This version of the page http://zaxid.net/article/7348/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-19. The original page over time could change.
ZAXID.NET - Звичайний фашизм. Редакційна позиція

Анонси

10:20 Урочисте відкриття першого у Львові дитячого будинку сімейного...
11:00 Прес-конференція «Підсумки роботи управління житлового господа...
12:00 Прес-конференція представників польського консульства щодо вне...
05:19 19.12.2007
  • PDA
  • UKR
  • PL
  • RUS
  • Про нас
  • Стартова
  • RSS
  • Реклама

незалежне інформаційно-аналітичне інтернет-видання

  • Новини
  • Тема
  • Інтерв'ю
  • Акценти
  • Хроніки Львова
  • Точка зору
  • Щоденник
  • Чат
  • Архів
 

Попереднiстаттi

Тема

  • Межа року. Contra spem speroТарас Возняк для zaxid.net , 18.12.2007
  • Leopolis PentaplexІлько Лемко для zaxid.net , 17.12.2007
  • Львівська ідентичність: кнайпи-каляфйори-стєнкиОстап Кривдик для zaxid.net , 13.12.2007
  • Народжені у ЛьвовіАндрій Павлишин для zaxid.net , 10.12.2007
  • Межі Львова – 1Володимир Вітковський для zaxid.net , 06.12.2007
  • Топографія львівської мультикультурностіІлько Лемко для zaxid.net , 03.12.2007
  • Про книжкових фанатів та вар’ятівМихайло Ватуляк для zaxid.net , 29.11.2007
  • Воскресіння пам’яті zaxid.net , 25.11.2007

Тема

Звичайний фашизм. Редакційна позиція

«Силами отдельного горного подразделения Евразийского молодежного союза на горе Говерла спилен и осквернён символ оккупации Украины – Тризуб… Гора Говерла переименована в пик Сталина… Время т.н. «незалежной Украины» заканчивается…» (http://www.rossia3.ru/ideolog/goverla).

Це не фрагменти щоденникових записів пацієнта психіатричної клініки. Це фрагменти офіційного повідомлення Євразійського молодіжного союзу (ЄМС) про акт вандалізму на українській горі Говерла 19 жовтня ц.р. Того самого ЄМС, що входить до складу Міжнародного євразійського союзу, організованого російським філософом та політологом Олександром Дугіним - ідеологом новоросійської імперськості, яка так до вподоби теперішнім господарям Кремля. Ще донедавна Дугін, як і Павловський, Гельман та іже з ними, був одним з консультантів кремлівської еліти. Тепер, як бачимо, групка відморозків вирішила зреалізувати свою імперську шизу на практиці.

Наведена на початку статті цитата дуже чітко діагностує сучасну Росію: вона хвора на ксенофобію, українофобство і не лише, месіанство, вона стає державою, в якій за стінами Кремля смердить фашизмом.

Але хіба це новина? Чи хтось сподівався, що після путінського «мочити в сортирі», після севастопольських «одкровень» Лужкова з'явиться нова Росія? Чи, можливо, хтось очікував, що Росія змириться з українською незалежністю, буде спокійно реагувати на «шаловство хохлов»? А ще є Чечня, Естонія, Грузія...

Боже збав! Ми потрохи приходимо до тями. Починаємо розуміти ціну путінським словам про «наших українських друзів», «наших українських партнерів»... Тим паче, те, що не гоже вголос говорити президенту Росії, завше скаже хтось з придворних. От нещодавно «великий друг України» російський журналіст Міхаіл Леонтьєв нагадав нам, що «Россия и Украина - это одна страна, один народ и цивилизация, а суверенитета Украины нет в природе. Проблема Украины в том, что тут нет государства» (www.regnum.ru/news/902016.html).

Вельми вдячні. Без іронії. Вдячні за нагадування, що «проблема Украины в том, что тут нет государства». Бо це чиста правда. Якби була справжня держава, то не було б у ній ні «кримських проривів», ні вітренко з миримським, не було б комуністів, принаймні таких, як Катерина Самойлик, котра заявила, що «в том, что произошло на горе Говерла, виноваты руководители страны... Просто когда в стране открыто проводится «фашизация», то, естественно, на это есть определенная реакция со стороны людей. И на сегодняшний день реакция такова» (http://www.rosbalt.ru/2007/10/19/423961.html).

