This version of the page http://enter.lviv.ua/harrypotter/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-20. The original page over time could change.
Ентерра: Гаррі Поттер - український сайт
Новини
Форум
Enterra - Барліг




обговорення
> Панки OOHFIRO
> Бест друг... OOHFIRO
> Історії кохання OOHFIRO
> Панки Голота
> Історії кохання Голота
> Бест друг... Голота
> Ігри Голота
> Оцінюємо аватари Герміона
> Панки Мольфар
> Оцінюємо аватари Nafania
> Готизм Мольфар
> Емо музика Nafania
> Сучасні казки та їх екранізації. OOHFIRO
> Сучасні казки та їх екранізації. reZak
> Панки OOHFIRO
> Ігри Герміона
> Миколай Герміона
> Улюблена музика :) Герміона
> Бест друг... OOHFIRO
> Історії кохання OOHFIRO


тематичні друзі

Український фан-клуб Гаррі Поттера
Гаррі Поттер і Чарівний Форум
Будинок Візлі
Енвайром
Гаррі Поттер - Вікіпедія
Harry Potter
Veritaserum
Гарри Поттер
EmmaWatson.net
MuggleNet.com
Puddifoot's
Lumos.hu
Hogsmeade-Village.Com
Snitchseeker.Com
Xauror.Com
HarryPotterLa.Com
Snapetales.Com
Potter On Paper
PEACE
 
Новини
Світ Гаррі Поттера після "Смертельних реліквій"
19.12.2007

http://www.hpclub.com.ua/forumhp/lofiversion/index.php?t5892.html
УВАГА: ТЕМА ЗНАХОДИТЬСЯ НА ПЕРЕДОСТАННІЙ СТАДІЇ ДОПРАЦЮВАННЯ.

Джерела: чат Дж.Ролінг з фанами у липні 2007 року, інформація з оф. сайту Дж. Ролінг, інтерв"ю Ролінг у період липень-жовтень 2007 року та відповіді на запитання в ході туру містами США у жовтні 2007 року.

Детальніше...
 
Перше офіційне фото з "Напівкровного Принца"
15.12.2007

Брати Ворнери пропонують нам офіційний опис до фільму: "Фантастичні Пригоди. Волдеморт все міцніше стискує лещата одразу навколо світу і маглів, і чарівників; Гогвортс перестає бути безпечною гаванню, якою був раніше. Гаррі підозрює, що небезпека може критися і в стінах замку, але Дамблдор більше турбується тим, щоб підготувати його до фінальної битви, яка, на його думку, вже наближається. Разом вони працюють над пошуками ключа до захисту Волдеморта, і, зрештою, для цього ж Дамблдор вербує свого старого товариша і колегу з добрими звязками професора Горація Слизорога, щоб отримати від нього важливу інформацію. Тим часом студенти борються з іншим ворогом - у них через верх бушують підліткові гормони. Гаррі помічає за собою, що його все більше тягне до Джіні, але зараз з нею Дін Томас. Лаванда Браун вирішує, що Рон - її єдиний, тільки от вона не розраховувала на шоколад Ромільди Вейн! А ще є Герміона, яка натягнуто ревниво посміхається, щоб не показати свої істинні почуття. Та один із студентів залишається віддалік від цієї романтики. Він рішуче настроєний виконати своє завдання, що веде у темряву. Любов витає у повітрі, проте і біда вже десь близько, а Гогвортс, можливо, вже ніколи не стане таким, як раніше".

Шостий фільм поттеріани виходить на екрани 21 листопада 2008 року.

 
Золотий компас
14.12.2007

180 мільйонів баксів вклали у фільм "Золотий компас", який являє собою частину цілої трилогії, що мала б конкурувати зі світом Гаррі Поттера. Але перші дні прокату показали, що інтерес до цієї казки не перевищує середньостатистичного. За вихідні було зібрано 26 млн. Нагадаю, що п'ята частина ГП лише у перший день зібрала 44 млн. долларів.

Трейлер не дуже інтригуючий, хоча і гарно зроблений. Звірятка, які розмовляють, викликають скоріше відразу, ніж симпатію. Ведмідь в обладунках - це вершина фантазії авторів?
Ніколь Кідман, боюсь, там лише, як весільний генерал. Для її акторських даних  роботи небагато.

