This version of the page http://www.training.com.ua/announce/129.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-16. The original page over time could change.
Журнал "Києво-Могилянська Бізнес Студія" [№17, 2006]. Тренинги, семинары и конференции в Украине
 Главная » Анонс »
Наш интернет-партнер: Dedicated server от Colocall 

Тренинги,
семинары
и конференции
в Украине

  Новости и пресс-релизы
  Направления обучения
  Календарь мероприятий
  Корпоративные программы
  Конференции и выставки
  Презентации
  Учебные материалы
  Отзывы
  Каталог компаний
  Тренеры, преподаватели
  Публикации
  Тренинг-сервис
  О проекте
  Тендер на обучение
На сайте
  • Форум
  • Фотоальбом
  • Анонс бизнес-изданий
  • Вакансии
  • Поздравления
На форуме

 

Последние обсуждения
  • Тренинг по деловому этикету [Вовчек, 0:43]
  • Что такое "жесткие переговоры"? [Sila, 0:13]
  • Создание тренинговой компании [Sila, 23:41]
  • Успішні бізнес-ідеї? [Sila, 23:15]
  • З чого почати кар’єру тренера? [Дмитрий Валетинович, 22:49]
  • Развитие форума [Дмитрий Валетинович, 22:50]
  • Тренинги по инвестированию [Дмитрий Валетинович, 22:33]
  • Начало создания сети рыбных магазинов [Евдокия, 21:40]
  • Инвестор [Дмитрий Валетинович, 15:49]
  • Рассекречиваем методики [Grom, 14:31]
 
Подписка  
Поиск  


 
Анонс
Подписка на новости

Журнал "Києво-Могилянська Бізнес Студія" [№17, 2006]


Если у Вас возникли вопросы по подписке на это издание, воспользуйтесь телефоном онлайн-консультации издательства
[044] 490 6635
Издательство: Києво-Могилянська Бізнес-Студія

Творче суспільство

Основою економічного розвитку завжди були і є люди – по-справжньому проривний прогрес залежить від ідей, які надходять від творчих, креативних і талановитих людей, які не мислять стандартно, а постійно шукають щось нове. Саме цей прошарок і є тим кістяком у суспільстві, який провокує зміни.

У даному контексті "творчість" потрібно сприймати не просто як термін із мистецтва, а як здатність нестандартно мислити, генерувати та впроваджувати успішні ідеї у найрізноманітніших сферах діяльності – від мистецтва до управління та технологічних розробок.

Річард Флоріда – один із найкращих дослідників, що пишуть про імператив творчості та творчого суспільства, нещодавно провів дослідження по визначенню рівня креативності ряду країн, серед яких є і Україна. Наша держава займає 27 місце! Результат непоганий, зважаючи на те, що основним експортним сектором нашої економіки є важка промисловість. Це ще раз доводить той факт, що Україні потрібно переходити від принципу "Made in Ukraine" до "Designed in Ukraine".

Цілком реально, що творче суспільство – це саме той шлях, який зможе вивести Україну на верхівку економічного розвитку в майбутньому.

Статті цього номеру:

1. Імператив творчості

Основою економічного розвитку завжди були й залишаються люди. Однак, не лише їхні руки є запорукою постійного процвітання країни. По-справжньому проривний прогрес залежить від ідей. При тому, вони не падають з неба, а народжуються творчими, креативними й талановитими людьми, які не мислять стандартно, а постійно шукають щось нове.

Саме ця група є бомбою сповільненої дії, що породжує зміни в суспільстві. Згідно з результатами дослідження Річарда Флоріди, Україна посідає 27 місце в світі за рівнем креативності…

ТВОРЧИЙ Я

2. Підприємливе суспільство: чи достатньо "просто" творчості?

Михайло Винницький

Навіть найбільш геніальним, творчим, освіченим, толерантним [список морально-ціннісних і психологічних якостей можна продовжувати] людям властиво іноді помиляютьсь у своїх діях; вони не стають успішними [чи то в бізнесі, чи то в будь-якій іншій інноваційні діяльності] "просто так".

