This version of the page http://ukraine.usaid.gov/ukr/mcc.shtml (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-16. The original page over time could change.
USAID/Україна - Про нас
Ви знаходитесь тут: > Протидія корупції (MCC)
 Початок 
 Програми 
 Новини та події 
 Досягнення 
 Публікації 
 Типові питання 
 Карта сайту 

Протидія корупції (MCC)

   Україна
  • Економічне зростання
  • Демократія та самоврядування
  • Охорона здоров'я та соціальний сектор
  • Протидія корупції
  • Альянси для потреб розвитку (GDA)
  • Окремі завдання
   Молдова
   Білорусь

Карта діяльності

Перейти до карти діяльності>>>

Календар подій

Грудень 2007
Пн 310172431
Вт 4111825 
Ср 5121926 
Чт 6132027 
Пт 7142128 
Сб18152229 
Вс29162330 
<<Листопад

Україна та Порогова програма державної корпорації з управління Фондом "Виклики тисячоліття"

Реалізація Порогової програми в Україні триватиме два роки та має на меті зменшити обсяги корупції у державному секторі.  Для цього, у її рамках заплановані заходи, які повинні: 1) зміцнити здатність громадянського суспільства в Україні до відстеження та викриття проявів корупції; 2) надати допомогу у реалізації судової реформи; 3) зміцнити контроль за дотриманням стандартів етики і адміністративної діяльності; 4) оптимізувати нормативно-правову базу та її застосування; 5) сприяти боротьбі з корупцією у галузі вищої освіти.

8 грудня 2006 р. Місія USAID в Україні уклала угоду з компанією "Менеджмент Системз Інтернешнл" (МСІ) про реалізацію першого з компонентів програми –"Зміцнення здатності громадянського суспільства в Україні до відстеження та викриття проявів корупції".  Основною метою цієї діяльності стане допомога тим громадським організаціям України, які відповідатимуть за проведення опитувань, оприлюднення та забезпечення якнайширшого доступу до їхніх результатів, а також використання цих даних громадянським суспільством, засобами масової інформації та органами влади.  В рамках цих заходів, буде надана підтримка тим громадським організаціям, які обстоюють необхідність позитивних змін по кожному з напрямів програми, а також допомога у здійсненні журналістських розслідувань.

Мета другого компоненту - "Судова реформа" - полягає в тому, щоб підвищити прозорість судової влади. Пропоновані заходи мають сприяти створенню більш фахового контингенту суддів і працівників адміністративних судів, а також нотаріату.

Третий компонент програми "Контроль за дотриманням стандартів етики і адміністративної діяльності у державному секторі" виконує Міністерство юстиції США та Відділ розвитку органів прокуратури за кордоном; напрям "допомога і навчання". Цей компонент програми має створити інструменти, що забезпечать вищий рівень підзвітності державних посадовців та дозволять українській владі краще контролювати та забезпечувати дотримання стандартів етики і адміністративної діяльності.

Четвертий компонент "Оптимізація нормативно-правових актів та їхнього застосування" має забезпечити зміни у нормативно-правовій базі, яка регламентує операції з майном, реформування дозвільної системи, та оптимізацію повноважень і процедур з метою зменшення корупції у відповідних сферах. Міністерство юстиції США та Міжнародна програма підготовки співробітників карного розшуку, як виконавці цього компоненту, підтримують створення єдиної бази даних з інформацією від різних відомств та доступом для користувачів. Компанія "Буз, Аллен енд Гемілтон", яка виконує проект USAID "Сприяння торгівлі та інвестиціям" (TIBA), надасть допомогу у розробці нових та внесенні змін до чинних законів, аби забезпечити реалізацію принципу "єдиного офісу " при видачі дозволів на будівництво та підключення до комунальних систем по всій Україні.

10 квітня 2007 р.  USAID уклало угоду з організацією «Американські дослідницькі інститути» (American Institutes for Research - AIR), яка у співпраці з іншою структурою – «Американською радою з питань міжнародної освіти» (American Councils for International Education) стане виконавцем ініціативи у сфері зовнішнього тестування абітурієнтів українських ВНЗ.  Ця ініціатива є п’ятим компонентом Поровогої програми корпорації «Виклики тисячоліття» (MCC) в Україні та ставить перед собою наступні завдання: 1) запровадити стандартизовану систему зовнішнього тестування у якості неодмінного критерію при вступі до ВНЗ; 2) знизити рівень корупції, пов’язаної зі вступом до ВНЗ; 3) розробити стандарти вступу, які відповідають міжнародним нормам, надати допомогу у інтеграції системи вищої освіти України до Болонського процесу та сприяти більшій рівності при вступі до ВНЗ.

Угода про стратегічне завдання - Програма порогових країн фонду "Виклики нового тисячоліття" (PDF файл, 243 KB)

Протидія корупції у державному секторі - MCC - Мовою фактів (PDF файл, 232 KB)

Початок | Про нас | Програми | Новини та події | Досягнення | Публікації | Посилання | Типові питання | Карта сайту
Вакансії | Інформація для партнерів | Наші контакти


Цей сайт створений та підтримується Агентством США з міжнародного розвитку, Київ, Україна
Останнє оновлення: травень 2007 року