Номер 132 за 22.07.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Дожити до ночі понеділка
Дострокові вибори чи меморандум із «Регіонами»? Президент визначається, а нова опозиція готується блокувати дороги
Данило ІВАНІВ   

Година «ікс» наближається — це 00:00 вівторка, 25 липня. Саме цим числом Президент Віктор Ющенко може датувати свій указ про розпуск нинішньої Верховної Ради й призначення дострокових виборів. Якщо, звісно, до того часу він не схвалить кандидатуру Віктора Януковича від «антикризової» коаліції й не відправить її назад у парламент для голосування, тобто Янукович буде затверджений менш як через 60 днів після відставки уряду Єханурова.


Верховний без голови
Парламент звільнив Маляренка з посади Голови ВСУ, а також потенційного претендента на його крісло
Іван ПОВАЛЯЄВ   

Учора Верховна Рада таки ухвалила постанову про звільнення Василя Маляренка з посади голови Верховного Суду у зв'язку з поданою ним заявою. Нагадаємо, що цю заяву пан Маляренко написав через кілька днів після парламентських виборів, коли стало зрозуміло, що Блок Литвина, у списках якого стати нардепом під № 5 розраховував i голова ВСУ, до парламенту не потрапляє. Отже працевлаштуватися у Верховній Раді 65-річному Василю Маляренку не вдалося, цей самий парламент відправив його на політичну пенсію 298 голосами «за», після чого депутати проводжали Маляренка оплесками i стоячи.


«Регіони» в центрі Києва
Як живе «синьо-біле» наметове містечко
Леся ШОВКУН   

«Ну де ж вона, ну що ж це таке, ой...» — ледь не плачуть двоє дівчат, з надією видивляючись когось у розрізнених групках людей біля пам'ятника Ватутіну (навколо на доріжках та газонах стоять або бродять такі самі групки, деякі з табличками на кшталт «Голосіївський район»). Випадково прийнявши кореспондентку «УМ» за «свою», ставлять якесь дивне запитання про списки, але не встигаю я розгублено зітнути плечима, як поруч «виростає» міцно збита жіночка — дійсно з якимись паперами в руках. «Дєвочкі, ви чьї?» (панночки, перебиваючи одна одну, починають хаотично пояснювати, «чиї вони» й кого шукають). «Я же о ваших інтєрєсах пєкусь, чтоби ви дєньгі получілі!» — намагаючись розібратися, дратується жінка.


Опозиційний «дзвінок» БЮТ
Учора Тимошенко провела відкрите засідання своєї фракції, на якому закликала Ющенка розпустити парламент
Володимир СЕМКІВ   

Замість народних депутатів на парламентських кріслах фракції Блоку Юлії Тимошенко прилаштувався державний прапор. БЮТівці ігнорують роботу Верховної Ради, протестуючи проти реваншу команди Януковича. Однак цей демарш поширюється тільки на «підкупольну» роботу, себто залу засідань. Бо «тимошенківці», як і обіцяли, продовжують працювати в комітетах і чи не щодня проводять засідання фракції. Свою вчорашню сходку вони зробили відкритою для журналістів.


Майя косу носить?
На Міжнародному конкурсі молодих виконавців популярної музики «Нова хвиля» Україну представлятиме Майя Мігаль
Валерія КОРЧЕВСЬКА   

Ще один «інтеграційний» музичний конкурс на пострадянському просторі — «Нова хвиля» у Юрмалі. Інтеграційний у тому сенсі, що музику там замовляє і платить за неї Росія, але оскільки діло відбувається в європейській Латвії, «упаковка» конкурсу більш цивілізована і «залаштунки» акуратніші. До минулого року, коли Тіна Кароль завоювала в Юрмалі друге місце і особистий приз від Алли Пугачової, українські учасники більше створювали масовку, ніж реально конкурували з більш «просунутими» виконавцями. Але після, без перебільшення, тріумфу Тіни амбіції українських виконавців і продюсерів освітилися перспективою реальної перемоги. Головне — знайти голосистого і «бійцівського» виконавця, адже хороший старт на цьому фестивалі, на думку Тіни Кароль, дає молодому артисту потужний поштовх у кар'єрі: «Я вважаю, що «Нова хвиля» — це найпрофесійніший конкурс у світі. У виконавців, які піднімаються на гребені цієї хвилі, є дорога далі. «Ні «Євробачення», ні інші конкурси цього не забезпечують».


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Нація
Освіта
Право
Людина
Ля-ля-фа
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

14 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,4149 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2067 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)