І хоча ми можемо захоплюватися кмітливістю, винахідливістю чи здатністю поодиноких особистостей випереджати історію, економічна користь від їхньої творчої діяльності ані їм самим, ані суспільству не падає з неба. А яким же чином вона з’являється?..

3. Ідемо вГУРУ

Ваче Давтян

Будь-що – чи то держава, чи місто, чи компанія, а чи навіть лісовий табір із трьох наметів має системний характер. Це призводить до того, що всі організації складаються з певної кількості людей, якими має хтось керувати. А саме цей хтось і є класичним представником творчого суспільства, адже поєднати в собі лідерські здібності з управлінськими надзвичайно важко. А до цього ще й приймати цікаві, ефективні та креативні рішення – взагалі вищий пілотаж. Як же зробити так, аби в одній людині могли поєднуватись і керівник, і лідер? Для цього потрібно пройти певний шлях – еволюцію, особистісний розвиток, який може зайняти ледь не все життя.

ТВОРЧА КОМПАНІЯ

4. Як розпочати креативну революцію в компанії

За книгою ?WHAT IF!

Dave Allan, Matt Kingdon, Kris Murrin, Daz Rudkin

Креативність – як баскетбол: тренований гравець завжди влучить у кошик більше, ніж новачок. Творчі ідеї приходять у підготовлені голови. У даному матеріалі описано 6 факторів, які дозволять вибудувати систему, що допоможе Вам і Вашій компанії в пошуку інновацій.

5. Най-innovative

Христина Салій

Ми провели опитування серед топ-менеджерів успішних українських компаній. Цікавило нас лише одне: "Яка, на Вашу думку, українська компанія є найбільш інноваційною?"

Результати виявилися наступними...

6. Π - МЕНЕДЖМЕНТ: нариси компанії майбутнього

Валерій Пекар

Постіндустріальний світ ненавидить стандартні речі та заохочує індивідуальність; він не спить 24 години на добу; розпорошує своє виробництво по всьому світу від Сан-Дієго до Малайзії; прагне не максимального розміру, а максимальної ефективності малими силами [батальйон спецпризначення замість танкової дивізії]. Людина стає основним активом постіндустріального виробництва. Але чи знаходять ці постіндустріальні тенденції своє вираження в нових принципах

менеджменту кожної компанії?

ТВОРЧЕ СУСПІЛЬСТВО

7. КЕЙС: Люди, куди ж ви?!

Плинність кадрів – звична справа для будь-якої фірми. Однак, якщо її інтенсивність перевищує 10% на рік, та й працівники йдуть не до компанії-конкурента, а переїжджають до іншого міста, час бити на сполох... , бо сьогодні справжня боротьба за талант ведеться не між націями, як може здаватися на перший погляд. Вона набагато жорстокіша на локальному рівні й точиться між окремими містами та регіонами.

8. Дослідження: Рейтинг привабливості найбільших українських міст

Ексклюзивне дослідження kmbs, проведене для "Києво-Могилянської Бізнес Студії"

Україна – держава з населенням, що налічує 48 млн. 457 тис. осіб, 32 млн. 574 тис. з яких [67,2%] проживають у 454 містах. Але чомусь, містами-мільйонниками вважають лише 6 із 454 – Донецьк, Дніпропетровськ, Київ, Львів, Одесу та Харків. І справа не лише в грошах, які здатні привабити таку кількість населення...

9. Нове суспільство: цеглина за цеглиною за книгою Річарда Флоріди "The Flight of the Creative Class"

Ми – політичні та бізнес-лідери – повинні усвідомити, що побудувати процвітаючу економіку й успішне підприємливе суспільство – не просто політичне гасло, а об’єктивна необхідність. Для цього не потрібно писати план із 5, 10 чи 100 пунктів. Все має виникнути природно, народитися зсередини, з енергії та зусиль різних людей та організацій, що, працюючи кожен день, творять наше майбутнє.