 
Гаррі Поттер і Напівкровний Принц
14.12.2007

З'явилося нове відео зі зйомок "ГП і НП". Майже нічого не показано, але є кадри "майже поцілунку", а також сцени з Мелфоєм в поїзді.

 
Смертельні реліквії
14.12.2007
Нарешті дочитав "Смертельні реліквії ".
Дуже непогана вийшла книжка.

Хоча не сподобались оці блукання в наметах... Чого вони так довго блукали, чим займались? Тітка Ро напевно має досить віддалене поняття про співжиття у наметі довгий час (в польових умовах), а то б так довго не тягнула кота за хвіст і не мучила нас разом з Гаррі, Роном та Герміоною. "Пройшли тижні... пройшли місяці..."  Та ти поживи місяць в наметі серед снігів -  рука б не піднялась так просто це написати.

Не зовсім яскравим вийшов фінал. А це ж подія глобального характеру, на яку всі чекали протягом семи книжок (семи років). Смерть Волді треба було описати, як галактичного масштабу катастрофу - яскраво, зі спогадами, з філософськими викрутасами... і щоб не все так просто було, а ще з якоюсь таємницею... Але авторка, видно, дуже вже спішила закінчити роман - напевно всі ці персонажі вже їй сильно набридли... Можна зрозуміти...
Може тому, від браку ідей та часу, деякі моменти "Реліквій" стали подібні до текстів з "Володаря кілець", чи до епізодів деяких фільмів. І Гаррі не став для нас Героєм, як це намагалась описати Ро.

Загалом, згадуючи всю епопею, можу лише радіти, що історія про Гаррі Поттера існує. Книжки написані дуже стильно, логічно, цікаво. При чому,  цікаво для всіх - і для дітей, і для підлітків, і для дорослих.
І життя на цьому не закінчується, адже ми очікуємо фільмів і нових історій, написаними фанами (у том числі - і нас з вами).
 
Вступ
14.12.2007

Український сайт про Гаррі Поттера спіткала чергова переробка дизайну та чистка наявної інформації. В результаті, зі старих статей залишилось кілька.
Читаєм старе - згадуєм. Слідкуєм за новинами.

 
Літературний вояж
17.04.2007

"Літературний вояж"

...так називалася основна конкурсна програма серед учнів 5-11 класів всіх шкіл Львова.

Конкурс проходив в два етапи, вперше за весь час, тому ніхто з його учасників не знав як все буде виглядати. Вчителям із зарубіжної літератури нашої школи запропонували прийняти участь. Вони залюбки погодилися і почали готуватися за місяць до початку конкурсу. Англія - чудова країна. Ми мали показати виставку на її честь ;)

Мабуть, я вам скажу, набирати акторів було чи найважче :) Дехто здавав екзамени, дехто не підходив на роль, дехто просто не хотів виявляти свої акторські здібності, але дійових осіб Гаррі Поттера та Герміону Грейнджер чомусь вибрали відразу. Коли я вперше на репетиціях побачив його, здавалося, що не дуже схожий цей хлопчина на себе. Але вже на сцені, з вишуканою мантією, окулярами круглої форми, розкуйовдженим волоссям та червоним шрамом на чолі не можна було не догадатися хто це такий. Так ще й з такою довговолосою дівчиною...

 


Воскові фігури-актори розташовані на сцені, стоять нерухомі.

Відкривається завіса, виходять Гаррі Поттер і Герміона Грейнджер. Гаррі питається Герміони де вони є, чому всі тут такі застиглі. Герміона пояснює, що це музей і що варто послухати думки цих людей. Оживляє Робін Гуда. Він говорить свої слова.

[Після нього ряд інших акторів: Шекспір, Місс Марпл, Айвенго, та багато інших]

В кінці головні герої підходять до Шерлока Холмса та доктора Ватсона. Ці англічани роблять висновки з побаченого і завіса закривається...

 

[Перший відбір]

...відбувся серед шкіл Шевченківського району. Посеред уроків провели остаточну репетицію, пішли додому, поїли і вирушили у 91 школу. Приїхали, розмістили ще свою газету (яку додатково малювали також) на почесній... стіні :) 17 шкіл вирішили попробувати представляти район на місті. Відбувся показ.

Наш виступ був лише п'ятим, тому ми вже швидко могли виступили. Після першої четвірки конкурентами і не пахло :) Вийшли на сцену, Гаррі всіх зачарував, але "восковий" Шекспір вирішив трохи посміятися. Вийшло, що його руки тремтіли від сміху. Дивна ця воскова фігура :)

Тим не менше, ми здобули абсолютну перемогу, про що я дізнався на наступний день.