Мусимо товаришку Самойлик засмутити: це не реакція, це - звичайний фашизм, який поступово стає ідеологією сучасної Росії. Бо якщо це «определенная реакция», то в такому випадку ви визнаєте, що є політиком держави, якої, за логікою цих відморозків, просто не існує, бо вони її не визнають. Зрештою, ви виправдовуєте людей, які зухвало потопталися і по вашій національній гордості, якщо вона, звичайно, у вас є.

Просто цікаво: а чи ризикнули б ці відморозки щось аналогічне втнути на Кавказі? Мабуть, що ні. Бо чудово розуміють, що їх чекало б. А в нас це, бачте, називається реакцією.

До речі, реакцією на що? На присвоєння Роману Шухевичу посмертно звання Героя України? Перепрошую, але не товаришам комуністам давати оцінки цій людині. Бо Шухевич, на відміну від віртуальних чапаєвих, матросових, стаханових та тисяч інших, був героєм реальним. І це не чиясь приватна думка, це позиція мільйонів українців, то ж доведеться вам, товаришко Самойлик, з цим змиритися.

Зрештою, комуністам інколи варто просто почитати висловлювання Дугіна, а потім тричі подумати, чи взагалі відкривати рот і щось коментувати. Ось одна з таких цитат від «дуче Дугіна»: «Символы Украины становятся символами нового нацизма. То, что произошло на Говерле - это была кастрация украинского «оранжизма». Это была символическая кастрация Ющенко. Теперь остается добраться до Тимошенко. Но, поскольку эта операция к ней неприменима, она, как ведьма, должна быть сожжена» (http://www.nr2.ru/kiev/145955.html).

Вся ця історія вкрай повчальна. За неї представникам ЄСМ навіть варто подякувати.

По-перше, за дуже наочну демонстрацію того, наскільки «по-добросусідськи» ставиться до нас Росія, як вона по краплині вичавлює з себе вроджене чи набуте українофобство, як вона «поважає нас».

По-друге, ніщо так не перевіряє на вошивість, як екстремальна ситуація. Тільки вона дає відповідь на питання хто є хто, зокрема і в політиці. Так от: українських комуністів не було і немає. Є група шизоїдних антиукраїнців, які так і не второпали, в якій державі живуть.

По-третє, напевне, найважливіше. Навіть газовий шантаж 2005-2006-го років не викликав в українців такого обурення, як події на Говерлі. Ви, панове з ЄСМ, ФСБ і т.д., почитайте реакцію українців бодай в Інтернеті. Тоді зрозумієте, що могли б гроші потратити не на шизоїдні ідеї Дугіна та іже з ним, а на щось ефективніше.

 

P.S. Інформація для «зміцнення» українсько-російської дружби. Джерело - http://www.nr2.ru/kiev/145955.html

«Новый Регион»: ...Владимир Путин проводил «прямую линию» и, говоря об Украине, сказал, что готов работать даже с «оранжевым» правительством.

Александр Дугин: Есть язык дипломатии... Что требовать от президента, который просто обязан говорить в вежливой и корректной форме? Если бы я был на его месте, я делал точно так же. А он на моем - так же, как я. Он - русский патриот, я - русский патриот.

«Новый Регион»: Много ли людей в руководстве России, что разделяют ваши взгляды?

Александр Дугин: Большинство. Есть, конечно, «пятая колонна» в экспертном сообществе, которые остались с ельцинского периода, но их позиции на глазах исчезают.

«Новый Регион»: Не боитесь, что вас опять объявят персоной нон-грата на Украине?

Александр Дугин: Уже пытались один раз объявить... Путинская Россия своих не сдает.

 

Фото з сайту www.utro.ru

Коментарi

79.124.*.*Лев30-10-2007 15:22

"Свобода" і ЛМР дали той почин, який якраї тепер підхопили в столиці. У Києві вже змінюють ганабні совіцькі назви вулиць. Думаю, і до пам'ятників червоним божкам, організаторам Голодомору, справа дійде.

