This version of the page http://zaxid.net/article/1030/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-19. The original page over time could change.
ZAXID.NET - Бюджет розвитку буде виконано

Анонси

10:20 Урочисте відкриття першого у Львові дитячого будинку сімейного...
11:00 Прес-конференція «Підсумки роботи управління житлового господа...
12:00 Прес-конференція представників польського консульства щодо вне...
08:22 19.12.2007
  • PDA
  • UKR
  • PL
  • RUS
  • Про нас
  • Стартова
  • RSS
  • Реклама

незалежне інформаційно-аналітичне інтернет-видання

  • Новини
  • Тема
  • Інтерв'ю
  • Акценти
  • Хроніки Львова
  • Точка зору
  • Щоденник
  • Чат
  • Архів
 

Попереднiстаттi

Інтерв'ю

  • Юрій Торгун: За рівнем комфорту Рівне – ідеальне містоНаталія Єфіменко zaxid.net , 13.12.2007
  • Микола Федорук: Щоб побачити Європу – їдьте в ЧернівціОльга Кулик zaxid.net , 06.12.2007
  • Роман Заставний: Тернопіль – місто для життяЮлія Куринкіна zaxid.net , 29.11.2007
  • Богдан Шиба: Для Луцька готовий працювати до останнього подихуОксана Вашкевич для zaxid.net , 22.11.2007
  • Віктор Анушкевичус: Я не проміняю Івано-Франківськ на КиївОксана Керик zaxid.net , 15.11.2007
  • Манфред Хобот: Я роблю історії з повітряОксана Керик для zaxid.net , 08.11.2007
  • Таня Малярчук: Мені страшенно подобається галіційствоАліна Небельмес zaxid.net , 31.10.2007
  • Любко Дереш: Львів сам по собі доволі мертвотнийНаталя Єфіменко для zaxid.net , 26.10.2007

Iнтерв'ю

Бюджет розвитку буде виконано

Чи вдасться своєчасно й уповні виконати дохідну частину бюджету розвитку Львова цього року? Щоб з’ясувати це, ZAXID.NET поставив декілька запитань начальнику управління комунального майна ЛМР Євгену Климковичу і заступнику начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Ігорю Гуменчуку.

1. Скільки управління має дати в дохідну частину бюджету розвитку цього року?

2. Скільки надходжень поступило на останню контрольну дату? Чи виконується план-графік надходжень? Яким є прогноз виконання в наступних кварталах?

3. Наскільки інтенсивно управління співпрацює з профільною депутатською комісією міської ради?

4. Чи є резерви з наповнення дохідної частини бюджету розвитку на випадок, якщо транш позики «затримається»? Який його розмір?

5. Чи буде виконано дохідну частину бюджету розвитку Львова - 2007? Яким є Ваш прогноз?

 

Євген Климкович, начальник управління комунального майна Львівської міської ради:

1. Від відчуження майна, що є у комунальній власності, цього року заплановано надходжень у бюджет розвитку на рівні 35 млн грн.

2. Якщо брати моніторинг надходжень, то на 23 березня було 115% виконання плану. Тобто, йдемо з перевиконанням. На перший квартал заплановано 3,5 млн грн, на другий - 6,6 млн грн, загалом за півріччя - 10 млн грн. На третій - 8 млн грн, і четвертий - 17 млн грн.

Перше півріччя ми виконаємо без проблем. Йде відчуження майна шляхом приватизації. Ми уже охопили списки 2002, 2003, частково 2004 років. У березні затверджено ще один перелік з 80 об'єктів на 18 млн грн. Їх приватизація активно відбуватиметься на початку осені. Адже у червні-липні традиційно відбувається спад ділової активності, а паралельно триватиме підготовка нових об'єктів до приватизації, тому з вересня, думаю, знову демонструватимемо перевиконання.

3. Що стосується виконання плану-графіка надходжень, то це дійсно залежить не лише від роботи виконавчого органу, але й від роботи постійної профільної комісії, оскільки вона здійснює затвердження оцінки об'єкта, яку готує управління.

