Номер 122 за 08.07.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

Мороз у купальську ніч
Про великі гроші, втрачене ім'я, розгромлений Майдан і «помаранчеві» перспективи
Дмитро ЛИХОВІЙ   

Дві рушійні сили того шоку, який учора стався у парламенті, — марнославство й меркантильність. Ці два людські гріхи не є гріхами для української політики, де правила основним гравцям не писані. Забуто й про честь. Відтак старий лис Олександр Мороз удруге у своїй кар'єрі зійшов на трон Голови Верховної Ради.


Вирок убивцям через п'ять років
Його мали оголосити вчора, у день роковин загибелі журналіста Александрова
Іван ПОВАЛЯЄВ   

Резонансна справа Ігоря Александрова учора мала завершитися остаточним оголошенням вироку вбивцям директора слов'янської телекомпанії «ТОР». Сталося так, що слово Феміди пролунало саме у день роковин смерті донецького журналіста, адже саме 7 липня 2001 року Ігор Александров помер у лікарні від тяжких поранень, завданих йому нападниками напередодні бейсбольними битками біля входу в телекомпанію. З журналістом, який боровся з місцевими корупціонерами та бандюками, розправилися вкрай жорстоко.


Де вчаться діти-інваліди?
У розвинених країнах діти-інваліди вчаться у звичайних школах, у нас же суспільство досi не готове до подібної відкритості
Анастасія БОГУСЛАВСЬКА   

В Україні є діти, які не мають права отримувати освіту, адже їм поставлено діагноз «ненавчувані». Тим часом психологи та працівники сфери корекційної медицини стверджують, що дітей, цілковито нездатних до навчання, не існує.
Батьки дітей-інвалідів у нашій країні поставлені перед непростим вибором: віддати дитину до інтернату, відірвавши її від родини, або залишити дома, давши їй любов, але позбавивши кваліфікованої допомоги.
Інваліди також мають «вибір без вибору»: резервація вдома або резервація у спецзакладі. Однаково в Україні практично немає шкіл, куди може піти вчитися дитина з особливими освітніми потребами, такі діти та підлітки майже не спілкуються зі своїми здоровими ровесниками, а коли досягають повноліття, їх можуть взяти на роботу фіктивно — для того, щоб списувати на «працюючого інваліда» зайві кошти.


За «лапувку» до восьми років
Такий строк загрожує українській професорці, яку надалі утримують у краківському СІЗО
Мар'яна П'ЄЦУХ   

Українську громадянку Дар'ю Філатову так і не вдалося визволити з польської в'язниці, де вона перебуває з середини червня за підозрою у хабарництві. Як повідомив «УМ» телефоном консул Генконсульства України в Кракові Владислав Каневський, суд не задовольнив апеляції адвокатів пані Філатової щодо зміни запобіжного заходу у вигляді тримісячного арешту та перебування у слідчому ізоляторі.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика великим планом
Регіони
Нація
Освіта
Ля-ля-фа
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

14 грудня, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,4149 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2067 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)