 

[На другому відборі]

...змагання проходили в 53 школі, що біля Кінопалацу на вул. Театральній.

Тепер все було серйозно. Хто ж виграє "Літературний вояж"? Хто зачаклує своєю паличкою суддів, Гаррі, чи Герміона? А може Сихів, Галицький, чи Залізничний райони покажуть кращу ідею і реалізацію... Моє дратування швидко спало. Практично всі учасники не вкладалися в 10-ти хвилинний ліміт часу, показуючи свою тему про культуру Німеччини, Франції, Словакії, актори говорили на рідній мові цієї країни і можна було заснути. Єдиними конкурентами виявилився з Сихова (дуже гарна українська пісня), та представники Німеччини (цікава реалізація пісні "Butterfly"). На цей раз підвів Айвенго (забув слова) та Герміона. Герміона захворіла якраз на день виступу, тому взяли іншу акторку, яка не знала слів і не була на репетиції.

Я думав, що буде катастрофа, але відкрита "книга магічних заклинань" зіграла свою роль. Герміона успішно вичитувала слова, що навіть ніхто цього не помітив :) Ніхто не сміявся, я проговорив останні репліки і ми всі вийшли зі сцени.

Вирій емоцій охопив всіх у роздягальні. Ми бурхливо обговорювали все... Хто що не так робив, які шанси для перемоги. Зійшлися на одній думці - ми виграли! Більшість пішла, а найвитриваліші залишилися подивитися на резульати.

4 томи Юліана Опільського, календар, значки "Учаснику 'Літературного вояжу'" красувалися в наших руках. Далі під бурхливими оплесками нагородили нашу вчительку, інші команди. Ми здобули перше місце.

 
Гаррі Поттер і келих вогню
24.12.2005
Сьогодні відбулась зустріч львівського фан-клубу Гаррі Поттера, у зв’язку з виходом «ГП і келих вогню». Дочекавшись всіх поттероманів,а зібралось їх, як ніколи багато, аж 17 чоловік, ми відправились в Кінопалац вимагати наші квитки. До речі, попасти на фільм за годину до початку сеансу просто нереально. Вже до 16.00 були заброньовані квитки на цілий день, але ми, фани Поттера, дуже передбачливі, тому замовили квитки завчасно. В результаті, зайнявши весь 7 ряд, стали чекати початку фільму. А тепер про саме кіно: насамперед, скажу, що це дійсно найкраща частина ГП, але, на жаль, дуже багато моментів просто повирізали. Хотілось би побачити більшу сцену Чемпіонату Світу з квідичу. Не побачили ми Дурслів в цій частині (шкода, а мені здавалось це залишиться традицією), бал теж був коротенький.  Ще один момент, який мені не сподобався: він стосується навіть не так фільму, як глядачів - це те, що за той час поки йшло кіно, чоловік 20 маячили перед очима туди-сюди. Таке враження, що всі, як на зло, з’їли щось несвіже. Загалом же, фільм зроблений на високому рівні, можна і посміятись, і попереживати за героїв, насолодитись спецефектами (особливо драконом), а саме головне те, що всього в міру. Звук - це 50% всіх вражень фільму: хороша музика, хороше озвучування, хороший переклад, інколи аж «мурашки» по шкірі пробігають, в домашніх умовах ви такого не почуєте, тільки за ради звуку слід піти в кінотеатр. Актори... лякала лиш одна думка про те, що в майбутніх фільмах про Поттера ми вже не побачимо ні Дена Редкліффа, ні Емму Уотсон, ні Руперта Грінта, навіть Тома Фелтона (Драко Малфоя), дуже вже вони повиростали і, швидше за все, в 6-ій частині Поттеріади їх ролі будуть грати зовсім інші актори. Алан Рікман (Северус Снейп), як завжди, зіграв свою роль неперевершено, хоч і з’являвся лише в невеличких сценках. Теж саме можна сказати і про Ральфа Фаянса, який зіграв в цьому фільмі Лорда Волдеморта. В мене залишились тільки хороші враження після перегляду «ГП і келих вогню» і, якщо ви сходите в кінотеатр на цей фільм, я гарантую, у вас залишаться тільки хороші враження.
 
