Номер 167 за 13.09.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Із Всесвіту — до України
Американка Стафанишин-Пайпер стала першою жінкою з України, що побувала в космосі. Після приземлення її чекають у селі Новий Яричів Кам'янка-Бузького району Львівської області
Інф. «УМ»   

Американський шатл «Атлантіс», старт якого тривалий час переносився, успішно стартував і вже пристикувався до Міжнародної космічної станції. Зустріч корабля й МКС пройшла над південно-східною частиною Тихого океану, повідомляє НАСА. Вчора космонавти почали встановлювати на станції конструкції, які доставив «човник». Учені радісно повідомляють про успіхи екіпажу. Для нас же є привід порадіти ще більше, бо на борту «Атлантіса» перебуває Хайдемарі Стефанишин-Пайпер — американка з українським корінням, котра, до того ж, знає нашу мову.


Одним кріслом менше
Верховна Рада «відпустила» нардепів-сумісників у Кабмін і подала на міністра юстиції до суду
Леся ВОЛОШКА   

У Верховній Раді тимчасово поменшало «багнетів»: учора парламент нарешті позбавив депутатських повноважень 12 із 13 народних обранців, призначених на роботу у виконавчу владу. Отже, Прем’єр-міністр Віктор Янукович, віце-прем’єри Микола Азаров, Володимир Рибак та Андрій Клюєв, міністри Сергій Тулуб, Борис Тарасюк, Микола Рудьковський, Юрій Павленко, Станіслав Ніколаєнко, Василь Джарти, а також голова Фонду держмайна Валентина Семенюк і керівник «Укрзалізниці» Володимир Козак у сенсі сумісництва відтепер є чистими перед законом i можуть здійснювати свої «виконавчі» повноваження без докорів сумління.


Через НАТО — до дружби з Росією?
Любовні (бермудські) трикутники, зачаровані кола та інша ірраціональна геометрія раціональної геополітики

За даними Інституту проблем державного управління та місцевого самоврядування Національної академії державного управління при Президентові України, серед громадян, які виступають проти приєднання нашої держави до Північноатлантичного альянсу, найвагомішими є переконання, що вступ у НАТО значно погіршить відносини з Росією.


Якщо є в кишені пачка цигарок...
Мін'юст хоче розширити перелік застережень про шкідливість куріння. Йтиметься про зіпсовану сперму, болючу смерть і хімічний «лікнеп»
Марина БЕХ   

Міністерство юстиції України всерйоз узялося за цигарки: відомство пропонує збільшити площу на сигаретній упаковці, відведену для розміщення застережень про шкідливість куріння. Крім того, Мін'юст пропонує розширити перелік гасел-попереджень, що застерігатимуть курців про шкідливість куріння. Про це йдеться у проекті Закону «Про внесення змін та доповнень до деяких законів України щодо попередження вживання тютюнових виробів та їхнього шкідливого впливу на здоров'я населення», винесеному на обговорення Державним департаментом із питань адаптації законодавства Міністерства юстиції України. Як зазначає УНІАН, документ розроблено з метою приведення законодавства України у відповідність до норм та стандартів ЄС у сфері охорони здоров'я. Зокрема до положень Рамкової конвенції Всесвітньої організації охорони здоров'я з боротьби проти тютюну від 21 травня 2003 року, яка була ратифікована Україною 6 червня 2006 року.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Спеціальний репортаж
Світ і Україна
Інформаційна політика
Пам'ятки
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

14 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,4149 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2067 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)