Доречі, коли вже в "П'ємонті" на Сихові то панно на весь фасад з серпомолотом перемалюють? Звізда на Монументі так і має світити на всю Стрийську? Мене особисто трафляє!

194.50.*.*Женя з Києва23-10-2007 19:10

Не можу погодитися з Zaxid.net, що рішення Свободи про демонтаж радянських пам'ятників було маргінальним. Це надзвичайно правильне, істинне рішення (як бальзам на роз'ятрену рану) і це необхідно зробити по всій Україні.

Ідоли окупантів повинні бути знищені, немає їм місця на Українській Землі.

212.59.*.*Yandex23-10-2007 18:09

1. Форма важна в пропаганде, а в аналитике - содержание. Если вы находитесь в пропагадистской действительности - то все мои замечания снимаются.

2. Ну вот вы опять путаете теплое с мягким...

Реакция была на решение львовского ГОРСОВЕТА, как легитимного органа власти, а не отдельно взятой ВО "Свободы". Это одна сторона медали.

3. Насчет истерии, поднятой российскими СМИ в отношении решения львовского горсовета - ну да они такие же болваны (в хорошем смысле этого слова :)) как и украинские журналисты. Если вы хотите соревноваться в неадекватности и истеричности со своими российскими коллегами - то вы на правильном пути.

83.170.*.*zaxid.net23-10-2007 17:57

Щодо Леєонтьєва. Питання не завше в змісті сказаного, хоча питання спірне, а у формі. Інколи форма важливіша.

83.170.*.*zaxid.net23-10-2007 17:56

Дуже просте запитання до Yandexа: а чому ж така істерична реакція з боку влади Росії була на маргінальне рішення "Свободи" щодо демонтажу радянських памятників у Львові? Чому влада Росії прореагувала на рішення "горстки радикалов"? Не вяжеться...

212.59.*.*Yandex23-10-2007 17:50

И последнее:

Это было так сказать аналитическое полотно.

Теперь, что касается событий на Говерле. У ЕСМ и Дугина была цель - резонанс и пиар. Они своей цели достигли. Вы стали их инструментом. А учитывая, что Вы впали в истерику - то не просто инструментом, а чрезвычайно эффективным инстурментом.

Вот и все...

А анализировать события нужно было в проектном подходе (т.е. исследуя то, какие цели ставили перед собой организаторы и какие задачи они тем самым решали). Акция то была адресована далеко не галичанам - а жителям Юго-Востока и Крыма. Цель - радикализовать "антиоранжевые" настроения, которые пока что носят латентный характер.

Там есть еще несколько аналитических слоев, но это не тема отзыва (он и так здоровый получился).

С уважением, Яндекс

212.59.*.*Yandex23-10-2007 17:50

3. О Леонтьеве. Трудно поспорить с ним. Нет в Украине суверенитета. То есть формальная независимость есть, а вот суверенитета (т.е. практики принятия самостоятельных решений) нет. Одна часть элит ездит за инструкциями в Вашингтон, а вторая всячески демонстрирует лояльность Кремлю и тоже непрочь ездить туда за инструкциями. Так что как ни крути - суверенитета нет. Центр принятия решений находится вовне.

212.59.*.*Yandex23-10-2007 17:49

2. О Дугине и Кремле. Если ты не контролируешь своих радикалов, то их начинают контролировать твои оппоненты. Нормальная практика в любой нормальной стране мира. Радикалы должны:

а) не дестабилизировать общество

б) не финансироваться оппонентами

А дальше пускай они делают что хотят. В конце концов на то они и радикалы.

212.59.*.*Yandex23-10-2007 17:49

Да какие проблемы. Если редакция Захид.Нет видит мир таким образом - то это проблема мировоззрения редакции. Вопрос то в другом: вместо того, чтобы анализировать причины, анализируются следствия. Причем еще в крайне эмоциональное (и соотвественно неэффективной) форме.