Стівен Кінг про Гаррі Поттера
18.12.2005
Стівен Кінг опублікував список своїх найулюбленіших книжок 2005 року і на п’ятому місці він поставив «Гаррі Поттера і Напівкровного Принца». Ось що він сказав:
«Диво книжок Гаррі Поттера в тому, що з кожною частиною вони стають тільки кращі. Геніальність Джоан Роулінг в полягає в її рішенні слідувати за Поттером під час його навчання. І як результат, фани Гаррі Поттера ніколи його не залишали. Питання в тому, чи прив’язана Дж. Роулінг до свого героя на все життя, наприклад, як Конан Дойл був прив’язаний до Шерлока Холмса.
До речі, Роулінг була визнана людиною року по результатам журналу TIME в номінації «ЧАС для дітей» (Time for Kids).
 
Фільм про Келих вогню
05.12.2005
У домашньому кінозалі чергова прем`єра - подивився "Гаррі Поттер. Келих вогню".

Досить непогана екранка. Якщо напитися пива, то  і в нашому Кінопалаці якіснішого зображення не побачиш. Але не якість зображення та звуку, і навіть не чорні фігури людей, що ходять по залу, псують враження від фільму. Жахливий переклад - це просто сміх крізь сльози. Таке враження, що текст начитувався просто від балди - з мінімальним знанням англійської мови і з повною відсутністю знань про зміст книжок. Апофеозом перекладацького мистецтва стали адаптації назв заклять до слов`янського менталітету. Якщо і в офіційному перекладі в Кінопалацах замість "Авада Кедавра", прозвучить "Абра-кадабра", а закляття "Круціатус", перекладуть, як "Изыди, нечистая" (!?), то в залі серед глядачів, підозрюю, почнеться істерика. Чоловічий голос, що начитує переклад, за інтонацією годиться лише для озвучки віслюка зі "Шреку"...
Зважаючи на такий "переклад", я навіть не можу оцінити сам фільм - чи він передав зміст книжки, чи зрозумілі діалоги, чи підтримується сюжет - неясно...

На перший погляд... одразу впадає у вічі дорослішання акторів. Були гарненькими дітками, а тепер стали незграбними підлітками. Лонгботом за два роки просто якусь трансфігурацію пройшов.
Величезну кількість книжкового матеріалу звичайно не можна було переповісти у фільмі, а тому багато того, що ми б сподівалися побачити, не відтворено або показано епізодично. Кубок світу з квідичу майже не показано. Шкода. Він багато в чому визначав настрій книжки. Тричаклунський турнір звівся до показу комп`ютерних ефектів. Тема ельфів-домовиків взагалі не порушена.
Але, чесно кажучи, навіть з такими купюрами фільм вийшов галопуватий - велика кількість подій, що нагромаджуються одна на одну, буде зрозуміла лише тим, хто читав книжку. От якби цей фільм запланували на три серії, був би шедевр.
Фактично, якщо не враховувати, що завдяки стислості кіно вийшло радше ілюстративним матеріалом до книжки (ніж окремим твором), до "Келиху вогню" лише одне зауваження - люди з Дурмстренгу - у гірших традиціях буржуйського кіна - показані, як стереотипні російські козачки позаминулого століття... (на думку одразу спадає закордонний, американський здається, фільм про Анну Карєніну)... Темна, а-ля військова форма, кожухи з хутряними комірцями, шапки-вушанки, насуплені брови... Я чекав, що Крум і Каркарофф почнуть пити "водку", закушуючи ложками ікри, і от-от підуть танцювати вприсядку... На щастя нічого такого не сталося. Взагалі серія "Гаррі Поттер" відзначається якоюсь дивною помірністю - здається, от-от стане нудно до неймовірності, а ні - одразу стає веселіше від несподіваного гумору... от, думаєш, занадто застосовано комп`ютерної графіки - ап! монстри зникають - знову показують живих людей...

Ну, хороший, хороший фільм... Екранку дивитись не варто - дочекайтесь прем`єри в кінозалі. І актори, і спецефекти, і операторська робота... все - на високому рівні... Не можу поки оцінити звук, але в Кінопалаці вухам (так само як і очам) буде не нудно - це точно...

 
Інші:
  • Напівкровний Принц
© 1998-2007
Сайт опрацював: OOHFIRO
Ідея: p1r0g

Українська Банерна Мережа