатковою умовою реєстрації є наявність сертифіката відповідності або свідоцтва про визнання іноземного сертифіката відповідності, виданих у Системі УкрСЕПРО, які   підтверджують відповідність машин вимогам, що на них розповсюджені. Це означає, що під час реєстрації імпортованих на Україну і які зазначені у Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні затвердженому наказом Держспоживстанджарту від 01.02.2005 №28 і зареєстрованим у Мін’юсті України 04.05.2005 № 466/10746 власники машин зобов’язані пред’являти сертифікат відповідності або свідоцтво визнання іноземного сертифіката відповідності, виданих у Системі УкрСЕПРО.

При цьому врахувати:

1.Відповідно до статті 1 Декрету Кабінету Міністрів України від 10.05.93 №46-93 «Про стандартизацію і сертифікацію», дія його поширюється на підприємства, установи, організації незалежно від форм власності та видів діяльності, що діють на території України, а також на громадян  - суб’єктів підприємницької діяльності.

2.На машини, імпортовані на Україну і які зазначені у Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні під одним і тим же кодом ДКПП і які уже реєструвалися на Україні (у будь – якій інспекції державного технічного нагляду ) сертифікат відповідності пред’являти  не обов’язково;

3.На машини, імпортовані на Україну і які зазначені у Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні, але бувші у використанні  сертифікат відповідності не пред’являється із-за неможливості перевірки. На сьогодні    відсутня необхідна нормативно-технічна документація з цього питання.

Прогнозовані ресурси реалізації м’яса худоби в живій вазі

05.03.07

  Для недопущення перетримка худоби та перевитрати кормів  та на виконання пункту 3 протокольного рішення наради при голові облдержадміністрації від 10 січня 2007 року станом на 15 лютого 2007року було укладено угод між м”ясопереробними підприємствами і товаровиробниками всіх форм власності на 2007 рік в кількості  106 штук на 4315тонн худоби в живій вазі, що складає 24% від прогнозованих обсягів реалізації,  в тому числі на 2599 тонн ВРХ і 1716 тонн свиней. Прогноз реалізації на 2007 рік складає в цілому 18,2 тис. тонн,  в тому числі 15,2 тис. тонн  великовагової худоби і кондиційних свиней.

Прогнозовані ресурси реалізації м”яса худоби в живій вазі помісячно в розрізі районів надані всім м”ясопереробним підприємствам області.

В розрізі м”ясопереробних підприємств  угоди заключені на слідуючи обсяги:

-         ТОВ “Ворожба” – всього 11 угод на 612 тонн, в тому числі ВРХ –               412 тонн;

-         ВАТ “Конотопм”ясо” – 18 угод на 698 тонн, в тому числі ВРХ – 577тонн, свиней 121 тонн;

-          ТОВ “Лебединський м”ясокомбінат” – 23 угоди на 162 тонни, в тому числі 76 тонн ВРХ і 86 тонн свиней;

-         ВАТ “Охтирський м”ясокомбінат” – 15 угод на 225 тонн, в тому числі 195 тонн ВРХ і 30 тонн свиней;

-         ВАТ “Сумський м”ясокомбінат” – 33 угоди на 2370 тонн, в тому числі на  840 тонн ВРХ і 1530 тонн свиней;

-         ВАТ “Полісся”- 5 угод на 248 тонн, в тому числі 213 тонн ВРХ і 35 тонн свиней.

 З цих питань 15 лютого в головному управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації проведена нарада з керівниками переробних підприємств. Робота по заключенню угод  між сільгосптоваровиробниками  і м”ясопереробними підприємствами продовжується.

27.02.07

 - Затверджений порядок виплати дотацій аграріям на гектар посівів

 - Затверджений порядок здешевлення платежів за користування короткостроковими і середньостроковими  кредитами

 - КМУ України затвердив порядок використання бюджетних коштів на здешевлення страхування сільгоспкультур

23.02.07.

Прогноз  реалізації ресурсів м’яса в живій вазі на чотири місяці  І півріччя сільгоспвиробниками області

16.02.07.

 - Продаж зернових культур по всіх каналах реалізації

 - Реалізація молока переробним підприємствам

 - Реалізація  цукрових  буряків на переробку всіма категоріями господарств та їх якість за 2006 рік.

 - Реалізація худоби (в живій вазі)

Уряд України затвердив  порядок використання в 2007 г. коштів державного  бюджету, які виділяються  для часткової компенсації вартості мінеральних добрив  вітчизняного виробництва.

13.02.07.

  Це закріплено у постанові КМУ №182  від  9 лютого цього року.

Згідно вищезазначеного порядку, компенсації підлягає вартість мінеральних добрив вітчизняного виробництва , закуплених сільгосппідприємствами в період с 1 січня по 1 грудня 2007 р. в слідуючих розмірах:

- аммофос - 250 грн/т;

- вода аміачна - 70 грн/т;

- калимагнезія - 30 грн/т;

- калимаг-30 - 20 грн/т;

- карбамід - 110 грн/т;

- тукові суміші - 75 грн/т;

- нітроамофоска (суперагро) - 200 грн/т;

- селітра аміачна - 100 грн/т;

- суперфосфат - 110 грн/т.