Попробую попытаться выйти в рефлексивную позицию и помочь редакции (хотя меня никто об этом не просил - поступаю как и положено "азиатам" и "оккупантам" - без спроса и самовольно(шутка)).

Итак, по пунктам:

1. Ну да, российских радикалов не устраивает украинская независимость. Также как кстати украинских радикалов не устраивает целостность России (откуда собственно все разговоры об "империи", которая неизбежно должна развалиться). Ну и что теперь? Важна позиции государства, а не горстки радикалов. Глупо проецировать позицию ЕСМ на РФ, также как глупо проецировать позицию ВО "Свобода" на Украину.

83.170.*.*zaxid.net23-10-2007 17:24

Далі. Так - Дугін маргінал і покидьок. Але він не самостійний маргінал та покидьок. І про це усі знають. Ще далі. Якщо Дугін такий незалежний від влади, то де заяви російського МЗС про відмежування від дій маргінала і покидька Дугіна. І ще раз далі. Знаєте, інколи хочеться не рефлексій, а простої людської емоційної реакції.

83.170.*.*zaxid.net23-10-2007 17:06

Спробуємо пояснити, чому саме так ми бачимо цю проблему. По-перше, ніхто нікого не ображав. Якщо називати речі своїми іменами, то вийде не надто приваблива російська дійсність. Якщо це образа, то це не з нашої вини. По-друге, хто такий Дугін - нам відомо. Більше того, можемо з впевненістю сказати, що з 2001 до 2003 року Дугін був один з консультантів Кремля власне щодо пострадянського простору. І це правда. По-третє, спробуйте заперечити, що про зумисні провокації проти України, які робляться руками маргіналів, нічого невідомо російській владі. Так само як ця російська влада немає жодного стосунку до організації "Наші", Павловського і т.д. Так само, як ця влада навіть не знає прізвища такого, як Лєонтьєв.

194.44.*.*!!!!23-10-2007 16:44

до ZAXID.net і до п.редактора

якість текста - якість коментів....чи таку дискусію (якщо це можна назвати дискусією)ви хотіли отримати?

213.130.*.*Леонід23-10-2007 16:36

до Yandex і to Yandex

В статті не йдеться про Тягнибока (чи то за приципом: "Хто з'їв - невістка, хто сі вс...в - невістка!"?).

Для всіх українців - не потрібно сильно об'єднуватись, бо вже стільки раз "об'єднувались", але тим великим "об'єднанням" як правило Україна глибоко в ср...ці - тільки її земля і майно!

Треба створити мобільні групи за принципом ОУН (пятірки) і запасатись пляшками з запалювальною сумішю.

Скільки б ліберасти і димо-крати не чесали язиками - ворогам України, це все глибоко десь, вони далі будуть робити все щоб Україну знищити. Це як умовляти вовка не їсти овець, або висловити йому ноту протесту.

Мені все набридло - їду з друзями в Крим і починаю мочити! Без всяких політичних лозунгів чи приналежності до будь-яких політичних сил, просто бо я УКРАЇНЕЦЬ!

91.192.*.*Олег23-10-2007 15:32

Бред полнейший. Очень жаль что один недоумок пытается представить свои мерзкие поступки как отношение всех русских к Украине и украинцам, а авторы статьи его в этом поддерживают. Далеко пойдем...

194.50.*.*Женя23-10-2007 00:13

Нації змарнілі в довгій неволі відроджуються у боротьбі, душі змарнілі в довгій неволі відроджуються в ненависті.

Браття-українці! Роде наш красний, роде наш прекрасний, давайте об'єднуватися, давайте мати гідність, бо скільки ще нас будуть принижувати, скільще ще витиратимуть об нас ноги!

194.44.*.*!!!!!22-10-2007 20:21

to ZAXID...."мамо, съориентируйтесь"....Про що стаття? Про те, що в діях Дугіна і його ублюдках ми бачимо дійсне обличчя політики сучасної Росії? А ще в словах Лєонтьєва...А щє в словах....

А в словах Путіна - фальш-паненль :)

"Галантерейщик і кардінал - сила". Стидаюсь запитати в редакції.... ви взагалі знаєте, хто такий Дугін?

