Рус      Eng 
Главная
Знакомьтесь ближе
Гражданская позиция
Прямая речь
Дайджест
Проекты
Обратная связь
Фотоархив
Аудио/Видео




поиск на сайте









Прямая речь


Также в разделе:

Николай Азаров: «На чемоданах мы не сидим, а работаем в нормальном режиме»



Виступ Прем'єр-міністра України В. Ф. Януковича на 8-му позачерговому з'їзді суддів України



Виктор Янукович: Перспектив у них нет и не может быть



Стенограма брифінгу Першого віце-прем’єр-міністра України М. Я. Азарова 21 листопада 2007 р.



Виступ Прем'єр-міністра України В. Ф. Януковича на урочистому засіданні з нагоди Дня працівників сільського господарства





Виступ Прем'єр-міністра Віктора Януковича на засіданні Координаційної ради з питань адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу




05.02.2007, 13:40

вернуться в раздел

Сьогодні ми зібралися для обговорення важливого питання – адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Це питання стратегічної ваги, тому наша розмова має бути максимально змістовною і конкретною. Маємо визнати критично, що саме таких підходів нам бракувало в цьому питанні. Не секрет, що інтеграція до Європейського Союзу в умовах невизначеності щодо термінів початку переговорів про вступ до ЄС часто обмежувались лише загальними розмовами, красивими за формою, але порожніми за змістом.

Зараз нові умови і в міжнародному аспекті, як ви знаєте, ухвалено мандат на переговори з Україною щодо майбутньої угоди з Європейським Союзом. Про перспективу членства на разі не йдеться, що має не розхолоджувати, а ще більше активізувати нас.

Таким чином, євроінтеграція – це насамперед справа самих українців, і про це ми весь час з вами говоримо. І ми можемо і повинні довести, що ми здатні цю роботу зробити, а ці наступні десять років – це той шлях, який ми повинні пройти, тим більше зараз, коли ми маємо вперше в нашій історії унікальну можливість співпраці уряду і парламенту, а головне – чітко визначені повноваження виконавчої влади завдяки ухваленому Закону „Про Кабінет Міністрів”.

Тому зараз вже списувати будь-які огріхи на когось не вдасться. Ми весь час казали, що поруч з повноваженнями стоїть відповідальність. І я хотів би, щоб ми всі чітко це усвідомили у всіх наших справах.

Переконаний, що ми повинні оцінювати діяльність кожного міністра по конкретних справах. Я хотів би сказати, що, як мінімум, ми повинні розуміти обсяг тієї роботи, яку слід здійснити його галузі по адаптації законодавства.

Які заходи мають бути здійснені у першу чергу, які можуть зачекати, які через різні обставини ми ще не можемо виконати. Повинна бути чітка оцінка і орієнтація. Скільки часу і якого фінансового забезпечення потребуватиме ця робота?

Поки що незалежно від урядів ця справа просувалась дуже повільно. Ми мали на цю тему розмову в різному форматі чи в різних форматах. Я не буду зараз обтяжувати нас всіх цифрами. Зазначу лише головне, що нас не влаштовує планування та виконання органами влади роботи з адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Складається враження, що ця справа стосується виключно Міністерства юстиції, а це не так. Тому пояснити таку ситуацію можна, як завгодно. Можна сказати, що міністри ще не ввійшли в стан своїх справ, але вже пройшло півроку.

Тому я хотів би, щоб цю роботу Міністерство юстиції координувало і своєчасно виносило ці питання, при необхідності, на розгляд уряду. І просив би всіх присутніх зробити належні висновки і планувати належним чином в цих питаннях свою роботу.

Хотів би також зазначити, що на урядовому рівні створено інституційний механізм забезпечення перевірки на відповідність законодавству Європейського союзу законопроектів, які розробляються органами виконавчої влади в пріоритетних сферах адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Подібний механізм має ефективно функціонувати на рівні всіх суб’єктів законодавчої ініціативи.

На завершення також хотів звернути вашу увагу, що в 2007 році завершиться перший етап виконання загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, визначений законом. Тому вже сьогодні необхідно розпочати процес формування заходів наступного етапу виконання цієї програми.



Прес-служба Кабміну

версия для печати










Официальный информационный сервер

Copyright © 1999-2007 Партия регионов
Использование материалов, размещенных на сайте разрешается
с условием размещения ссылки на сайт Партии