This version of the page http://www.pg.com.ua/new/selection_criteria.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-16. The original page over time could change.
P&G Ukraine / Кар'єра / Критерії відбору



P&G Україна  
Basic info in English

Кар'єра в P&GЧому P&G?Відділи компаніїВідкриті вакансіїПроцес відборуКритерії відборуСтудентам
Find A Job and Apply






Returning User
View your job submissions.







Інформація про продукцію



Сайти марок



Відкриті вакансії

Тест на оперативність мислення

Підписатись на розсилку кар'єрних можливостей Проктер енд Гембл


Знайти на сайті



Критерії відбору


В результаті досліджень, спрямованих на виявлення набору компетенцій, які визначають успіх співробітників у нашій компанії, і як результат - успіх компанії загалом, ми прийшли до списку так званих "Основ успіху".

"Основи успіху" характеризують конкурентну перевагу співробітників P&G - саме ці якості ми розвиваємо у наших співробітників, і саме їх ми намагаємося оцінити і в наших здобувачах.

Весь процес відбору Procter&Gamble побудовано таким чином, щоб оцінити, наскільки у Вас розвинуті ти компетенції, які ми вважаємо "Основами успіху", що у свою чергу визначить оцінку вашої ефективності і комфортної праці у нашій команді.

Під час усього процесу відбору (заявки, online анкети і, нарешті, інтерв'ю) ми зацікавлені в тому, щоби ви могли надати інформацію про себе у найбільш повній та вигідній формі, для чого надаємо детальнішу інформацію про "Основи успіху".

"Основи успіху" можна розділити на 3 групи, які ми називаємо силами:

  • Сила розуму: Ми шукаємо у Вас здатність аналізувати інформацію та приймати виважені рішення, здатності та навички нестандартного мислення.
  • Сила взаємодій з оточуючими: Для нас є важливими Ваші навички роботи в команді та взаємодії з людьми, лідерські якості, відповідальність за власний розвиток і готовність допомогти у розвитку інших.
  • Сила швидкості та гнучкості передбачає Вашу здатність швидко, гнучко, чутливо та різнобічно реагувати на навколишній світ, що стрімко змінюється, наприклад - економічну ситуацію та стан ринку, новий склад команди. Для того, щоб досягти успіху, важливо вміти уважно відстежувати поточний стан справ, аналізувати зміни, що відбулися, або ініціювати необхідні зміни, в той же час точно і ретельно виконувати намічені плани.

Стрижнем цієї моделі є наша Мета, Цінності та Принципи (Purpose, Values and Principles). Кажучи про PVP, у першу чергу ми маємо на увазі атмосферу довіри на основі відкритих, чесних, щирих відносин як між співробітниками, так і у відносинах із зовнішнім світом.

Нагору


© 2007 Procter & Gamble     Захист інформації особистого характеру     Правові положення     Інші сайти P&G     Карта сайту