Нестримано-безпредметний текст - ітерично скотився в образи країни-сусіда, партій і особистостей. Маргінал - Дугін зробив свою "чорну" справу. Такий текс на єдиному рефлексивному сайті Західної України. Але сьогодні на ZAXZID.net рефлексії.net :)))))

91.124.*.*макс22-10-2007 20:08

цікаво, що там далі за сценарієм? коктейль Молотова біля пам'ятника Бандері?

194.44.*.*Тарас22-10-2007 17:07

І така ще інформація є

Один из лидеров ЕСМ Павел Зарифуллин заявил Ъ, что СБУ владеет неправильными данными относительно исполнителей акции. "На самом деле это три гражданина Украины, проживающие в западном регионе страны, сейчас они не афишируют свое местонахождение по понятным причинам",– сказал он. По словам господина Зарифуллина, названные Валентином Наливайченко лица неоднократно принимали участие в организации и проведении различных акций ЕСМ на Украине, и поэтому в СБУ их "взяли на заметку". "Они (сотрудники следственных органов.–Ъ) просто создают видимость работы, хотя до сих пор не знают, кто все это осуществил,– сказал Павел Зарифуллин,– И это в очередной раз доказывает, что на Украине можно безнаказанно делать что угодно". Председатель ЕСМ Александр Дугин заявил Ъ, что акция на Говерле вызвана "инициативами президента относительно Романа Шухевича".

194.44.*.*ку ку22-10-2007 12:27

бий москалів/кацапів -- рятуй Вкраїну !!!

212.59.*.*Yandex22-10-2007 11:50

Еще Жириновский от зависти наверное заходится. Такой повод перед выборами в Думу упустил. Вот если бы там еще один "сокол Жириновского" был. Но стареет Вольфович - уже не та хватка.

А Тягныбок вовремя сотриентировался. Он уже отпиарился с запретом КПУ и прочих... Думаю, что теперь его не остановишь. Все-таки Дугин мощный провокатор. Очень мощный выхлоп от такой низкобюджетной акции. Украинские журналисты еще месяц будут писать об этом...

83.170.*.*to Yandex22-10-2007 11:32

А Тягнибок? Лікті напевне вже всі обкусав і обсмоктав?

212.59.*.*Yandex22-10-2007 11:03

Да, смешно, сколько кипиша на государственном уровне навел маргинал Дугин...

Вот Корчинский, наверное, от зависти посинел. Ему такого не удавалось

77.121.*.*Андрій22-10-2007 10:43

А Ви тільки говорити вмієте. Я сам Поляк, вже півтора року тут (в Києві) живу і для мене це в взагалі не зрозуміло, як держава (якщо дійсно вона і е) може дозволити на щось таке як сталось на Говерлі. Ви краще не біите москалів а постарайтесь щоб державні інститути якось працювали. Чому МЗС ще не попросив ФСБ о допомогу? Чому СБУ каже що ЕСМ не зробив цього всього що показали в Інтернеті, щоб потім сказати що ми нічого не зробили тому що нічого не було? Поки Ваша влада буде боітисіа Росі буде як зараз.І поки Ви будете говорити "маємо намір"... Я часом так думаю може треба змініти назву України на "Країна мающіх намір".

77.109.*.*сава22-10-2007 10:10

це нам дзвiночок. Що нам треба об,еднуватись навколо украiнсьтва.

194.44.*.*Між іншим22-10-2007 10:09

як глянути вишу раду цього "органу" - побачимо знайомі прізвища - Корчинського та Вітренко

83.170.*.*вася22-10-2007 09:56

бий москалів!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

77.109.*.*сава22-10-2007 09:55

путинские уроды

Iм'я*
Вiдгук*
  
     
 
Програмна частина - e-design. Дизайн - Ярослава Лозинська
©2007 ZAXID.NET
За умови повного або часткового використання iнформацiї посилання на Zaxid.net є обов'язковим. Редакцiя не несе вiдповiдальностi за достовiрнiсть рекламної iнформацiї. Думка редакцiї може не збiгатися з думкою авторiв.