This version of the page http://www.nceai.gov.ua/a-cont.phtml (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-19. The original page over time could change.
Національний центр з питань євроатлантичної інтеграції України | Контактне посольство НАТО в Україні | Контактне посольство НАТО в Україні
Розсилки English Version Авторизуватися    Мапа сайта   Контакти   
Про Національний центр
Правові засади євроатлантичної інтеграції України
План дій Україна-НАТО
Інформаційно-аналітичне забезпечення
Механізми співробітництва Україна-НАТО
Національна система координації співробітництва України з НАТО
Комісія Україна-НАТО
Спільні робочі групи Україна-НАТО
Місія України при НАТО
Парламентський вимір співробітництва Україна-НАТО
Центр інформації та документації (ЦІД) НАТО в Україні
Офіс зв'язку НАТО в Україні
Контактне посольство НАТО в Україні
Міжвідомча робоча група з інформаційних питань
Корисні Інтернет-ресурси
Мережа партнерства Україна-НАТО / NATO-Ukraine Partnership Network
Неурядові організації
Публікації на тему НАТО
Фотогалерея
Кіноматеріали
Інтерактивна гра "НАТО"
Форум
Вакансії
  Пошук по БД ЗМІ   


   Пошук по сайту   



 2.96 MB


 540 KB


 2,3 MB


 1,5 MB











Контактне посольство НАТО в Україні

Посольство Словацької Республіки в Україні виконує функції контактного посольства НАТО в Україні З 1 січня 2007 р.

Посольство Словацької Республіки в Україні виконує функції контактного посольства НАТО в Україні. З повним текстом заяви з цього приводу можна ознайомитися на сайті зовнішньополітичного відомства Словаччини.

Неофіційний переклад українською наводиться нижче.

Відкриття контактного посольства НАТО при Посольстві Словаччини в Києві 17.01.2007 З 1 січня 2007 року Посольство СР в Києві стало контактним посольством НАТО в Україні. Протягом двох років його головним завданням буде представлення НАТО в Україні, а також надання громадянам України інформації про Альянс. Контактні посольства НАТО відкриваються в усіх партнерських країнах на основі дворічного принципу ротації. Рішення про відкриття окремих контактних посольств приймаються союзниками на основі консенсусу. До цього часу СР не отримувала статус контактного посольства. Отримання такого статусу є визнанням з боку наших союзників по НАТО зовнішньополітичної експертизи СР щодо України. Крім цього, зазначене є доброю нагодою передати Україні словацький досвід із здійснення реформ та інтеграційного процесу.

Головним завданням нашої діяльності в якості контактного посольства НАТО буде сприяння діалогу та створення довіри між Україною та Альянсом, країнами-членами НАТО та Україною, підтримка в українському суспільстві дискусії з питань безпеки, розбудови демократичних інституцій та правової держави, реформ безпекового сектору та можливість наближення України до НАТО. Не менш важливим завданням буде діяльність публічної дипломатії, з якою маємо великий досвід ще з часів до вступу в НАТО.

На Словаччині існує добра співпраця між неурядовими організаціями та інститутами влади. Тому співробітництво з українськими неурядовими організаціями вбачається перспективним та зможе опиратись на успішні контакти, встановлені в минулому. Наша діяльність спрямовуватиметься на створення позитивної думки української громадськості про НАТО, що для нас як члена НАТО є природною метою. Словацька Республіка й надалі підтримуватиме євроатлантичні інтеграційні амбіції України та через контактне посольство прагнутиме відхилити в очах української громадськості сталий стереотип про НАТО. Обсяг нашої допомоги залежатиме від зацікавленості української сторони та від її здатності прийняти таку допомогу. Хочемо діяти як партнер, якому довіряють та на якого можна покластися, чому відповідає й гасло, що ми проголосили у звязку з такою діяльністю: НАТО Україна: довіра та відкритість. Успішна діяльність СР на цьому посту потребуватиме співпрацю та тісну координацію між різними міністерствами, нашою делегацією при НАТО в Брюсселі та неурядовими організаціями.

Незважаючи на те, що Північноатлантична рада прийняла рішення про відкриття контактного посольства НАТО лише недавно, 20 грудня 2006 року, МЗС СР вже закінчує підготовку Плану дій. З нього випливає, що Посольство СР в Києві на цьому посту: - виконуватиме обовязки, що виникатимуть у звязку з візитами в Україну Генерального секретаря НАТО та його заступників; - підтримуватиме контакти з політиками та громадськістю України; - координуватиме планування проведення спільних заходів між Інформаційним центром НАТО, відповідним керівництвом Альянсу та українською стороною; - сприятиме збільшенню відповідної активності публічної дипломатії; - надаватиме допомогу з боку Словацької Республіки при адаптації військовослужбовців до цивільних умов та ліквідації надлишків зброї та військового спорядження. Нагадаємо, що в минулому СР активно підключилася до співпраці з Україною в більшості галузей.

У 2005 році Словаччиною здійснено внесок у розмірі 30 тис. євро до Фонду НАТО/Партнерство заради миру для ліквідації вогнепальної зброї, легкого озброєння, переносних протиракетних систем та мін. Словацькі експерти надають допомогу у реформуванні українських безпекових та оборонних структур, а також у розробці та реалізації української інформаційної стратегії щодо євроатлантичної інтеграції. Крім цього, Словацька Республіка надає у формі офіційної допомоги гранти неурядовим організаціям, діяльність яких спрямована на розбудову демократичних структур в Україні. Наприклад, навесні 2006 року завдяки гранту МЗС СР в Україні відбулось вивчення громадської думки щодо ставлення до НАТО, здійснене Інститутом з громадських питань. З такою ж метою наше Посольство в Києві надає українським неурядовим організаціям т.зв. мікрогранти для втілення проектів, спрямованих на створення громадянського суспільства. В рамках діяльності публічної дипломатії словацькі представники протягом минулих років брали участь у більшості регіональних заходів в Україні, метою яких було підключення громадськості до загальнонаціональної дискусії щодо НАТО.

Прес-служба Міністерства закордонних справ СР


© Національний центр
   з питань євроатлантичної інтеграції України, 2004-2006

   Розроблено в ІЦ "Електронні вісті"