Якщо оцінка затверджується оперативно, або оперативно повертається на доопрацювання, то це сприяє ефективності роботи. Інакше - може негативно відбиватися на своєчасності надходжень. Однак, зазначу, щодо комунального майна у нас таких проблем наразі не виникає.

4. Ми готові до того, що позика йтиме двома траншами. Перший - 42 млн. грн. і, відповідно, 50 млн грн. мають забезпечити управління комунального майна й управління землі. Для цього вже зараз опрацьовується додатковий перелік об'єктів для продажу на 15 млн грн.

5. Я не маю сумнівів, що дохідну частину бюджету розвитку буде виконано, і, відтак, що вона визначена в адекватних межах. Сьогодні більш актуальним є питання своєчасності виконання.

 

Ігоря Гуменчук, заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради:

 

1. Заплановано 53 млн грн.

2. На сьогодні є певний елемент відставання. При плані в 8 535 тис. грн, маємо 6 922 тис. грн, однак на підході є 6 земельних ділянок, які це відставання перекриють. Я ставлюся до цього оптимістично, адже два роки том аукціони починалися лише у червні-серпні. Зараз ми працюємо більш планово і систематично. У нас потенційно напрацьовані земельні ділянки на усі 53 млн. Просто вони на різних стадіях. Зараз є перелік ділянок на 17 млн грн, що перебуває на затверджені ціни продажу у профільній комісії міськради.

3. Не можу сказати, що зараз у роботі з профільною комісії відчуваю розриви. Ми робимо свою поточну роботу, депутати теж мусять сприймати роботу з наповнення бюджету як невідкладну. Вони мусять проникнутися цим питанням.

Судячи з недавньої заяви, за яку проголосував депутатський корпус, про їх занепокоєність виконанням бюджету розвитку, я припускаю, що тепер вони під час сесій надаватимуть пріоритет земельним питанням.

4. Побутує викривлена думка, що у міста мало землі. Землі - достатньо, і для того, щоб покрити транш позики, - також. Я дав доручення підготувати відповідний список земельних ділянок, він складений, з ним працюють.

5. Повторюся, я оптимістично ставлюся до наповнення дохідної частини бюджету розвитку від доходів з продажу землі. Часто зазначають, що аукціони відтерміновуються, земля не продається, оскільки стартова ціна продажу - вища за ринкову. Справа у тому, що для аукціону затверджувалася мінімальна ціна продажу, це, фактично, експертно-грошова оцінка та стартова ціна продажу, що в кілька разів перевищує мінімальну. Раніше це було доцільно, оскільки часто експертно-грошова оцінка була ненадійною, і депутати доводили ціну до ринкової. Тепер, коли грошово-експерна оцінка адекватна цінам вторинного ринку, оту стартову ціну слід відмінити, щоб не гальмувати аукціони. І що мене дуже втішило, депутат з комісії землекористування Олег Махніцький заявив у ЗМІ, що якщо управління звернеться до комісії або до депутатського корпусу про зміну мінімальної ціни, то вони прислухаються. Тому на найближчу сесію ми вийдемо з таким зверненням.

 

Фото з сайту www.utr.tv

Юлія Куринкіна  ZAXID.NET

Коментарi

83.170.*.*мурчик29-05-2007 11:24

Бюджет розвитку виконають коли: а) відмовляться від $42 млн позики, б)ухвалять стратегію (і економічну стратегію!) розвитку Львова, в) змінять пріоритети фінансування із бюджету розвитку, г) знайдуть нові джерела наповнення цього бюджету (бо майно і земля колись у Львові закінчаться!)

Iм'я*
Вiдгук*
  
     
 
Програмна частина - e-design. Дизайн - Ярослава Лозинська
©2007 ZAXID.NET
За умови повного або часткового використання iнформацiї посилання на Zaxid.net є обов'язковим. Редакцiя не несе вiдповiдальностi за достовiрнiсть рекламної iнформацiї. Думка редакцiї може не збiгатися з думкою авторiв.