Згідно із  законом Про Державний бюджет на 2007 г. на часткову компенсацію вартості мінеральних добрив Сумській області буде виділено 5 млн.610 тис. грн.

Про залучення інвестицій в агропромисловий комплекс області

12.02.07.

  Природно-кліматичні умови Сумської області дають можливість вирощувати високі врожаї зернових, зернобобових, круп’яних, овочевих та кормових культур. За умовами вирощування таких цінних технічних культур, як цукровий буряк, коноплі, льон, область є однією з провідних в Україні. Розораність земель становить 52% від загальної площі, сільськогосподарських угідь - 73%. Детальніше

Павло Качур збирає кращих

09.02.07.

  Уперше з ініціативи керівника області широке коло аграріїв залучено до обговорення питань, важливих для розвитку сільського господарства. „Ми запросили кращих керівників підприємств з усієї області, - зазначив Павло Качур. – Ці люди „задають тон” для розвитку сільського господарства, і ми будемо дослухатися до їх порад і пропозицій.” Детальніше

Підсумки розвитку АПК області у 2006 році

08.02.07.

  У 2006 році в сільгосппідприємствах області виробництво м’яса збільшилося на 14,6%, яєць – на 3,2%, продуктивність корів – на 8,2%, поголів’я свиней – на 4,7%,  овець – на 10,3%.  Детальніше

Закупівля молока 
05.02.07.

  Інспекцією якості та формування сільськогосподарської продукції облдержадміністрації рекомендовано головам райдержадміністрацій розробити спільно з головами сільських (селищних) рад та керівниками молокопереробних підприємств Програму відкриття стаціонарних пунктів закупівлі молока  від господарств населення. Її виконання протягом І півріччя 2007 року дасть можливість підвищити якість молока до 70% першого ґатунку.  Детальніше 

Основні аспекти підготовки сільгосппідприємств області до весняно-польових робіт, порядок кредитування підприємств АПК в 2007 році – ці питання розглядалися на селекторній нараді за  участю першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Сапсая.

01.02.2007

  Захід відбувся 29 січня в приміщенні обласної державної адміністрації. До його проведення залучено  начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимира Івченка,  керівників обласних установ і організацій інфраструктури агропромислового комплексу,  голів райдержадміністрацій, начальників управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівників сільськогосподарських і обслуговуючих підприємств, фермерських господарств, банківських установ.

Акцентовано увагу на питаннях наукового та ресурсного забезпечення проведення комплексу весняно-польових робіт. 

Шановні сільськогосподарські товаровиробники!

29.01.2007

  Ви можете збільшити власний прибуток за рахунок залучення у виробництво додаткових площ орних земель.

Надаємо інформацію про наявність орних земель. які не задіяні в обробіток, з паспортами інвестиційної привабливості територій та характеристикою земель в розрізі районів та сільських рад області станом на 01.01.07.

Тел. для довідок: 27-20-21 Детальніше

Земельні аукціони – потужний крок до формування прозорого ринку землі

18.12.2006

  Сучасний стан розвитку земельних відносин вимагає від органів виконавчої влади та місцевого самоврядування постійного пошуку додаткових джерел наповнення державного і місцевих бюджетів. Землі міст та сільських населених пунктів області, як одна із найскладніших, найменш досліджених у землевпорядкованому відношенні категорій земель є особливим ресурсом  і при сприятливих умовах є надійним джерелом формування місцевих бюджетів, соціально-економічного розвитку територій. Детальніше

Програма дій обласної державної адміністрації "Відродимо село - зміцнимо державу"

  Метою Програми дій Сумської обласної державної адміністрації щодо розвитку села є належне забезпечення життєдіяльності сільського населення, надання йому якісних адміністративних та соціальних послуг.

 Ця Програма розроблена відповідно до існуючих умов функціонування регіону і є одним із кроків облдержадміністрації у напрямку досягнення позитивних зрушень у сільській місцевості. ...pdf (2.57 Mb)

Оренда земельних паїв – соціальний захист селян

18.12.2006

  У Сумській області на умовах оренди в поточному році використовується 138,1 тисяч земельних паїв загальною площею 490,0 тис. га. Крім того, 9,3 тисяч громадян отримали свої земельні паї і господарюють самостійно. Відповідно до укладених договорів оренди загальна орендна плата становить 49,7 млн. грн. Детальніше

Про стан розвитку тваринництва у господарствах області та підготовки галузі до зимівлі 2006-2007 років

  За 8 місяців поточного року у господарствах усіх форм власності зросло поголів'я великої рогатої худоби на 6,7 тис. голів, свиней – на 46,8 тис. голів, овець та кіз – на 8,6 тис. голів, птиці – на 2031,0 тис. голів. У порівнянні з відповідним періодом 2006 року збільшилося виробництво м'яса на 0,2 тис. тонн, яєць – на 28,6 млн. штук. Детальніше

Відправити повідомлення для artdruk@ukr.net з питаннями і зауваженнями про цей веб-вузол.
© 2005
Сумська обласна державна адміністрація. Управління з питань внутрішньої політики Сумської ОДА.