This version of the page http://www.fact.kiev.ua/authors/author_95/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-20. The original page over time could change.
Видавництво "Факт" - Ольга Островерх
E-mail розсилка видавництва Факт
Контакти:
(+38 044) 287-18-82
(+38 044) 287-18-86
(+38 044) 287-29-46
(+38 044) 287-29-48
office@fact.kiev.ua
Будь-яку книжку видавництва можна придбати поштою, надіславши замовлення на e-mail: sale@fact.kiev.ua
Пошук
Автор (Прізвище, Ім'я):
Книга (Назва):
УВАГА!
До відома письменників, поетів, науковців, журналістів, які мають намір співпрацювати з видавництвом "Факт"!
Повідомляємо, що ні за яких обставин та ні в якій формі видавництво "Факт" не буде співпрацювати з тими творчими особистостями, які мають публічні зв'язки з часописом "Книжковий клуб +" або видавництвом МАУП.

 
 

 

Ольга Островерх

 

Ольга Островерх

Моє сприйняття театрального простору назавжди уражене метафорою Данила Лідера: простір сцени - "чорний квадрат", в якому вже існує ця вистава, як і всі інші можливі вистави. Робота сценографа - візуалізувати інформацію, яку несе в собі простір сцени. Моя робота - інтерпретувати її співвідношення з простором культури - тобто вписати в інший "чорний квадрат", більший за периметром. Окрім цього, простір сцени (простір гри) є зоною змінених смислів. Речі, люди та ляльки, потрапляючи до нього, перестають бути собою і стають чимось іншим. Те, як це відбувається, є для мене однією з найбільших принад театру. Театрознавець, театральний критик. 1993 року закінчила Київський Державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого. З 1996 року - молодший науковий, а згодом - науковий співробітник Центру Леся Курбаса. Сфера наукових інтересів пов'язана з просторовими стратегіями театру, історіософією, культурницькою антропологією, археологією. Об'єкти дослідження - декораційні системи, сценографія, сценічне середовище, функціонування речей у сценічному просторі, лялька як театральний феномен. Тема дисертаційного дослідження: "Театральний простір в контексті українського театру ХХ століття" (науковий керівник - Н. Корнієнко). Куратор проекту "Театр-сховок" та науково-практичної конференції "Театр корифеїв - предтеча українського театрального авангарду". Брала участь в організації інших наукових проектів Центру. Відповідальний редактор часопису МТФ "Мистецьке Березілля: вчора, сьогодні, завтра", автор низки матеріалів часопису. Друкується в періодичних та фахових виданнях. До колективної монографії "Український театр. ХХ століття" підготувала розділ "Простір українського театру: між натуралізмом та авангардом".

 

Ольга Островерх
Даніїл Лідер. Театр для себе

 

Розділ: Літературознавство, гуманітаристика
Серія: Літературознавство. Поза серіями
Рiк випуску: 2004
Розмiр: 104 с.
Формат: 60*84/8
Роздрiбна цiна: 20 грн.

На початок