This version of the page http://www.fact.kiev.ua/books/book_239/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-12-16. The original page over time could change.
Видавництво "Факт" -
Художня література Exceptis excipiendis Текст+контекст Непроза Сучасний жіночий французький роман Мала енциклопедія моди Українська класика. Меценатський проект Дитяча Академія Наук Містами Поза фокусом Художня література. Поза серіями Літературознавство, гуманітаристика Висока полиця Українські мемуари Літературознавство. Поза серіями Поезія Зона Овідія Вибране Поезія. Поза серіями Математика, технічні науки Математика, технічні науки
E-mail розсилка видавництва Факт
Контакти:
(+38 044) 287-18-82
(+38 044) 287-18-86
(+38 044) 287-29-46
(+38 044) 287-29-48
office@fact.kiev.ua
Будь-яку книжку видавництва можна придбати поштою, надіславши замовлення на e-mail: sale@fact.kiev.ua
Пошук
Автор (Прізвище, Ім'я):
Книга (Назва):
УВАГА!
До відома письменників, поетів, науковців, журналістів, які мають намір співпрацювати з видавництвом "Факт"!
Повідомляємо, що ні за яких обставин та ні в якій формі видавництво "Факт" не буде співпрацювати з тими творчими особистостями, які мають публічні зв'язки з часописом "Книжковий клуб +" або видавництвом МАУП.

 
 

 




 

Катерина Калитко

М.ІСТЕРІЯ

 

У першій прозовій книжці Катерини Калитко — містерія життя, людських стосунків, яку розігрують любов, зрада, наші фобії й комплекси, примушуючи «зірвати з цього міста його пристойну накривку, як з бляшаної банки», розібрати життя, як дитячу іграшку, й подивитись: як-то воно влаштоване? Крім відповіді на це питання, читач «М.істерії» разом з авторкою спробує зрозуміти: чи можливо скласти крихку конструкцію назад і чи працюватиме вона після такої операції? Цю ж тему продовжують і містичні у своїй простоті, часом сумні, часом легкі й світлі оповідання.

Купити книжку в інтернеті можна тут

 

Розділ: Художня література
Серія: Exceptis excipiendis
Рiк випуску: 2007
Розмiр: 184 с.
Формат: 75*90/32
Стандарт:
Мінімальна роздрібна ціна: 11 грн.

 

 
Уривок
МІСТЕРІЯ ПРОСТИХ ІСТИН

КАТЕРИНА КАЛИТКО. М.ІСТЕРІЯ

“М.істерія” Катерини Калитко починається з мандрівки мухи. Її карколомне пересування від смітника до горища спонукає невідривно стежити за зміною “декорацій”. Коли муха потрапляє в кімнату сплячого головного героя повісті фотографа Бранко, вона перестає цікавити автора і нас.

2007-08-29
Наталя ДУДКО, «Ратуша»
КАТЕРИНА КАЛИТКО "М.ІСТЕРІЯ"

Якщо ви — палкий шанувальник Муракамі, то ця книжка саме для вас. Некваплива, детальна до безсюжетності оповідь про те, як самотній герой-фотограф день за днем проживає своє нехитре життя, повне скороминущих вражень і настроїв. Усю повість побудовано на зорових образах, то тут, то там перемежованих авторськими коментарями та екскурсами в історію. «М.істерія» нагадує альбом зі знімками, розташованими в хронологічному порядку, які гортає, супроводжуючи поясненнями, ваша подруга. Ви не знайдете тут ні бурхливих життєвих колізій, ні драматичних конфліктів — оповідь спокійна й статична, з нотками суму, ностальгії та легких метеликів мрій.

2007-08-29
Дзеркало тижня
ПОВЕРНЕННЯ СТАРИХ ЖАНРІВ: "М.ІСТЕРІЯ" КАТЕРИНИ КАЛИТКО

Ім’я Катерини Калитко не нове в сучасній українській літературі, без сумніву, визнане не тільки читачами-поцінувальниками, а й поважними критиками. До прозової книжки «М.істерія» були три поетичні збірки, неодноразові перемоги і призові місця на престижних конкурсах (Гранослов-1999, Благовіст-2001 та ін.), членство в Спілці письменників України й ось тепер дебют в одному з провідних видавництв України.

2007-07-16
Оля Купріян
МАНЕВРИ У МАЛОМУ СВІТІ

КАТЕРИНА КАЛИТКО. М.ІСТЕРІЯ

Нещодавно видавництво "Факт" випустило дебютну прозову книжку вінницької поетки та письменниці Катерини Калитко, що має назву "М.Істерія". Переважній більшості читачів укрсучліту її ім'я поки що невідоме, хоча дехто може пригадати, що Катерина була лауреатом поетичної премії "Гранослов" у 1999 році, а також була удостоєна другої премії видавництва "Смолоскип" за 2003 рік. Проте саме перехід до писання оповідної прози, а також вихід книжки в серії "Exceptis exscepiendis" відомого українського видавництва дає шанс авторці таки пробитися до свого читача.

2007-05-04
Євген Повєткін