This version of the page http://www.castles.com.ua/vinnytsa.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-17. The original page over time could change.
Вінничина
Контакти   Чорний список   Guest-Up-Oh?   Галерея І   Галерея ІІ   Населені пункти   Типи об'єктів   Новини   Блог   Топ-13  
Вінницька область



 Оазис недосліджених замків

На даний момент - найсхідніша частина освоєнної мною України. Cхід потроху навалюється на тебе десь за обласним центром, але Захід все ще не здається, прориваючи кордони шпилями костелів, збурюючи землю залишками замків.  Тут є на що подивитись. Все ще.

Тому потроху стараюсь освоювати і цю територію. От вже кілька разів побувала в Хмільнику та обласному центрі, переконавшись, що і Вінниця - місто далеко не паскудне і навіть цікаве. От вже й пішки йшла в Браїлів та сходила вздовж і впоперек Жмеринку. Вороновиця, Немирів, Селище... Про давнішні візити до Бару та Чернятину годі й казати.

А тут ще й замки є, небачені дотепер, невідомі. Як от Іванівський. І костели є. І навіть мавзолей! В Печері.

Розташована область на Поділлі, поверхня її - хвиляста рівнина. На Вінничині 320 об'єктів природно-заповідного фонду: 45 заказників, серед них 18 державного значення, 213 пам'яток природи, 33 заповідні урочища, 29 пам'яток садово-паркового мистецтва. Це якщо вас цікавить насамперед природа. Якщо ж архітектура, то маємо руїни замків у Буші, Барі, Озаринцях, Мурованих Куриловцях, Селищі, Хмільнику та Іванові, плюс - комплекс "Мури" у самій Вінниці (а ви й не знали! Отакої! Що, знали? Ну добре, добре...), безліч палаців, костелів, церков. Є і давні синагоги, як у Шаргороді.

У моїх планах - подальше занурення у Вінничину, у ваших, якщо ви опинились на сайті - вивчення зібраних тут матеріалів. Вперед! :)

Повний список архітектурних пам'яток області - дивіться ось тут.





© All rights reserved.
Всі права на матеріали охороняються у відповідності до законодавства України.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за попередньою узгодженністю
Розробник