This version of the page http://unicyb.kiev.ua/Abit/About.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-17. The original page over time could change.
Стрiмкий розвиток цифрової обчислювальної технiки (ОТ) та становлення науки про принципи її побудови i проектування розпочалос

СЛОВО ДО АБІТУРІЄНТА

Анісімов Анатолій Васильович народився у 1948 році, у 1970 році закінчив факультет кібернетики, у 1972 захистив кандидатську, а в 1984 році докторську дисертацію, з 1980 – завідувач кафедри математичної інформатики, з 1985 – професор, з 2004 – декан факультету кібернетики. Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (1988), лауреат премії НАН України ім. В. М. Глушкова (1994), Заслужений діяч науки і техніки України (2006). Основні напрямки наукових досліджень пов'язані з рекурсивно-паралельними перетворювачами інформації та їх використаннями. Автор понад 200 наукових праць, з них 5 монографій. Підготував більше 30 кандидатів та докторів наук.

__________________________________________________________________________________________

 

Юний друже! Якщо ти відкрив цю Інтернет-сторінку, значить ти захоплюєшся комп’ютерами і мрієш стати студентом нашого факультету. Це означає, що ти хочеш створювати фантастичні малюнки за допомогою машинної графіки, писати комп’ютерну музику, подорожувати в безодню всесвіту, розв’язувати складні математичні проблеми, робити ще безліч різних речей за допомогою комп’ютера. Саме тут ти зможеш усьому цьому навчитись!

Неможливо назвати галузь виробництва, науки, культури, освіти, де б не працювали випускники факультету, адже комп’ютерна техніка та інформаційні технології сьогодні використовуються усюди. В залежності від обраного напрямку підготовки, ти зможеш стати розробником нових математичних методів та алгоритмів для вирішення науково-технічних задач на різноманітних обчислювальних комплексах від кишенькового комп’ютера до супер-ЕОМ (прикладна математика). В іншому випадку (інформатика) ти будеш створювати сучасні інформаційно-комунікаційні технології та системи, їх архітектуру та програмне забезпечення. Тут ти зможеш стати фахівцем по системам штучного інтелекту та захисту інформації. Для третього напрямку (комп’ютерні науки) ти будеш розроблювати та супроводжувати програмні системи, зокрема, інформаційні, мережні, мультимедійні. І, нарешті, ти зможеш займатись створенням математичного та алгоритмічного підґрунтя складних систем аналізу інформації та прийняття рішень (системний аналіз). Обирай сам!

Навіть якщо ти будеш працювати в галузі виробництва, яка не пов’язана безпосередньо з кібернетикою, твої знання зроблять тебе дуже успішним співробітником тому, що інформаційні технології пронизують наш світ, а сучасне суспільство не може існувати без кіберпростору. Крім того, ти зможеш застосувати загальні методи розв’язання управлінських та технологічних задач, якими оволодієш у нас.

У 2008 році на факультеті відбудеться 39-ий  випуск студентів. Наші випускники успішно працюють на провідних посадах в штаб-квартирах більшості найвідоміших комп’ютерних компаній. Серед наших випускників також багато колишніх міністрів, народних депутатів, відомих бізнесменів, професорів закордонних університетів. У міжнародному рейтингу компанії «Topcoder» наш факультет вже багато років посідає місця у першій десятці. Студентські команди програмістів неодноразово займали призові місця в міжнародних змаганнях, що проводять відомі компанії Майкрософт та АСМ.

Водночас не забувай, що для успішного навчання на факультеті тобі треба не лише добре знати математику та інформатику, а й вміти чітко організувати свою роботу, володіти іноземними мовами, бути фізично здоровим. Тільки за таких умов тобі підкоряться сяючі вершини могутньої науки, ім’я якій – кібернетика!