Информация об издании

Другие анонсы

Журнал "Києво-Могилянська Бізнес Студія" [№16, 2006]

"Азійський прорив. Висновки для України"

Кожну країну умовно можна віднести до однієї з двох груп: ті, що в "повільній смузі", й ті, що у "швидкій". Представники Південно-Східної Азії зараз очолюють другу категорію. Це, в першу чергу, Китай, ...
Подробнее >>

Журнал "Києво-Могилянська Бізнес Студія" [№15, 2006]

Управління життєвим циклом компанії

Іцхак Адізес

Я переконаний, що кожна система, дихає вона чи ні, має життєвий цикл. Ми знаємо, що живі організми – дерева, тварини, люди – народжуються, ростуть, старіють і вмирають. Те ж саме відбувається з організаціями. ...
Подробнее >>

Журнал "Києво-Могилянська Бізнес Студія" [№14, 2006]

"Філіп Котлер: нові маркетингові технології"

Саме цього року. Саме цієї весни. Саме для Вас новий 14 номер журналу з менеджменту від kmbs – "Києво-Могилянська Бізнес Студія",

Травневий номер журналу присвячено темі "Філіп Котлер: нові маркетингові ...
Подробнее >>

Журнал "Києво-Могилянська Бізнес Студія" [№13, 2006]

Якщо Ви справжній лідер, готові підкорювати все нові й нові вершини та надихати оточуючих – тоді Вам до нас.

Цей проект - перший в Україні журнал для управлінця, який концентрується не стільки на теорії та/чи практиці менеджменту. Натомість Києво-Могилянська Бізнес Студія є журналом, ...
Подробнее >>

Журнал "Києво-Могилянська Бізнес Студія" [№12, 2005]

Місія аналітичного журналу з менеджменту "Києво-Могилянська Бізнес Студія" – надихати на нові досягнення, підвищувати стандарти, відкривати нові горизонти, орієнтувати на інновації та розвиток. Щоб отримати те, чого досі ніколи не отримували, потрібно наважитися зробити те, чого ніколи ...
Подробнее >>

Журнал "Києво-Могилянська Бізнес Студія" [№11, 2005]

Сучасний динамічний світ переповнюється конкуренцією. Що ж потрібно робити компанії для того, щоб вижити? Одні компаній досягають успіхів завдяки своїй унікальній добре спланованій стратегії, інші – діють інтуїтивно. Але це не означає що в них немає стратегії. Вона є, і її ім’я – "спонтанна ...
Подробнее >>

Журнал "Києво-Могилянська Бізнес Студія" [№10, 2005]

Пережиті події перетворюються на досвід тільки тоді, коли з них зроблені висновки. Віват, рефлексія. І не тільки над власним бізнесом, а й над контекстом та контентом.

Тож у десятому номері не тільки читайте про управлінські висновки помаранчевої революції, інновації у побудові ...
Подробнее >>





 
Наша реклама
Наша реклама
 
Сегодня 16 декабря 2007 года
Календарь событий

Репортаж


Изменение роли HR-менеджера или общие тенденции в HR-направлении

Для тех, кого волнуют вопросы новой роли HR-менеджера, корпоративной культуры, мотивации людей и прочее.

Подробнее>>

Гость сайта


Группа компаний NORDIC

Группа компаний NORDIC работает на тренинговом рынке Украине с 2002 года. За это время компания заработала имя и репутацию компании с высоким качеством тренинговых услуг. В этом году NORDIC празднует свой юбилей – 5 лет!

О том, как изменилась стратегия компании за это время, мы беседуем с президентом Группы компаний NORDIC® Аллой Заднепровской.

Подробнее>>
Партнеры
Дизайн и разработка -
Интернет-агентство «Курсор»
Copyright © 2004, Центр Развития Карьеры "Формула Успеха"
тел. (044) 501-28-69(68) (многоканальный), e-mail: editor@training.com.ua
Условия использования информации, размещённой на проекте
Тренинги, семинары и конференции в Украине

Анонс »